• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADAMIRA: Děkuji za odpověď. Já neřekl, že to je ošklivé, ale prostě jsem jezdil na místech, kde prostě byly vždycky semafory. Jednou mě to zatáhlo sem. Já vím, že ty jsi dokonalost sama a naprosto to respektuji.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JOPS: na tohle pomáhá do prahy nejezdit nebo se naučit pravidla silničního provozu (jako všichni ostatní)

je to hrozně ošklivé v té praze mno ;)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    JFM: co je na tom k diveni? Zijes ve meste, kde tramvaje nejsou a nejsou ani 100km okolo. Takze se ti klidne muze stat, ze 20 let zadnou tramvaj nepotkas, nemluve o tom, ze se to v autoskolach casto ani neuci, jen teoreticky. Doba, kdy se jezdilo z vesnic na dalnici, vetsich mest, s vozikem atd, uz je davno pryc. Takze je naopak naprosto super, ze si nekdo chce tato pravidla osvezit.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JFM: Tak tramvajaci jsou vycepovani tak, ze na Morani, kde se krizi trat odzdola od Palacaku, automaticky davaji prednost 🤷‍♂️. Ja je poustim (a uz jsem byl za to parkrat vytrouben za mnou stojicim autem), ale 99% ridicu ne.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Btw uz mi taky prisla sms s vyzvou k uhrade pokuty za prestupek .) vetsinou me tyhle pokusy miji
    DIVA
    DIVA --- ---
    RALI: ja vskutecnosti znacky neresim, vzorek mam jaky potrebuju a izs poustim vzdy, sanitu hasice i statni, stejne jako autobus, pro me zajistujou verejne zajmy a to je vyssi karta. Moje pointa byla ze testy maji byt prisne, klidne i jen aby vyradily lemply a blbce. Kdo se pripravi, odejde s testy na 100% bez ohledu na aktualni otazky. Kez by se zavedl overovaci mechanismus co by vyrazoval chybne udelene ridicaky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Oni jsou nastesti fakt vycepovani a opatrni a predvidavi ti prazsti tramvajaci. A myslim ze pozor tram s podelnou znackou dej prednost je dneska ve vetsine techle situaci
    JOPS
    JOPS --- ---
    JFM: Díky, já bych se s ní nepretlacoval. Já bych ji pustil, víš jak, právo silnějšího 🤣
    JFM
    JFM --- ---
    JOPS: Tramvaj měla přednost. Nechci nijak urážet, ale popravdě se divím, že tohle někdo neví. Zvládat křižovatky je snad jeden z nejzákladnějších řidičských skills.
    361/2000 Sb. § 21 (7): Tramvaj, která při odbočování nebo jiné změně směru jízdy křižuje směr jízdy vozidla jedoucího po její pravé nebo levé straně a dává znamení o změně směru jízdy, má přednost v jízdě.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Ale položím asi triviální dotaz stojím na téhle křižovatce, chci jet rovně, mám značku dej přednost v jízdě.

No a vedle mě na levé straně stojí tramvaj a chce odbočit doprava, to znamená, že si krizime cestu (já rovně, tramvaj doprava).

Naštěstí jsem to řešit nemusel a nevím, zda ta situace tam může nastat, ale já bych ji asi pustil. Já se vždycky snazim najít ty nejhorší katastrofické scénáře 🤣 a pak se na Internetech blbě ptám 😅
    JOPS
    JOPS --- ---
    Tak se mi autem povedlo dostat na I. P. PAVLOVA 🤣🤣 musím říct, že to je asi nejlepší křižovatka, kterou jsem za svoji mrzkou 25 letou řidičskou kariéru viděl.

Na můj vkus docela dost tramvaji, ale jako fakt😅 další oříšek, dopici v té Praze je ale chodcu 🤣🤣 a žádnej semafor. Takže ta banda chodcu chodí a chodí a jenom se hledá skulinka, kdy se tě nesnaží zabít tramvaj, nebo nějaké prijizdejici auto, kterému musíš dát přednost a pak ti chodci. Kurva to je elita tam, typek stojí na přechodu a hvizda na psa a pes ho má úplně u prdele 🤣 a já nemůžu jet, protože tam ten buzerant pořád stojí a pes nejde.
    RALI
    RALI --- ---
    DIVA: ale houby. Ze správné odpovědi vyplývá, že i v červenci ve 40 ve stínu máš mít za značkou zimaky s minimálním vzorkem 4 mm. Nebo ty značky na léto sundavaji?

Pokud přijíždí k přechodu vozidlo s přednosti v jízdě a nejede pod majáky, je to úplně obyčejné vozidlo a tudíž by mělo, jako každé jiné vozidlo dat chodci v rámci předpisů přednost. Pokud se bavíme o skákání na přechod pod kola projíždějícího vozidla tak je úplně jedno, zda je to IZS, nebo obyč auto a je to demence chodce a dělat to nesmí.

Připadají mi ty otázky dost nejednoznačné. Třeba co znamená přijíždějící vozidlo?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANT_39: Mea culpa, psalo se tu o vozidlech IZS a já si pak už znovu nepřečetl, jak je to tak formulováno. Mažu se.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TRISSIE: verim ze a je spravne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak teda jsem si ji vyložila tak, že se na daném místě může zastavit v období od 1.6. do 30.9. v den, který je buď pátkem, sobotou nebo nedělí, a dále 5.7., 6.7. a 28.9., a to vždy mezi 6:00 a 20:00.

ale taky by to mohlo být tak, že zákaz neplatí od 1.6. do 30.9., ale platí, pokud je pátek, sobota, neděle a státní svátek od 6:00 do 20:00 (protože by to mohly být dvě samostatné doplňkové podmínky, z nichž jedna je "zákaz zastavení neplatí 1.6.-30.9." a druhá je "zákaz zastavení platí v pá, so, ne ..."
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAX: tak tu ale aspoň chápu. Tu, co jsem dávala já, tak před tou musím zastavit vozidlo a pět minut ji rozšifrovávat, pak kontrolovat kalendář a hodinky, a doufat, že jsem si sloučila správný podmínky, a pak teprve můžu zjistit, jestli přestupek páchám nebo ne :-)
    TAX
    TAX --- ---
    TRISSIE: a pak je znacka zakaz vjezdu a dodatkova tabulke "mimo dopravni obsluhy", coz ve skutecnosti znamena "muzou vsichni a pripravili jsme pro ne placene parkovani". :))

Další šílený nápad na dopravu v centru Prahy?!
    https://www.youtube.com/watch?v=3uzBX8-oRj4
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: chtěl jsem říct, že ještě docela nedávno, ale je to teda už 10 let :-) https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/zakaz-vjezdu-nakladnich-aut-pickup-kombik.A160202_000227_automoto_taj
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Já teda ani nevěděl, že by N1 vozidlo do toho zákazu někdy mohlo :)
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: Jo, tak tady jsem tu změnu třeba postřehl a vím o tom :-) Stejně jako že existuje vtipnost, že vozidlo kategorie M1 nemusí být do 3,5 tuny, takže s ním se naopak do všech úseků s touhle značkou normálně může :-)) ale u zimní výbavy jsem tu změnu, jestli byla, nějak nepostřehl, ale taky běžně v těhlech úsecích zrovna nejezdím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam