• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.
    rozbalit záhlaví
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ANIKEVESTIFEX: Nic nepoví. Mimochodem, na základně zkušeností z našeho sídliště ti ho taky nemusel nikdo urazit, ale klidně ho mohl třeba náhodný kolemjdoucí (/opilec) ukopnout.
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    No, tak já si tu "slušně" ulevím - nějakej dement mi v noci na dnešek urazil zrcátko na starým Mercedesu, kterej byl poklidně zaparkovanej před mým barákem na parkovišti a vesele si ujel, někteří lidi jsou bezohlední zmrdi, výborně se mi bude shánět zrcátko na veterána.. Grrrr.
    Jsem zvědavá, co poví benga a pojišťovna, tipuji, že nic.
    Ty řidičáky fakt dávaj každýmu nebo já už nevím, tyjo
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TAX: Byla tam zcela rozhodne. Jezdim tam 2x - 3x tydne, naposledy vcera, a normalne to je videt, vsichni se tim ridili (na prasaka tam asi zacali jezdit az odpoledne, rano jsem tam nic takovyho nezaznamenal).
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TAX: Je to proto, že ty dva levé pruhy jsou za křižovatkou zavřené a rozkopané, dál se tam jezdí jen dvěma pravými pruhy.
    I proto Turek chtěl hned v křižovatce přejet doprava.
    TAX
    TAX --- ---
    BASIK: na radiozurnalu zaznelo, ze vyrazna/zluta sipka ze pruh je pouze odbocovaci, tam vcera nebyla (neco v tom symslu).
    btw, levy pruh, ktery pouzil Turek, je standardne pro jizdu rovne a odboceni vlevo. a kdyz zavres jeden z pruhu vyhrazenych pro jizdu rovne, tak dalsi vyhradis pouze pro odbocovani, abys pomohl zachovat fluidni provoz. to vazne? :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Dokud nebylo jiste, ze ten zdravotak houkal, tak jsem mu byl schopnej dat benefit of the doubt, ale takhle teda fakt ne. Plus s videem, ze zdravotak houkal, jsem dostal video, ze objizdel prubeznou frontu jako typicky vychcan odbocovacim pruhem vlevo, takze pekny hezky palec dolu, oplejtacky mu preju...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Nevím, zda tohle video všichni viděli. Za tohle by ho zavřeli i v Turecku
    Facebook
    https://www.facebook.com/share/v/1P1L4oprXd/
    JINX
    JINX --- ---
    Treba se bude vymlouvat ze chtel strhnout volant vpravo a rukou zavadil o blinkr :-) nicmene nevidim v tom logiku na tom videu vidim dost blbe puvodni znaceni (modra znacka vpravo) kde levy pruh ukazuje vlevo, nebo rovne a dalsi tri pruhy jsou rovne. Pokud chtel jet tedy rovne a umyslne objizdel ty auta v prostrednich pruzich tak proc nejel tim pruhem uplne vpravo ktery byl uplne volny?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAEQ: Jenomže on pak hned dal pravej blinkr a začal doprava i zatáčet - prostě regulérní papalášská prasárna, navíc teda ten týpek v pruhu vedle to auto evidentně zaregistroval a dal mu přednost

ale co tomu zmrdovi se stejně nic nestane
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    AAZAZEL: Aha, jo, sorry, já si nevšiml toho videa dole, ano, uznávám, zařazoval se na prasáka - a svůj příspěvek mažu ..
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    MAEQ: a co se tim snazis rict? ze Turek neobjizdel kolonu odbocovacim pruhem, ale ze chtel jet doleva? To rozporuje jeho zarazeni se do pruhu, ktery pokracuje rovne, stejne jako to, ze pri tom vyhodil blinkr doprava.
    BASIK
    BASIK --- ---
    No tahle fotka je taky celkem vypovidajici :)

KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TOOMIX: Jinak ona tam vlevo stojí přenosná značka, která říká, že je ten pruh jen odbočovací - ale ta značka je o 90° pootočená = není vidět, neplatí.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TOOMIX: Jestli ano, tak hodně slabě, na videu jsou šipky jasně viditelné a přeškrtnutí ne.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KRAMERIUS: neni ta znacka vpravo nejak castecne oranzove preskrtla?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    TOOMIX: Ono je to s tím "jen odbočovacím" pruhem trochu nejednoznačné - tohle by u soudu myslím neobstálo.

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vidím dobře, že ten debil jel rovně, ačkoliv to projel odbočovacím pruhem?

Barbora Mercury 🇨🇿✌️🇪🇺 on X: "Záběry z městské kamery zachycují okamžik před nehodou, jak se Turek vřítil do křižovatky z odbočovacího pruhu v momentu, kdy všichni stáli a dávali přednost projíždějící...
    https://x.com/MercuryBarbora/status/2076995040648286439?s=20

KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    RANO: Ten levý pruh je tam divný, jak je oddělený uzavírkou od těch ostatních.
    Před křižovatkou přenosná značka, že je jen pro odbočování - ale jen na zemi vpravo na chodníku, přes auta není vidět, vlevo značka není.
    Šipky na zemi střídavě říkají, že se může i rovně a že se má odbočit - ale i odbočení nahoru k Legerově je až za kolejemi.
    Asi to nemá smysl řešit, tohle je na policajtech, je tam spousta pro i proti.
    RANO
    RANO --- ---
    KRAMERIUS: No vzhledem k tomu, že v pruzích pro jízdu rovně auta zastavila celkem spořádaně (a je vidět, že poslední projetý auto před Turkem váhá, načež je mezera, kdy auto před vjetím do křižovatky slyšelo houkačky a zpozornělo), tak mi to od saniťáka připadá jako celkem OK level optimismu. Kdy jindy by měl vjíždět do křižovatky, než když jsou auta na vjezdu zastavený a on bliká a houká.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KRAMERIUS: nebude to takovej ten efekt, jako když na kameře nebývají vidět ty ledkový dopravní značky, čili souběh snímkovací frekvence kamery s blikáním majáku?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    LOPIK: Taky mě to přišlo že se potkali optimista a ignorant.
    Saniťák optimista - sice jedu na červenou po tramvajových kolejích, ale je tam docela volno, jede jen jedno auto, ten mě určitě vidí a slyší a zastaví.
    Turek ignorant - hurá, stíhám zelenou, odněkud slyším houkání, ale kdoví odkud to je, zprava nic nejede, zleva jet nemůže, tam jezdí jen tramvaj.
    Já bych jim vinu klidně rozdělil napůl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam