• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MART1NKA: Strašnice. Máme tu zeleno a levno (v rámci Prahy) ;).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    87HIGHFLYER: ale ne, za kulturou muzu jet do Prahy kdykoliv, v noci zacpy nejsou a jeste rozvezu ovinene kamarady :) akorat ten ucet za nealko v hospode :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ANABEL_LEE: jasný, tak ono ci ti taky zbude jinýho
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    87HIGHFLYER: ono totiz jakmile si zvyknes kalit doma, strasne tezko se odvyka :))))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Abych parafrázoval jedno místní ID a bývalého kolegu: "Všichni ti kamarádi, co se přestěhovali do mníšku, horních počernic, černošic a mokropsů a jsou přeci v praze za 15 minut, jsem už v životě neviděl"
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SITH: Ehm, na Stodůlkách jezdí metro už od devadesátých let... A na Smícháč jedeš 15 minut... Fakt je to rozdíl, ségra bydlela v Řitce, já bydlím na Stodůlkách. A ne, fakt to na Smícháč netrvá stejně. Možná tak v sobotu kolem půlnoci, když vám na Stodůlkách ujede metro:-)
    SITH
    SITH --- ---
    CORNELA: vážně? Ty Stodůlky, kde musíš busem na metro a pak jedeš půl hodiny dolů na Smíchov? To tam jsi dříve z Mníšku :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CORNELA: Sorry, že to mažem, nefungoval ten link :) a som z mobilu.
    Ono je vtip v tom, že to lacnejšie nie je. Za túto cenu zoženieš 50m2 v Prahe aj mimo sídlisko:

    https://www.sreality.cz/...mnisek-pod-brdy-mnisek-pod-brdy-v-edenu/3054714460#img=0&fullscreen=false
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SULTHAN: Ja nehovorím o Mníšku konkrétne, ten mi príde hrozný posadením u diaľnice a celkovou energiou miesta. Mala som kolegyňu, čo v niečom takom bývala u Chrášťan. Tam zastávku nemali. Ani obchod, ani poštu. Najbližšia 1,5km v Chrásťanech. Odkázaní na auto, leniví 1,5km chodiť, vlastne sa im nedivím, keď tam ani nebol chodník a ona nosila podpätky. Nonstop zasekaní v zácpe u Zličína.
    V Prahe je dosť štvrtí kde nemáš ani hluk ani prehnané teplo. Břevnov, Střešovice atd. Nevidím dôvod sa sťahovať do domečku pro křečky k diaľnici. To už by som išla radšej na proper vesnici.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    GREW: Jasně, člověk může být sobecký (sprosté slovo) a objíždět zácpu přes Lahovice nebo Lahovičky a tím tu zácpu zhoršit všem ostatním. Jinak není, kde to objet.
    GREW
    GREW --- ---
    SULTHAN: A nebo to objedes...
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    GREW: "autem s mistnima neojedinelyma zacpama...". To znamená, že tím autem stojíš dalších 30 minut na Strakonické.
    GREW
    GREW --- ---
    CORNELA: Na smichove ses z mnisku za cca 20 minut autem a cca 30 minut busem... Podle DPP ti cesta Stodulky-Vaclavak metrem zaberem cca 20min.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Panelák naležato.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    MART1NKA: Vyrostl jsem u Jižní spojky, bydlel v centru Prahy. Hluk dálnice je to nejmenší, na to se dá zvyknout. Ona i ta kvalita vzduchu v Mníšku je prostě poznat. Nemluvě o tom, jak Praha v létě sálá teplo. Tak se nediv, že se do Mníšku (nebo až do Dobříše) lidé rádi stěhují.
    Jinak ta zastávka MHD je to nejméně podstatné. Moje máma v 6 letech chodila do vesnické školy 4 km pěšky, protože bydlela na samotě. Ujít jeden kilometr by pro dítě opravdu neměl být problém.
    A kromě toho tam zastávka autobusu je (Nad Špejcharem).
    SITH
    SITH --- ---
    MART1NKA: pokud máš od dálnice val, tak ten hluk tam je srovnatelný, ba menší, než máš v centru Prahy. A když fouká opačně, tak to neslyšíš. A když ano, tak prostě hluk lidí, tramvají a aut vyměníš za hluk aut.

    Ten eden je pro ty, kteří chtějí zůstat v bytě / paneláku a být v Mníšku, kde není moc bytů a lidi se kvůli tomu nechtějí stěhovat do Prahy.

    Autem seš v centru stejně rychle jako z okrajů Prahy typu černý most, Stodůlky nebo Letňany. Jen s 30% nižší cenou

    Mníšek je komplet zařízen btw
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jak zminila GEISHA. Kombinuje to nevyhody mestskeho bydleni s nevyhodami bydleni mimo mesto. Je to fakt zlo a rada lidi je do toho proste donucena. Jsou to presne tyhle lokality bez jakehokoliv "kulturniho" zazemi, vztahu. Uz kdyz je to satelit male obce kde funguje nejake kulturni vztahy (idealni priklad Horomerice a jeho satelit - to je relativne OK) tak to jde. Ale tohle je na urovni odjet na nekolikaletou staz s pridelenou ubikaci nekde na janevim vojenske zakladne. Par lidi co takhle bydli (nechci napsat zijou) znam a znam hlavne ty mista. Naopak znam radu prikladu kdy bydleni za mestem i v radovce nebo samostatnem dome je uplne v pohode. Pritom i tahle vystavba by se dala udelat dobre, ale bez regulaci ze strany statu a obci to nejde.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    mňa neprestáva fascinovať komplex Eden v Mníšku pod Brdy. Od diaľnice ho oddeluje pouhá kopa navezenej zeminy.

    JIMX: tak niekto má názor, že bude radšiej v Prahe v byte s občianskou vybavenosťou ako v baráku za Prahou s 2 metrami trávy akurát na lehátko a tujku a tráviť hodiny v aute, pretože developer jaksi zabudol, že ľudia jazdia do Prahy do práce a deti do školy a novučičkému komplexu chýba zastávka MHD.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JIMX: Ne, v paneláku. Není v ulici takové místo, odkud by mi bylo vidět byť jenom na balkón, natož pak až do místnosti. Tyhle nalepené domečky s průhledem z kuchyně do kuchyně jsou pro mě noční můra o ztrátě soukromí.
    JIMX
    JIMX --- ---
    koukám, že tady všichni bydlí v milionářských vilách s minimálně 1000 m2 pozemkem ... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam