• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy

"Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Nebo predpoli D4 mezi Prahou a Jilovistem. Ale tam si snad uz vsichni zvykli, jestli/ jak casto se tam meri netusim.
    MELOP
    MELOP --- ---
    DANYSEK: Obávám se, že k tomu není co dodat... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELOP: a za jak dlouho si asi tak zvyknou na prijezdu D1 od Chodova k Pruhonicim? :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MELOP: ja se to doslechl az ted a tady, nekdy ani 9 let nestaci.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    STRACENA: Budiž ti to ponaučením.
    MELOP
    MELOP --- ---
    SPM: Jo, máš vlastně pravdu.
    I tak - necelých 9 let je pořád docela dlouhá doba na to, aby si na to všichni zvykli.

A ty značky jsou tam umístěné tak, jak donedávna byly, opravdu celou dobu od spuštění tohoto úseku (teď je tam ještě jedna cedule navíc).
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SPM: Hehe, tak já věřil bláhové AI
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    SPM: Snížení přišlo v r.2001, to nevím jestli spada do tolerance. 24 let je docela dlouho.
    SPM
    SPM --- ---
    MELOP: No nevim kolik povazujes za +-, ale pred 15 lety se na silnici pro motorova vozidla tech 130 jeste jezdit smelo :-) to snizeni na 110 prislo az ve chvili, kdy tady nejaka vlada stavela dalnice razitkama.
    MELOP
    MELOP --- ---
    Jen FYI, ta údajná past je tam už nějakých 15 let (+/-, nechytejte mne za slovo, nehodlám to přesně dohledávat) a celou tu dobu tam při jízdě říkávám "až tady začnou jednou měřit, tak se smíchy neudržíme".

Takže jestli tohle byla/je past, tak je to s IQ průměrného českého řítiče ještě mnohem horší, než jsem čekal.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPIKE411: A pomohlo to? Ti, co řvali "je to past" napřed řvali "a proč tam teda není 130," a teď už "rychlostní limity jsou fašízmus!!!!"

Skoro jako by o tu značku vůbec nešlo, a žádný ústupek nebyl dostatečný.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Řidička BMW se ve sto šedesáti na D1 lepila na auto před sebou. Byli to policisté - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridicka-bmw-se-ve-sto-sedesati-na-d1-lepila-na-auto-pred-sebou-a-problikavala-ho-byli-to-policiste-40518417
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    GLOBETROTTER: Jsem si jistý, že nevíš, na co reaguješ, hlavně ty.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    MARASAN: Jsi si jistý, na co reaguju? :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GLOBETROTTER: ... a radsi zajedu toho drzeho chodce.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GUMBA: Modelový příklad: Přechod bez světelné signalizace na sedmdesátce. Jedu sedmdesát, blížím se k přechodu, na druhé straně je čekající chodec, nemám v úmyslu ho pustit "protože protisměr nezastavil". Protijedoucí auto náhle zastaví, chodec už vidí, že zpomaluje, vykročí velmi svižnou chůzí dřív než auto zastaví. Já dupnu na brzdu, aby mi tam nevběhl a zezadu to do mě napere náklaďák, protože jeho řidič čuměl do telefonu a nedobrzdil to. Dík, opravdu se Tvými radami řídit nebudu.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GUMBA: Jsem opravdu rád, že v Česku využívám především hromadnou dopravu a že jinak (mimo Česko) žiju v oblasti, kde takhle "že zde děláš něco (nebo to z popisu tak zní), co po tobě zákon nevyžaduje." uvažují jen debilové a jinak je zde drtivá většina řidičů ohleduplných a vstřícných.
    TAX
    TAX --- ---
    MAEQ: o vikendu chodci nechodi, neasi. :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPIKE411: Kvuli prave takovym strasne nerad jezdim na kole po cyklostezkach. Nikdy nevis kdy ti nejakej takovej okoli nevnimajici lumik vleze do cesty tak, ze uz to nevyberes, i kdyz se predem zvukove projevujes (ale neprerves jeho sluchatka) a snazis se vyhnout co nejvetsi mezerou.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Mě vždycky fascinuje, kolik chodců koukne, vidí přijíždějící auto, vleze do silnice, na uších sluchátka, pohled zapíchnutý do země…

Já teda sleduju i během přecházení a ještě přidám do kroku.

Tuhle jsem jel jednosměrkou na motorce, po obou stranách zaparkovaná auta, přijíždím k T křizovatce, na přechod se zčistajasna přižene chlapec, jak mě spatří, tak zpomalí do loudavého kroku a zapíchne pohled do země.

WTF
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam