• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Ona ta pokuta pro viníka nehody, no nevím - já když naposled něco nedobrzdil, tak jsem byl rád za to pětikilo. Vůbec nevím, kde by tam měl být ten vychovnej efekt - máš zrušeny auto, Reis odtah, nedej bože nějaký zranění, poslední co je v takový situaci třeba je policajt, co rozdává desetitisíce pokuty.
    Navíc by to akorát motivovalo ty největší vychcance a grázly - tzn zrovna ty jediný u kterých to možná má nějakej smysl aby ujížděli nebo házeli vinu na ostatní..
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: já to měl narážku jenom na to, že k tomu konkrétně linkovanému by u nás dostal akorát pětikilo pokutu a to ještě jenom v případě, že by k tomu ty policajti dorazili. Jinak já nevim, podle mě na to, aby reálně došlo k nehodě, je potřeba udělat těch věcí docela dost blbě naráz. Protože třeba ikdyž už jsem takový mamlas, že nevím, kdo má přednost, tak alespoň koukám co z těch ostatních stran jede a když vidím že tam jede něco co nevypadá že má úmysl zastavit, tak prostě zastavím já (ikdyž třeba budu trotl protože jsem tu přednost mít měl). To jestli to skončí úrazem (za který je nějaký flastr) nebo naopak ani nepokutovatnou a nijak nesankciovanou nehodou je podle mě už vysloveně o štěstí jak se do čeho kdo trefí. A přijde mi to prostě blbě. Za 190 na dálnici přijdeš o papíry a jezdíš na kole. Ale upřímně se já osobně daleko víc bojím trotlů, co neumí ani ty přednosti a jsou schopný to do tebe narvat. Protože jednou to do tebe narvou když tam jedeš na kole nebo něco a už z toho místa neodejdeš. A takových borců potkávám daleko víc, než těch, co letí dvě kila po dálnici.

Něco podobnýho jak s tou formulí, že se chovaj jak malý děcka, jsou to trotlové a nemaj tam s tím co dělat: jo, ano. Ale naháněj je vrtulníkama. Ale včera jsem projel 90km po D11 v 6 večer, několikrát mě tam nějakej idiotskej trotl málem úplně nelogicky sundal a policajta jsem tam neviděl ani jednoho. Asi všichni hledali tu formuli...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: v tom se s tebou nepřu, naprostý souhlas.

Nicméně šlo mi o tuhle větu "U nas se sbiraj ridicaky akorat kdyz po ty dalnici nekdo jede 190, ale kdyz sesrotuje auto, tak u toho policajti ani byt nemusi :))" což ve spojitosti s tím na co jsi reagoval, znělo tak, že jinde to tak není a ted to teda nemáš zmapovaný.

Dovolil jsem si udělat malý "maping" (nic do hloubky, rád se nechám opravit) a zaměřil jsem se na ty západní země ke kterým se vzhlíží jako k etalonu správnosti a:

Německo: v podstatě stejné pravidla jako u nás, jediné co jsem našel navíc je že se musí policie volat v případě, kdy je jdno z vozidel ze země mimo EU

Švýcarsko: Stejné jako Německo, navíc teda musíš hlásit všechyn havárie na dálnici (bez ohledu na výši škody)

Francie: Tam je to docela show, co tak koukám tak do chvíle kdy se všechny strany shodnou na vině a nedošlo ke zranění tak není potřeba policie, ještě větší volnost než u nás.

Švédsko: důvody volání zranění + nebezpečí požáru/znečištění prostředí

Takže vzhledem k "západu" jsme tak někde ve středu, někde to mají přísnější, někde volnější, nicméně ani jedna z těch příásnějších zemí se nedá klasifikovat jako zem ve ktgeré "musíš narozdíl od ČR volat auto když ho sešrotuješ"

nebo jsi měl na mysli jiné země na západě?

Další otázkou je, co si představuješ pod tím že někdo sešrotuje auto.

Napadá tě situace která by mohla vzniknout kdy by bylo vhodné volat policii ale zákon ti to nepřikazuje?
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    formule na strakonické dálnici a výmluvy jejího řidiče mi dost nadzvedly mandle
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Zmapovany kde to jak je nevim. Ale prijde mi uplne debilni, ze za hovadiny typu ze nepripoutas sebe, dostanes pomerne velkej flastr a body, ale kdyz porusis predpisy tak fatalne, ze zpusobis nehodu, tak se ti nestane vubec nic.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: pravda teda je, že těch zbylejch 10% dělá 3000x větší debility mno :/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: heled já ti nevím, ale jinde než u nás, pokud někdo "sešrotuje auto" (tím stylem jak by ho sešrotoval u nás aby nemusel volat policii) tak musí volat policii? Kde třeba?

Jinak teda s těma ženskejma, samotnýho mě to štve že ted přiživuju ten stereotyp, musím souhalsit, poslední dobou tak u 90% řidičů který bych nějradši popravil, při předjíždění zjistím že je to ženská.

Achjo :(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: byl jsem o vikendu na SK a tezky balkan. Rozmlacene silnice, kdyz jsem jel po meste 55 tacho, tak me drtiva vetsina predjizdela min 70-80, jeste s vytocenym motorem, co zdrzuji. Zavodici dodavky do zatacek v protismeru a taky jsem za pouhou hodinu videl 3 nehody. Dekuji tohle bych tu nechtel.
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: Jo, to asi ano. U nas se sbiraj ridicaky akorat kdyz po ty dalnici nekdo jede 190, ale kdyz sesrotuje auto, tak u toho policajti ani byt nemusi :))

Jinak dnes dalsi ukazka toho jak zeny ridi lepe a mene agresivne. Jedu s tou moji neaerodynamickou kravou, tempomat, 113km/h dle GPS, coz je +- rychlost ve ktere mi v tom neprasknou usni bubinky. Dojizdim autobus, co ma nalepku se speed limitem kilo a začínám ho predjizdet. Levy pruh uplne prazdny, jen za mnou dve auta, co jely uz nejakou dobu se mnou. Predjizdim, nechavam tempomat, pomalu mijim ten bus. Kdyz jsem v jeho pulce, tak jedno z tech zadnich aut zacne taky predjizdet, nacez na me zacne blikat jak vanocni stromecek. Tak se pak divam, co v tom sedi za picuse. Blondyna tak neco pres 30 let, na viku kufru nalepka "jsem v bodove tisni". A pak hrdine prida asi na 10, takze na ni jeste pristich 10km koukam jak je par desitek metru prede mnou. Ale jo, zensky do toho netahaj ego... jenom bohuzel ani neumi odecist z rychlomeru kolik vubec jedou :-D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Mně to připadá hodně jiný v tom vyústění: český postup (viz níže) je "nechte ho bejt, ať jede, kam chce, to je bezpečný; a pak, jestli ho dohledáte, mu dejte další černý puntík".

Z Lucemburska šli oba pěšky.
    SPM
    SPM --- ---
    Když se potká debil a blbeček... :-) https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/zurivost-na-nemecke-dalnici-vybrzdeny-kamionak-hrnul-modry-s/r~6a3f283e7e6b11f0a065ac1f6b220ee8/

Každopádně mi z toho fakt nějak přijde, že to směrem na západ je už stejné jak u nás, ne-li horší, zatímco ten kdysi divoký východ mi začíná připadat víc v pohodě... :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TAX: This you?

Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    https://www.nyx.cz/discussion/14157/id/58057413
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    TAX: Nepochybne...ale treba jednou narazi jeste na vetsiho kretena...
    TAX
    TAX --- ---
    FRIZER: a z 10. zakazu rizeni se mu uz jiste rozklepala kolena a uz toho opravdu necha. :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: Tohle je taky "slušný": "Při kontrole narazili i na sedmatřicetiletého cizince za volantem kamionu, který nadýchal závratné tři promile. Muž se nyní bude zodpovídat za ohrožení pod vlivem návykové látky."
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jak jen litr? Tohle má mít minimálně za 25, kretén.

Řidič kamionu držel na dálnici u Brna místo volantu talíř a obědval. Natočila ho policejní dodávka - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-ridic-kamionu-drzel-na-dalnici-u-brna-misto-volantu-talir-a-obedval-natocila-ho-policejni-dodavka-40535161
    SPM
    SPM --- ---
    TAX: No D11 jezdim na cernokosteleckou a do sterbohol, to v provozu vychazi stejne lip... ale pokud chces smer smichov, tak je to uz dost neprakticky :-)
    TAX
    TAX --- ---
    TSK nebo ktery debilni prazsky planovac vymyslel Strasnicim a castecne Vrsovicim slusnou unikovou hru pro dosazeni jizni spojky. ulice V Korytech je donevimkdy zjednosmernena a lze ji pouzit pouze pro vjezd do Strasnic. ve smeru Eden a pripadne Bohdalec > jizni spojka je zneprujezdnena ulice V Olsinach (nekolik tydnu se tam mrcasi s trapnym kousickem asfaltu, vcera ve 14:00 na stavenisti nebyla ani noha) i ulice Vladivostocka. navic na krizovatce Eden nelze z Vrsovicke uz mnoho mesicu odbocit doleva smer Bohdalec (se tam s necim strasne mrdaj, asi tam nasli dinosauri kosti nebo co). velmi neprekvapive je pak zbyvajici najezd na jizni spojku, a to Prubezna, v totalnim kolapsu a lze tam vyhrat slusne absurdni ztratu casu. a pokud chce nekdo jet smer D11, pak je ta unikovka jeste zabavnejsi.

a jeste vtipny moment z Podolskeho nabrezi pred cca hodinou. cervenobile zabradli na tramvajovem ostruvku temer cele lezi, zalehl na nej nejaky sikula svym oplem astra kombi. ale mozna to opet byla honicka, ktera nedopadla uplne dobre.

PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TAX: A nyní zprávy z domova, jaká užitečná náhoda.

"Doslova se vyfotím za volantem, ale nepodaří se dokázat, že jsem to auto řídil." Stačí to jako odpověď na položenou otázku?

DOKUMENT: Turek v kauze rychlé jízdy nechtěl vypovídat | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dokument-turek-v-kauze-rychle-jizdy-nevypovidal-tvrdil-pritom-ze-spolupracoval_2508191800_vdv
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam