• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DIVA: to je jednoduchý, to takhle čekáš v křižovatce, než odbočí ten před tebou do leva. přijede buzík na moto a nacpe se ti na blatník, pak tě teda konečně předjede v křižovatce. z poleposition vyrazí zákonitě pomalu, bo mokrá dlažby historickéhocentra a když jsem stále za ním, tak se mě pokusí vybrzdit (na mokrejch kolejích). ani to mu nevyjde, takovej to je čurák, a tak na první červené sesedne a pokusí se mi rozbít okýnko. nejspíš si láme zápěstí, protože útok rychle ustává a v jízdě nepokračuje.
    to je páteční událost a jsem zvědav, jak se k tomu pčr postaví. neříkám že všichni, ale někteří motorkáři by měli jezdit leda tak na koloběžce na dopravním hřišti....
    ¨
    tady bych rád pochválil vůz značky mercedes, který mě podržel při zrychlení, při brždění i proti útoku zpevněnou rukavící.
    SPM
    SPM --- ---
    DANYSEK: tak ono ty bus pruhy fungujou dost podobně žejo :-) Co si pamatuju ty etapy malování pruhů v okolí, tak kromě pruhů na tramvajových kolejí, zůstaly dojezdové časy autobusů přinejlepším stejné, pokud se nezhoršily. Nejvíc epický je ten poslední pruh na Bohdalecké směr Chodovská. Tam prakticky nikdy nebyla kolona, teď to dost běžně stojí až ke stadionu i mimo špičkové časy a protože přes úseky té křižovatky ten dedikovaný pruh není, tak se ta křižovatka celá zajebe a neprojede jí ani ten autobus :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: jo a uplne epicky je, kdyz to v takovy kolone nejakou linku naopak zbrzdi... protoze jeste neni "na dohled" semaforu :-) Tak proc nevynechavat cykly, vsak i ta MHD si pocka.... Ale to statistiku nezajima, hlavne ze se potentati muzou pochlubit poctem krizovatek s preferenci.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PALEONTOLOG: asi budu litovat. Ale jak vypada provokace zmrda na motorce?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAMOUT: no nevím koho jsi potkal, ale srovnej si šance alespoň teoreticky (https://www.youtube.com/watch?v=4CtJu3R3m9A, https://www.youtube.com/watch?v=zCnK0f4vurI). řekl bych, že na 50kmh mě nedáš a pak už teprve ne a to Tě oceňuju, že máš poctivej skútr :-)
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: mě včera nasrali ve špitále takovym způsobem, že jsem tomu skútru na světlech ujel i s toyotou v manuálu :-) Ale ono asi taky ne každej skútrista za to bere při rozjezdu na plnej kotel :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PALEONTOLOG: Skutry zdrzujou? To mas Rimac, nebo neco takovyho? Jedinej, kdo mi na svetlech ujel, bylo kdysi v Karline Lamborghini Urus, holt V10 se nezapre. Ale napriklad Mercedes AMG GT nechala moje Honda PCX 125cc daleko za sebou (potkali jsme se na dalsich svetlech, borecek si tam vezl nejakou mladickou buchtu, a tvaril se strasne nasrane, ze jsem mu ujel😀).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STRACENA: zdržujou, proč asi
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULA: každej klade důraz na něco jinýho, někdo nemá problém to rozpálit na 4proudý cestě, když ho provokuje zmrdskej motorkář (tomu to asi nikdo nevyčte, ti asi můžou všechno) a někdo sere na např. chodce a parkování, ale rychlost dodržuje. někdo odírá auta na parkovištích a někdo chronicky blokuje řazení do levýho pruhu na dálnici. těchhle lidí to tedy dělá dost a pak se rozčilujou, že jim to tam někdo poslal, čuráci.

už jsem se setkal s tím, že mi jeden zmrd (nakonec tahal služební průkaz) blokoval průjezd křižovatkou hlemýždím tempem, zastavili jsme teda na červený a na zelený se rozjížděl jako první tak pomalu, že jsem ho prostě předjel jako debila z bohnic nebo s tím, že mu nejde zařadit dvojka. on mě nato začal osobákem stíhat, pak mě na křižovatce dojel, že si to vysvětlíme na dopravním a vytáhl na mě služební průkaz. popravdě od tý doby nic nepřišlo, já prostě předjížděl nefunkčního řidiče nebo nefunknční auto, což i ti jeho kolegové musí ze záznamu kamer vidět.
    jsem alergickej na tuhletu "všesprávnost" a všebezpečnost, kor když ji někdo vynucuje provokací, pěkně postaru.

nedávno jsem musel vystoupit sousedce z auta, protože pustila nejdřív jeden autobus a pak druhej a my stáli na prázdné 4 pruhé silnici před katastrálním úřadem za dvěma autobusy. a takhle jsem skončil v restauraci U Cihelny, nakonec to dobře dopadlo :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Tak jest, klasickej priklad je kdyz chces na Jarove odbocit doleva ve smeru z Hartigovy do Spojovaci. Absolutni prednost tramvaji, odbocujici ma smulu, klidne 3 - 4 cykly, kdyz se to sejde.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Tohle je uplne klasicke misto: https://mapy.cz/s/haselenene

Krizovatka nahodi zelenou ve stejne dobe jako vzdalenejsi krizovatka za dalnici, Takze clovek k ni dojede na cervenou. Ze by zelena navazovala jsem tam zazil snad jen jednou zatim. Jo, pokud clovek nema nikoho za sebou, tak se ke krizovatce za dalnici lze doplouzit dvacitkou-tricitkou a dostat zelenou. Ale padestatka znamena dalsi cekani, dalsi rozjizdeni, dalsi zbytecnou spotrebu paliva...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TUILE: no ona te ta krizovatka vidi, ale proste na tebe kasle... ceske "pojeti" nekterych radicu je proste o tom, ze udela tupy skip cyklu, hlavne aby se programator nahodou moc nenadrel.. aneb dobrou myslenku ze zapadu jsme tradicne po cesku odflakli :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    DANYSEK: uprednostneni MHD mi nevadi, ale to, ze me krizoatka muze nevidet a ja pak nemam moznost ji spravne projet, to uz jo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TUILE: no a v neposledni rade muzes stat sice dobre, ale budes stejne cekat... protoze "vyssi moc" :-) Aneb nase uzasne bodove rizeni dopravy s bodovou preferenci MHD, kde v dali jedouci autobus se prihlasi a krizovatka proste v ramci sveho cyklu vynecha smer, ve kterem stojis....treba i vickrat, kdyz se zadari a bavime se o smeru u nejakeho terminalu. Aneb vitejte ve 21.stoleti, kdy v Cesku "nezvladneme" liniove rizeni dopravy...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Upřímně, to by si snad zasloužilo zvláštní značení, možná nějak vizuálně odlišené semafory.
    TUILE
    TUILE --- ---
    PIVECEK: i kdyz to vi, tak nevi, jestli zrovna tohle je ta chytra krizovatka a nebo ne...
    vlast v postovanym obrazku ty carecky v asfaltu nemas sansi ani videt.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    FINSON: Se mi zvedla tepovka jen z fotky, ode mě by dostal trubku jako každou první středu v měsíci :)

GLOBETROTTER: Zrovna se divím, že ohledně toho na sloup nedají informační ceduli. Koncentrace značek je v ČR naprosto šílená a polovina z nich zbytečná, ale třeba tohle podle mě neví většina řidičů.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Akorat ze tohle nebylo ve meste :-) a je to asi 5 minut jizdy od toho mista, co se tu resilo nekdy loni, jak geront prevalcoval ty lidi pred zmrzlinovym stankem :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: Tohle psali 2 lidi? Jeden začátek a druhej konec? :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GLOBETROTTER: ja nerozporuji trest, i kdyz se znacenim v CR se ti proste obcas stane, ze jedes 140 na dalnici, ktera najednou dalnice neni, jen to nikde neni znaceno apod. Jen si myslim, ze by se melo jit vice cestou vzdelavani atd. nez jen trestu. S trestem bys mel za chvilku akorat tak plne veznice omladiny, ktera frcela ve meste nekde kilem ve sve mladistve nerozvaznosti. Tim by sis zadelal akorat na jine trable.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam