• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TAX
    TAX --- ---
    3x slovenska divocina.
    Polícia SR: Hrozivé nehody | TV Pravda.sk
    https://tv.pravda.sk/embed/6190202e-2cca-4fc4-8304-814da5b11848
    NJAL
    NJAL --- ---
    SAMOUT: Njn, pokud jedu z Usti do Plzne, tak bych mel nejpozdeji v Nove Vsi sjet z dalnice a nabrat kurs mirne jizne pod Slany :-)
    TAX
    TAX --- ---
    SAMOUT: a lidi na Sporilove se pridavaji.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SAMOUT: No nevím. Lidem se tam slíbilo odhlučnění nebo zahloubení silnice a nic se nestalo. Blanka není ani zkolaudovaná. Stát je samozřejmě tragéd, ale tohle jde za magistrátem.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SAMOUT: No, vzhledem k tomu, ze k Blance samotne se da prijizdet 50-70km/h, tak cokoliv pod tuto hranici nakonec zpusobi nejake nastosovani aut i bez semaforu.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    lidem z Holešoviček jezdí pod oknama kdekdo, hlavně dojíždějící do Prahy
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GUMBA: Lidi v Holesovickach muzou podekovat neschopnemu statu, stejne tak jako lidem v Suchdole, Chabrech, Bechovicich, Kolovratech a jinde, ze jeste nemame vnejsi okruh, a jezdi jim pod oknama lidi, co chteli jen jet treba z Usti do Plzne.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    FRK_R23: Lidé v Holešovičkách si drze postavili své nemovitosti v těsné blízkosti klíčové dálnice mezi Polskem a Německem, a teď se diví!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SAMOUT: Lidé V Holešovičkách by s tebou asi moc nesouhlasili.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NJAL: V Blance je nejvic na pest dispecink. Kdyby misto cerveny snizil rychlost (klidne na 40 km/h) tak prispejou plynulosti dopravy daleko vic). A pochopitelne konecne tri prubezny pruhy v Holesovickach (hlavne smerem z centra), sliboval je uz Budolinek.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: tak tam to cekej nejdriv v roce 2029... zatim neni ani uzemni rozhodnuti.
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: Teď už jenom ten přechod na R7... :-D
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    NJAL: Muze byt, ja obvykle jezdim v nejhorsi casy D1, Patek navecer a Nedele odpoledne. Levoproudar me neohrozil temer nikdy....magori co jedou 160+ celkem bezne.
    NJAL
    NJAL --- ---
    LOPIK: V Blance jsou spis na pest lidi, co ignoruji tu sedmdesatku, kdyz je tam od nejakeho useku povolena. A vubec lidi, co v Praze za pohodoveho pocasi ignoruji sedmdesatku, namatkove treba Belohorska.

FRIZER: S lepici nemam tak velkej problem (teda je otazka, kdo je to na dalnici pri 130+ lepic), pokud vlevo pred sebou nikoho nemam, tak je pustim pred sebe pri prvni prilezitosti, a obcas se tam uklidim i driv, nez by se dane auto stihlo na me nalepit. Pokud mam pred sebou nejaky vlacek, tak se nikam neuklizim, pokud mam pred sebou jednoho, co zpravidla sere i me, tak rychly lidi poustim, at si s nim uzijou (nebo ho tim lepenim trosku namotivuji, blby je, ze spouste lidi je naprosto zmrdsky ukradene, co se deje za nimi, kdyz vylezou vlevo, a nektery alespon obcas probere mirne sero v zadnim skle).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    O vic jak 30 let pozdeji, ale hura.
    Končí nebezpečné přebíhání pěti pruhů, pod Strakonickou vede nový podchod - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/strakonicka-ulice-prechod-podchod-otevreni-doprava.A241126_121306_praha-zpravy_kurl
    TAX
    TAX --- ---
    SPM: jj, jak kdyby to na tech 20 m jeste mohli zachranit a prumer srazit. :D ale ze obrovske procento lidi nema poneti o tom, co je prumer, nemusime pochybovat.
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: no jo, TomTom kdysi uměl v úseku ukazovat průměrnou rychlost. Waze se to doteď nenaučil. Pak se to odhaduje trochu blbě jestli se člověk vešel nebo ne. Zvlášť když tyhle výběrčí radary typicky posílají všechno, co je už 1km/h nad limit (po odečtení tolerance).

Hamtači se mi nejvíc líbí na spojce před Lanovým mostem. Proletí celý ten měřený úsek kilo plus a u těch koncových kamer brutálně zašlápnou brzdu :-)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    On úsekovej radar taky neznamená, že nejde na to předjetí na chvíli zrychlit. S tím proměnlivým značením taky úplně nevím - nechápu lidi, co to jsou třeba v tý Blance schopný zahamantnout, že tam skočila padesátka - já tam jezdím pomalu obden, když vidím pade, tak prostě pustím plyn a pokuta mi ještě nikdy nepřišla.

Jako je to asi otrava, taky jezdím normálně jako 80% řidičů o trochu rychleji, ale holt si zajedu ty tři minuty navíc, nebo kolik to na těch 40 km může udělat.
    SPM
    SPM --- ---
    FRIZER: chvíle je několik hodin. Já se lepičů nijak nezastávám. Ale tohle měření situaci s lepičema dle mě akorát zhorší. Protože zatímco teď prostě při vhodné chvíli to pomalejší auto předjedu, předjedu ho rychle a předjedu ho rychle i v případě, že je tam degen, co mi přidává, tak se s lepičem málokdy setkám, protože než lepič přijede, tak já v tom pruhu nejsem. Bohužel s měřením nastane buď to, že pojedu furt za tím pomalejším autem (a za mnou x dalších, takže uděláme dlouhej vláček, kde ty vzadu nevidí co je vepředu a pak když ten vepředu musí kvůli něčemu zpomalit, tak se brzdné síly ke konci vláčku zesilujou a občas do sebe někde vletí) nebo ho budu předjíždět o 0,5km/h rychleji a než ho předjedu, tak za sebou budu mít x lepičů, co se budou lepit, problikávat a podobně. Protože to budou dělat stejně - viz třeba jižní spojka, kde je teď hodně dlouhý měřený úsek a stejně když nastavím tempomat na 83km/h dle GPS, což je přesně tolerance, tak tam nejrychlejší nejsem. Ukamenujte mě, ale podle mě ani jedna z těchlech možností neni bezpečnější, než jet půl minuty mimo obec, baráky a chodce o 20km/h víc, abych se dostal mimo dosah všech těhlech individuí. Nicméně přesně tahle jediná možnost je pokutována. Nikdo neřeší lepiče. Nikdo neřeší ty, co jedou hluboce pod limitem, byť k tomu není důvod a přidávají při předjíždění.
    SITH
    SITH --- ---
    SPM: to se děje denně v Blance, kde jsou úsekovky, a hele zvládám to tak, že prostě ho předjedu tak jak mám dle limitů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam