• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JOPS: na tohle pomáhá do prahy nejezdit nebo se naučit pravidla silničního provozu (jako všichni ostatní)

je to hrozně ošklivé v té praze mno ;)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    JFM: co je na tom k diveni? Zijes ve meste, kde tramvaje nejsou a nejsou ani 100km okolo. Takze se ti klidne muze stat, ze 20 let zadnou tramvaj nepotkas, nemluve o tom, ze se to v autoskolach casto ani neuci, jen teoreticky. Doba, kdy se jezdilo z vesnic na dalnici, vetsich mest, s vozikem atd, uz je davno pryc. Takze je naopak naprosto super, ze si nekdo chce tato pravidla osvezit.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JFM: Tak tramvajaci jsou vycepovani tak, ze na Morani, kde se krizi trat odzdola od Palacaku, automaticky davaji prednost 🤷‍♂️. Ja je poustim (a uz jsem byl za to parkrat vytrouben za mnou stojicim autem), ale 99% ridicu ne.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Btw uz mi taky prisla sms s vyzvou k uhrade pokuty za prestupek .) vetsinou me tyhle pokusy miji
    DIVA
    DIVA --- ---
    RALI: ja vskutecnosti znacky neresim, vzorek mam jaky potrebuju a izs poustim vzdy, sanitu hasice i statni, stejne jako autobus, pro me zajistujou verejne zajmy a to je vyssi karta. Moje pointa byla ze testy maji byt prisne, klidne i jen aby vyradily lemply a blbce. Kdo se pripravi, odejde s testy na 100% bez ohledu na aktualni otazky. Kez by se zavedl overovaci mechanismus co by vyrazoval chybne udelene ridicaky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Oni jsou nastesti fakt vycepovani a opatrni a predvidavi ti prazsti tramvajaci. A myslim ze pozor tram s podelnou znackou dej prednost je dneska ve vetsine techle situaci
    JOPS
    JOPS --- ---
    JFM: Díky, já bych se s ní nepretlacoval. Já bych ji pustil, víš jak, právo silnějšího 🤣
    JFM
    JFM --- ---
    JOPS: Tramvaj měla přednost. Nechci nijak urážet, ale popravdě se divím, že tohle někdo neví. Zvládat křižovatky je snad jeden z nejzákladnějších řidičských skills.
    361/2000 Sb. § 21 (7): Tramvaj, která při odbočování nebo jiné změně směru jízdy křižuje směr jízdy vozidla jedoucího po její pravé nebo levé straně a dává znamení o změně směru jízdy, má přednost v jízdě.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Ale položím asi triviální dotaz stojím na téhle křižovatce, chci jet rovně, mám značku dej přednost v jízdě.

No a vedle mě na levé straně stojí tramvaj a chce odbočit doprava, to znamená, že si krizime cestu (já rovně, tramvaj doprava).

Naštěstí jsem to řešit nemusel a nevím, zda ta situace tam může nastat, ale já bych ji asi pustil. Já se vždycky snazim najít ty nejhorší katastrofické scénáře 🤣 a pak se na Internetech blbě ptám 😅
    JOPS
    JOPS --- ---
    Tak se mi autem povedlo dostat na I. P. PAVLOVA 🤣🤣 musím říct, že to je asi nejlepší křižovatka, kterou jsem za svoji mrzkou 25 letou řidičskou kariéru viděl.

Na můj vkus docela dost tramvaji, ale jako fakt😅 další oříšek, dopici v té Praze je ale chodcu 🤣🤣 a žádnej semafor. Takže ta banda chodcu chodí a chodí a jenom se hledá skulinka, kdy se tě nesnaží zabít tramvaj, nebo nějaké prijizdejici auto, kterému musíš dát přednost a pak ti chodci. Kurva to je elita tam, typek stojí na přechodu a hvizda na psa a pes ho má úplně u prdele 🤣 a já nemůžu jet, protože tam ten buzerant pořád stojí a pes nejde.
    RALI
    RALI --- ---
    DIVA: ale houby. Ze správné odpovědi vyplývá, že i v červenci ve 40 ve stínu máš mít za značkou zimaky s minimálním vzorkem 4 mm. Nebo ty značky na léto sundavaji?

Pokud přijíždí k přechodu vozidlo s přednosti v jízdě a nejede pod majáky, je to úplně obyčejné vozidlo a tudíž by mělo, jako každé jiné vozidlo dat chodci v rámci předpisů přednost. Pokud se bavíme o skákání na přechod pod kola projíždějícího vozidla tak je úplně jedno, zda je to IZS, nebo obyč auto a je to demence chodce a dělat to nesmí.

Připadají mi ty otázky dost nejednoznačné. Třeba co znamená přijíždějící vozidlo?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANT_39: Mea culpa, psalo se tu o vozidlech IZS a já si pak už znovu nepřečetl, jak je to tak formulováno. Mažu se.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TRISSIE: verim ze a je spravne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak teda jsem si ji vyložila tak, že se na daném místě může zastavit v období od 1.6. do 30.9. v den, který je buď pátkem, sobotou nebo nedělí, a dále 5.7., 6.7. a 28.9., a to vždy mezi 6:00 a 20:00.

ale taky by to mohlo být tak, že zákaz neplatí od 1.6. do 30.9., ale platí, pokud je pátek, sobota, neděle a státní svátek od 6:00 do 20:00 (protože by to mohly být dvě samostatné doplňkové podmínky, z nichž jedna je "zákaz zastavení neplatí 1.6.-30.9." a druhá je "zákaz zastavení platí v pá, so, ne ..."
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAX: tak tu ale aspoň chápu. Tu, co jsem dávala já, tak před tou musím zastavit vozidlo a pět minut ji rozšifrovávat, pak kontrolovat kalendář a hodinky, a doufat, že jsem si sloučila správný podmínky, a pak teprve můžu zjistit, jestli přestupek páchám nebo ne :-)
    TAX
    TAX --- ---
    TRISSIE: a pak je znacka zakaz vjezdu a dodatkova tabulke "mimo dopravni obsluhy", coz ve skutecnosti znamena "muzou vsichni a pripravili jsme pro ne placene parkovani". :))

Další šílený nápad na dopravu v centru Prahy?!
    https://www.youtube.com/watch?v=3uzBX8-oRj4
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: chtěl jsem říct, že ještě docela nedávno, ale je to teda už 10 let :-) https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/zakaz-vjezdu-nakladnich-aut-pickup-kombik.A160202_000227_automoto_taj
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Já teda ani nevěděl, že by N1 vozidlo do toho zákazu někdy mohlo :)
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: Jo, tak tady jsem tu změnu třeba postřehl a vím o tom :-) Stejně jako že existuje vtipnost, že vozidlo kategorie M1 nemusí být do 3,5 tuny, takže s ním se naopak do všech úseků s touhle značkou normálně může :-)) ale u zimní výbavy jsem tu změnu, jestli byla, nějak nepostřehl, ale taky běžně v těhlech úsecích zrovna nejezdím
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Nejen v testech jsou "chytáky" :-) Tady se ti to ale přesně může hodit, že až tě jednou chytí policajti, že si třeba s tím N1 osobákem vjel do zákazu pro nákláďaky, tak je asi lepší se nehádat a nehnat to do správního. Samozřejmě, že to každej jinak ignoruje, taky jsem měl N1, podle toho se reálně nedá řídit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam