DIVA: To je nekdy tezky. Kdyz jsem za volantem az moc ohleduplnej, tak zjistim, ze toho kazdy jenom vyuziva ale sam na svou ohleduplnost pekne hazi bobek. :-) Takze... Moc neriskuji a necpu se nekam, kde je to problemove, mam rad svoje auto a nechci ho menit. Ale napriklad v pripade, ze me nekdo na dalnici levym pruhem predjizdi minimalnim rychlostnim rozdilem, a je zcela zjevne, ze me nestihne dopredjet driv, nez ja budu muset zabrzdit za pomalejsim autem prede mnou ktere do te doby dojedu, tak odhazuji v bezpecne situaci vsechny ohleduplne siraky v dal, pridam, a nenecham se predjet do te doby, nez mam toho pomalejsiho v pravem pruhu za sebou.
Dokonce obcas, kdyz je fakt dost casu a bezpecno, delam takovy ridicskosociologicky experiment, proste zacnu blikat vlevo. Kupodivu se nekterym lidem i rozsviti, vyrazne zrychli a umozni mi predjet tak, abych ja nemusel brzdit. Ale moc jich neni. A ano, kdyz jsem vlevo ja, tak malym rychlostnim rozdilem predjizdim jenom ve meste a hlavne tam, kde vim, ze je radar, nebo pokud je vpravo take volno. Jinak na chvili pridam a u auta vpravo se prilis nezdrzim. Povetsinou mi to i vychazi.