• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KRAMERIUS: neni ta znacka vpravo nejak castecne oranzove preskrtla?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TOOMIX: Ono je to s tím "jen odbočovacím" pruhem trochu nejednoznačné - tohle by u soudu myslím neobstálo.

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vidím dobře, že ten debil jel rovně, ačkoliv to projel odbočovacím pruhem?

Barbora Mercury 🇨🇿✌️🇪🇺 on X: "Záběry z městské kamery zachycují okamžik před nehodou, jak se Turek vřítil do křižovatky z odbočovacího pruhu v momentu, kdy všichni stáli a dávali přednost projíždějící...
    https://x.com/MercuryBarbora/status/2076995040648286439?s=20

KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    RANO: Ten levý pruh je tam divný, jak je oddělený uzavírkou od těch ostatních.
    Před křižovatkou přenosná značka, že je jen pro odbočování - ale jen na zemi vpravo na chodníku, přes auta není vidět, vlevo značka není.
    Šipky na zemi střídavě říkají, že se může i rovně a že se má odbočit - ale i odbočení nahoru k Legerově je až za kolejemi.
    Asi to nemá smysl řešit, tohle je na policajtech, je tam spousta pro i proti.
    RANO
    RANO --- ---
    KRAMERIUS: No vzhledem k tomu, že v pruzích pro jízdu rovně auta zastavila celkem spořádaně (a je vidět, že poslední projetý auto před Turkem váhá, načež je mezera, kdy auto před vjetím do křižovatky slyšelo houkačky a zpozornělo), tak mi to od saniťáka připadá jako celkem OK level optimismu. Kdy jindy by měl vjíždět do křižovatky, než když jsou auta na vjezdu zastavený a on bliká a houká.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KRAMERIUS: nebude to takovej ten efekt, jako když na kameře nebývají vidět ty ledkový dopravní značky, čili souběh snímkovací frekvence kamery s blikáním majáku?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LOPIK: Taky mě to přišlo že se potkali optimista a ignorant.
    Saniťák optimista - sice jedu na červenou po tramvajových kolejích, ale je tam docela volno, jede jen jedno auto, ten mě určitě vidí a slyší a zastaví.
    Turek ignorant - hurá, stíhám zelenou, odněkud slyším houkání, ale kdoví odkud to je, zprava nic nejede, zleva jet nemůže, tam jezdí jen tramvaj.
    Já bych jim vinu klidně rozdělil napůl.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Tak já mám teda trošku dilema, upřímě řečeno ten týpek tam nalej dost nonšalantně, houkačky- nehoukačky světla - nesvětla.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TOOMIX: To jo no.. hlavně je na tom vidět, jak se dá z ničeho nic pěkně vysekat. Ne že by tady tomu oba teda nešli dost naproti.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TAX: Je to divné, houkačka slyšet je, ale modré majáky vidět nejsou.
    Buď nekvalitní kamera, nebo mu to opravdu neblikalo.
    TAX
    TAX --- ---
    TOOMIX: taky se schovavam, ale i vyvraceny sloup me muze jebnout do hlavy ze. :)

btw, zda se mi to, nebo fabie nema zapnute majaky?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ty píčo... a přesně proto se vždy na těch ostrůvkových přechodech schovávám za ten sloup

Video: Nehoda Filipa Turka. Záznam z kamery
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-video-turek-odmrstil-houkajici-auto-ktere-malem-srazilo-chodce-310945
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    njn vohulenej Stahlgewitter a "dont give a fuck" přístup, halt malý péro je malý péro :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    des a hruza dneska na IP Pavlova

Turek se u I. P. Pavlova srazil se zdravotnickým vozem | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/filip-turek-nehoda-sanitka-praha-i-p-pavlova_2607131312_ako
    TAX
    TAX --- ---
    GLOBETROTTER: strasne moc kriplu ma za sve svate pravo, ze svuj omyl muzou okamzite napravit na ukor vseho kolem, at je to otacenim v krizovatce, zablokovanim dopravy, protismerem, proste jakkoliv.

a k tomu jsou tady neandrtalci v pixlach Bolt. jsem jednoho vytroubil, kdyz se rozhodl ze sve pasazery bude vysazovat uprostred slusne frekventovane krizovatky tvaru T, cimz ale uplne dojebal jeji prujezdnost. strasne se divil.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Jsem šťastnej, že v Praze řídím auto, jen když potřebuju něco odvézt do sběrného dvora apod.
    Na Výtoni slyším troubení ve směru do Podolí. Pravý pruh je směr rovně, svítí zelená. Levý pruh je doleva, tam svítí červená. Stojí oba pruhy. Po chvíli se z čela pravého pruhu hne černá Audi Q7 a vjede před levý pruh na přechod. Kripl se rozhodl, že pojede do leva, i když stojí v jiném pruhu a ostatní se třeba poserte. Já mám největší audinu, vy socky. Pak nemá být Praha ucpaná pro auta i MHD.
    A pak jinde asi za hodinu jedou policajti, houkají jako o život a do cesty jim vjede hluchá kráva v trucku. Prostě čím větší auto, tím větší idiot.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Šikovnej řidič z Rakouska
    Nehoda autobusu do viaduktu na Českokrumlovsku | Česko | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/domov/nehoda-autobus-viadukt.A260616_105750_ln_domov_lvot
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: No jo, jenže aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu, tak musíš znát velikost té zátěže, což u auta typicky neznáš... Když je to třeba zrovna nafťák co žhaví, tak to že je na baterce 11V může být pořád celkem normální; na druhou stranu baterka co má 11V (skoro) na prázdno je prakticky jistě v háji :-)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SPM: Naopak. Měřit napětí baterie je nejlepší při zatížení.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: tak vzhledem ke stáří našeho prvního auta to bylo tehdy ještě skoro nutnost, bo to byl jediný způsob, jak zjistit, že elektrika v autě je v p***i :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: to je taková fíčura spíš z náklaďáků :-D jinak oni jsou i voltmetry do té zásuvky na zapalovač. Jenom teda ono měřit to napětí kvůli stavu baterky má smysl když na té baterce není žádný odběr a některá auta tu zásuvku zapínají až s klíčkem. Takže tam je taky vidět kulový, protože když začne ten měřák ukazovat, tak je v tom autě zapnutých x dalších spotřebičů a ta hodnota není úplně relevantní :-)

DURDIN: může být, ikdyž dneska mi přijde že ty úlevy mají ty lepší hybridy, co se vejdou do těch 50g/km CO2 nebo kolik, což tohle taky nesplňuje... jinak ty dvě baterky maj právě i to hybridní Subaru, na to jsem prve narážel, že tam to s tou výměnou může být krapet jinak. Ono teda obecně jeden z velkých vtipů je, že ty olověné 12V baterky mají i elektromobily, kde ta baterka krmí BMS k trakční baterii a nějaké ty bezpečností systémy kolem. A jedna z nejčastějších závad je, že tahle baterka odejde :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam