• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ERRTU: Když oni v Šumavských luzích a hájích hipstři moc nežijí... a pro městské pražské je z mé zkušenosti velká výzva si i jen domluvit a vyzvednout gramofonovou desku v rámci Prahy. Takže schopnost se v určený den sebrat, dojet a zajistit si odvoz věcí z 200 kilometrů vzdálených Sudet bych u nich nepředpokládala. ;-)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    MORGAIN: meli jste udelat zahradni vyprodej, hipsteri by se o ty veci mlatili klackama
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    AIJA
    AIJA --- ---
    MORGAIN:
    Všechny nábytky schovat, ošetřit, vrátit! Nebo dát fotky sem a ono už to nějak dopadne:-)
    Nejlepší jsou hanbálky!
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ZUZKAOU: btw z té sady ještě máme stůl, židle, noční stolky, možná skříň a dvě postele. A to se tam po te rekonstrukci dá :-).
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ZUZKAOU: Kredenc jsme nechali, mycak myslím ne.

    NEI: Z dálky jo, ale byly tam problémy s vlhkostí => plísněmi, červotočem, dřevomorkou a tak. A kdyby se ta rekonstrukce neudělala, tak nám to spadne na hlavu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MORGAIN: vy jste spálili ten starožitný mycák a kredenc?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Z naší zahrádky - aneb o lehce prodloužených velikonocích jsme vyklízeli chalupu v naší rodině vlastněnou cca 60 let, protože se bude zahajovat kompletní rekonstrukce. Fotky nejsou úplně komplet (není to celý prostor a jsou ještě za průběhu, kdy jsme tam ještě byli a dělali).
    Dělali jsme to cca 5 dní v proměnlivém počtu lidí (od cca 5 po 10, podle toho kolik který den mohlo), naplnili dva kontejnery, asi 15 kufrů aut s tříděným odpadem do tříděných kontejnerů, dvě auta s elektronikou na sběrný dvůr a tři dny v kuse nám hořel oheň, na kterém jsme pálili starý dřevěný a červotočivý nábytek).
    Fotka před je vždycky ta s hromadou věcí a je za plného provozu z loňských velikonoc. Fotka po ta (skoro úplně) vyklizená. Ilustrativně dám jednu, zbytek v albu.

    https://photos.app.goo.gl/i8LF8cPJ3QZARWUh6
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GECKO: ale nepravomocný, bylo na něm odvolání, takže z hlediska "práva bourat" jako by nebyl
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GECKO: Spíš bych to viděla i tak, že za ty léta to člověk začne vnímat i z hlediska genia loci. Je to bizarní, neobvyklý a tím svým způsobem cenný. Zvlášť na lokální úrovni. Dovedu si představit, že kolem toho vyrostlo spoustu dětí, které si na to v představách navěsily úplný legendy. Člověka něco takovýho musí vcelku ovlivnit, zvlášť když je malej. Pak vyroste a najednou hrozí, že to zmizí a to za srdce prostě zatahá. Takže panu Kroupovi naprosto rozumím a být tamní vyrazím do boje s ním. ;-) Navíc tam je to zajímavý i z hlediska historie, viz zmiňovaný článek: "Zámeček byl vybudován kolem roku 1910 jako sídlo celosvětového spolku Schlaraffia. Základními hodnotami, jež tato pánská organizace vyznávala, byly přátelství, umění a humor. Sdružovaly se v ní osvícené a společensky vážené osoby, které se zasazovaly o všeobecně prospěšné projekty a finančně je podporovaly. Ačkoliv Schlaraffia měla, a většinou dále má, svá sídla ve velkých městech po celém světě, jednotlivé místní organizace si zpravidla pronajímaly a upravovaly ke své činnosti prostory v běžných budovách. Jablonecký zámeček je tak celosvětový unikát."

    ENKATT:
    ZUZKAOU: V daném kontextu je právě vcelku zajímavé, že i u nás ve středních Čechách na Podbrdsku, v mém rodišti, vznikla obdobná "zámkovo-hradová" stavba, která je rovněž datována do +/- totožného roku. Asi to byla tehdy móda několika výstředních jedinců. Takže jo, máte pravdu. Podnikatelské baroko před sto lety. :-) Ale nic to nemění na tom, že za tu dobu už to tam prostě patří a je to takový osvěžení k běžné zástavbě. Ta věž mě nepřestává fascinovat dodneška. I když proti Jablonci je to samozřejmě čajíček. :-))









    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BLONDYNKA: https://www.dresslily.com/floral-cami-dress-with-plunging-product8028729.html ty šaty bez toho topu vypadají jako pytel se špagetovými ramínky
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Slovinsko

    SHERIMOON
    SHERIMOON --- ---
    nějaký info k tomu? kdo, co, proč?
    TOFI
    TOFI --- ---
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BLONDYNKA: Počkej já to nepřipouštím? Tvůj komentář byl, že kdyby měly správné podprsenky, bylo by to ok. ;-)
    Já jsem poznamenala, že by to nestačilo a v zásadě na tom trvám celou dobu - kdy považuju šaty za nevhodné na jejich typ postavy jako takové a jsem toho názoru, že to jen podprsenka nespraví :-).
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MORGAIN: To spekulujeme všichni, jen mám dojem, že ty moc nepřipouštíš, že navlékat cokoli na povislou krabici je beznadějné a ne nutně jsou na víně šaty.
    Ale co já o tom vím, měla jsem prsa jen do čtyřiceti, šila jsem si na sebe všechno jen pětadvacet let, zbytečná debata.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BLONDYNKA: Mě z těch fotek ten střih přijde hodně očividný, ale jsem zvyklá na to koukat, vzhledem k tomu, že je to pro mě zásadní parametr při výběru oblečení. A utrpěla jsem nějaké kurzy střihové konstrukce, tak vím kam a po čem koukat...
    A ty taky spekuluješ, že jo ;-).
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    J4C0B1M: sám jsi špek :-P
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    BLONDYNKA: *špekujuleš
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MORGAIN: A ty máš tyhle šaty doma, že to takhle víš? Protože z těch obrázků se můžeme akorát tak dohadovat, na mě to navíc z těch fotek naprosto takto nepůsobí. Naopak si myslím, že šaty nijak divoce řasené nejsou. Co je naopak zjevné, je to, že paní nemá pas ani podprsenku a kozy má na pupku. Do projmutých šatů by se nejspíš vůbec nenacpala.
    Podle mě jen spekuluješ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam