• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    BLULAJTA: Jojo, devátá třída a střední...kdo neposlouchá dobrou hudbu je diskant.

Nicméně čím jsem starší, tím vic je jedno žánr, hlavně jestli je to dobre. Pro začátek je dobre stáhnout 500 best song by Rolling stone of all time a pak jít do hloubky

BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BLULAJTA: V prváku (resp. v kvartě na víceletym gymplu) na střední jsem řešil Nietzscheho, v hudbě už jsem měl dávno jasno.
    JAROUS04
    JAROUS04 --- ---
    BLULAJTA: takze sme zase vsichni mlady! juch!
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Bože to je jak debata v prváku na střední... :-D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    KAIAFOX: imo standardni burkharuv trolling. on to vi, ale to je jen muj pocit.
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    KAIAFOX: Například moji sousedi poslouchají správnou hudbu. (ať se jim líbí nebo ne) :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: znám tyhle výblitky od starců 70+. Kdy přijde zlom, že to přejde? V 99?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    No tak on hlavně tenhle výblitek, že "já jedinej poslouchám tu jedinou správnou hudbu" je poplatnej určitýmu věku, a ten imho id Burkhar dávno minul.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    proste naky lidi elektronickou tanecni hudbu nemusej, některý to racionalizujou jiny ne. pojdme dalej, neni rok 2001 abychom se kuli tomi hadali x dni. kazdemu semuze jednoho dne stat ze ho osviti drop subbasy
    BURKHAR: ok boomer
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BURKHAR: vzniká a není jí málo, jenom nesmíš pouštět rádio
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    DAHY: V současnosti už žádná hudba skoro vůbec nevzniká.
    DAHY
    DAHY --- ---
    BURKHAR: Prostě jsi nudnej, starej kořen, co absolutně nemá přehled o současný hudbě :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ENDER: Tvůj vkus je na úrovni rozšláplého psího hovna.
    ENDER
    ENDER --- ---
    BURKHAR: sracky. Samy druhorady fidlari..
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BURKHAR: Mně na tomhle seznamu baví to, že tam máš vlastně všecko, co poslouchám i já (+ já teda mám i nějaký ten metal, punk, elektroniku a folk) - a zároveň máš problém s kapelami, které neposloucháš, protože tě nezaujaly, protože něco. Třeba i ti Daft Punk měli pár písniček, které jsou dobré, pustím si je, ale většinově mě to nebaví. Stejně třeba Björk - taky nahrála pár super věcí, ale ty novější už jsou úplně mimo.

A chybí ti tam minimalismus jako třída - Glass, Eno... ;)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    GREW: Ale jistě! Namátkou, jen tak z patra, bez pořadí, bez priorit a určitě na něco důležitého zapomenu.

Richard Wagner - Lohengrin (slyšet to živě ve Vídni byl naprosto skvělý zážitek) a skoro všechno ostatní
    W. A. Mozart - skoro všechno
    L. van Beethoven - všechno
    J. S. Bach - skoro všechno
    P. I. Čajkovskij - Symfonie č. 6 h moll, op. 74, „Patetická“ a pár dalších neoperních a nebaletních kusů
    Miles Davis - Kind of Blue, Miles Ahead, Tutu, 'Round about Midnight, Get up with It
    Jaco Pastorius - všechno
    Jimi Hendrix - všechno
    John Scofield - A Go Go a další skvělá alba
    The Beatles - Abbey Road, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Revolver, Rubber Soul
    Frank Zappa - všechno (nejraději mám tedy Hot Rats)
    The Doors - všechno
    Hidden Orchestra - Night Walks
    Cinematic Orchestra - Ma Fleur, Motion, Every Day
    Jaga Jazzist - skoro všechno
    Pink Floyd - všechno
    King Crimson - všechno
    NIN - všechno (Downward Spiral FTW)
    Dunaj - všechno
    Psí Vojáci - všechno
    The Velvet Underground - všechno
    J. A. R. - všechno
    Floex - všechno
    Rutka Laskier - všechno (a to jim nenadržuju, i když jsou to kamarádi)
    Už Jsme Doma - všechno
    Erik Truffaz - skoro všechno
    Primus - všechno
    Kraftwerk - všechno
    Robert Balzar Trio - všechno
    Massive Attack - všechno
    Queens of the Stone Age - všechno
    ...

A mohl bych ještě hodinu pokračovat.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Tady jedno "před a po" aneb snad první spor o plagiátorství v hudbě: https://m.youtube.com/watch?v=JjdGtVQIGFQ
    NJAL
    NJAL --- ---
    KID_MCHUTT: Hlasitost je v dnesni dobe spis umele vyrobena v postprocessingu: https://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war Pruser je, ze se takhle novodobe "remasteruji" i stare nahravky. Mam kamose, co si nekupuje, konkretni kapelu + album, ale take konkretni typ zaznamu na nosici, jsou na to databaze na internetu. A abych byl k tematu klubu, pred a po:
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BURKHAR: tak nám pověz, co je dle tebe ta správná inteligentní hudba..
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PATISLAV: taky jsem se na to mohl kouknout, než jsem začal psát :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAWERICK: ono je to hodně slyšet i na popu - srovnej (třeba) Beatles nebo Kinks a moderní popové hvězdičky - třeba i v tom, že většina moderního popu vůbec neřeší změny hlasitosti v rámci písničky - všecko to bouchá v jednom levelu a šlus. Ale zjevně to má svoje posluchače, ať si to užijí, já si užiju něco jiného (a občas i nějakou tu popovku, pokud je něčím zajímavá)
    GREW
    GREW --- ---
    BURKHAR: Muzu tedy poprosit a par prikladu nake hudby pro narocnejsi posluchace? Ja abych se pripadne, jako ta "luza, plebs a hovno", pripadne trosku vzdelal :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam