• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: ja v patek potkal takovyho pablba rozhodne mladsiho veku a v aute, co i melo ne uplne malej motor :-) akorat kdyz jsem se rozhodl, ze ho teda predjedu, pac sedmdesat na rovince za obci me fakt nebavilo... tak jeho ego to nejak nedavalo a zacal nesmyslne zrychlovat a dokazovat, ze ten motor tam fakt jakoze ma... no aneb roste nam tu nova generace :D
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: A jezdi tak dodnes...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GLOBETROTTER: Vcera jsem potkal sedesatnika, hned v Zelizech, jel jsem za nim, za mocneho sakrovani, az k Destny. Rezat to po hlave dubovym polenem, strasnej zlozvyk. Pochopitelne na tech par rovinkach jelo neco proti.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCKINEZ: Pamatuju se, jak můj strejda po přestěhování na venkov před 30 lety nadával, jak spousta balíků jede permanentně sedmdesát - vesnice, mimo obec, nezájem. Nic s tím neuděláš.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tvl serou mě čůráci, co za všech okolností jedou ve městě 50. Na okruhu, kde je 70, pak zdržujou provoz, zatímco na třicítce porušujou předpisy.

Kundy. A přitom by se stačilo přestat rejpat v prdeli a sledovat značky.
    NJAL
    NJAL --- ---
    DOCKINEZ: Take je mam na aute, kdyz jde auto na STK, plechace s puklicemi mam na zimaky.
    SPM
    SPM --- ---
    DOCKINEZ: To rozhodně :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Koukám, že zlatý litý kola.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SPM: Ale souhlas, sundavat poklice na STK je prostě buzerace.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SPM: Tak to pardon. 5 minut mám s křížem na kolo s povolením i utažením. Jak říkám, stará škola. Já ještě i měnil duše sám.
    SPM
    SPM --- ---
    COWBOY: Tady ta poklice na to kolo sedí jak je, takže jinak prostě na auto nandám kolo s už nasazenou poklicí a pak to přišroubuju stejně jako jiný kolo. Jinak to má 14" kola, takže o moc větší ne :-) Rázák... já těch aut mám 5, takže jenom při přezouvání se nahýbu dost tím taháním kol, nemusím k tomu ještě trávit 5 minut s každým šroubem :-D Ale celkově se podle mě ten čas dá strávim něčím příjemnějším, než klíčem na kola půl hodiny sundavat a pak nandavat poklice, aby se někdo podíval na kolo :-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SPM: Tak já ty poklice měl před asi 40 lety. A pokud bych měl dnes na 4 šrouby, tak bych ty dvě díry probrousil. Už jenom proto, abych to nemusel vždycky nasazovat všechno najednou. A to tenkrát byly 13".
    Rázák, vy už dnes fakt rukama hýbat nechcete.:-)
    SPM
    SPM --- ---
    COWBOY: i20 má 4 šrouby na kolo a ta poklice jde pod všechny. Nepřehodíš to ani postupně, takže na sundání poklice se to auto prostě musí přizvednout, sundat ty 4 matky, sundat poklici a zase to tam vrátit. Systém chycení jenom pod dva na tohle teda ano, bude lepší, neni potřeba k tomu ten hever, ale pokud nemáš doma rázák, tak je to docela dost oser (pominu, že většina aut dneska nemá rezervu proto, že většina lidí tohoto mechanického postupu stejně není sama schopna). A přitom přes to stejně neuvidí prakticky vůbec nic (leda by ten disk byl naprosto hnusně olezlej). Stav brzd přes ocelový disky prakticky taky vůbec nejde zkontrolovat. A naproti tomu máš auta, kde přes kryty nejde vůbec vidět na stav podvozku, ale tam to nevadí... (a očividně to nevadí ani u autobusu sežranýho na sračky, kde na ten podvozek vidět je :-))) ).
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    SPM: Kdysi dávno jsem měl poklice na škodovce pod šrouby, ale jenom pod 2. Kola jsem fakt sundavat nemusel.
    SPM
    SPM --- ---
    TOOMIX: už chybí jenom ta větička, že řidič dostal pokutu 10.000 na místě a na STK bude podán podnět na ministerstvo :-D

Jinak s tímhle je taky sranda; se sundaváním poklic na STK buzerujou a bez toho člověka vyhodí a to i aut, kde ty poklice nejsou uživatelsky úplně jednoduše sundatelné (jsou třeby chycené pod šrouby kol, takže se musí sundat i kolo). Ale když na tu linku přijede moderní auto, které má kompletně zakrytý podvozek, tak je to úplně v pohodě. A technik do té jámy nemusí ani lézt, protože sundat kryt nesmí a bez sundání na tom podvozku neuvidí vůbec nic.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    *to
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TOOMIX: chudak autobus, to ho na stk pekne ojebali. nebo jakn o bylo :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Autobus se shnilým podvozkem vezl na Zlínsku školáky na výlet. Měl platnou STK - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-autobus-se-shnilym-podvozkem-vezl-na-zlinsku-skolaky-na-vylet-mel-platnou-stk-40478972
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    TRISSIE: no já to popravdě dělám poslední roky úplně stejně. A doufám, že když to projde, je auto v pořádku. Pokud je třeba něco opravit nebo vyměnit, tak ať to udělají a pošlou mi fakturu a pokud tam technik ze servisu nechá nějaké všimné, aby tam nemusel 2x, tak jeho věc, ale uvítal bych, kdyby to opravili proaktivně a ne až reaktivně. Ale to nemám jak zjistit, a bohužel ani to, že to opravdu opravili.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Ono kdyz kouknes sem: https://x.com/LiborFleis

Tak zjistis, ze je dost aut, ktery jsou technicky v poradku, ale neprojdou, protoze stk tam ma bordel. Pak skoncis presne na tom, ze auto tam posilas pres Frantu, ikdyz ho mas uplne nove a v poradku, protoze nemas cas se dohadovat s nejakym curakem...
    NJAL
    NJAL --- ---
    TRISSIE: Uplne stejne mam bod 4. V lichy rok bez STK, v sudy rok se STK. V lichy rok lze tim padem s terminem rocni prohlidky vic hybat dopredu :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam