LOPIK: "Možná tam je fakt záměr, že to ty lidi donutí se na to fakt nějak připravovat. Kdyby to šlo dát na první dobrou jen podle sedláckýho rozumu, tak ty testy asi nemá cenu dělat"
No a tenhle přístup je IMHO problém, testy mají mít jeden jedinej účel a to aby daná osoba potvrdila, že zná to co má znát. Thats it, to že někomu přijde že je to moc lehký a že není potřeba se na to moc připravovat a ty lidi tybláho odcházej uplně nevystresovaný a nemaj koláče na trikách, to je právě ten RU-normalizační přístup, nejde o to naučit parchanty počítat a psát, ale hlavně at trpí, my všichni trpěli, učení má bejt utrpení, at prostě trpí.
K tomu zbytku, to vidím ve dvou rovinách
- obecně nemám problém s těžkýma otázkama, o to nejde, pokud člověk něco má znát at to zná, pokud to je těžká věc, mno tak to je těžká věc - mě se jedná o tu potřebu to prostě uplně nesmyslně ztížit víc nec je potřeba právě třeba pomocí všemnožnejch "chytáků" a otázke který jsou debilně položený, tam jde vylkoženě o to toho člověka potrápit, tak nějak z tradičních důvodů, nemá to vůbec vliv na to jestli bude lepší/vzdělanější řidič.
- druhá věc je to, zda tam tyhle otázky maj vůbec být. Jako ta zimní výbava, tam se to u mě dost láme, ale ted jsem se třeba podíval na testy na netu, nějaký doplňující otázky a úpllně první:
Potvrzení o oznámení ztráty, odcizení, poškození nebo zničení řidičského průkazu:
A)
Platí 60 dní ode dne jeho vydání a po tuto dobu nahrazuje držiteli řidičského oprávnění řidičský průkaz.
B)
Platí 30 dní ode dne jeho vydání a po tuto dobu nahrazuje držiteli řidičského oprávnění řidičský průkaz.
C)
Platí 90 dní ode dne jeho vydání a po tuto dobu nahrazuje držiteli řidičského oprávnění řidičský průkaz.
druhá:
Změnu příjmení musí držitel řidičského průkazu nejpozději do pěti pracovních dnů ode dne, kdy ke změně došlo, oznámit:
A)
Příslušnému útvaru obecní policie.
B)
Příslušnému útvaru dopravní policie.
C)
Příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností.
sorry ale za mě je absoltuně zbytečný zaplácávat lidem mozek těmahle kravinama, to už je prostě byrokratickej rakousekj onanismus