• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO


    DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GRANTORINO: a kdyby ty ses zmohla na vic, nez radobyautoritativni pozy, ktery ti zerou tak sestilety, ale sedmilety uz sotva, tak bys byla uplne nekdo jinej a mozna by s tebou i byla chvilema rozumna rec. ale to driv cert pojede na bruslich do prace.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HAR4NT: kdybys aspoň nepsal takový blbosti, toby bylo fajn :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: prosimte jinak Harant si sice přečetl něco o porodnictví, ale takhle to fakt nechodí. Nikdo se potom z toho pokoje nikam nepřesouvá, normálně tam zůstane celou dobu.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GRANTORINO: blaaaa blaaaa blaaaa blaaaaa. neco ti prozradim, neni umeni toho nazvanit co nejvic, ale co nejmene slovy vystihnout pointu. zejmena kdyz se snazis o nejaky moudry obecne platny tvrzeni. to uz pak nejakym "vsude to muze bejt jinak" a ad hoc hemzama nezachranis. radsi si to priste po sobe precti, účo, harantovI kamosky jo? ani sklonovat neumis, hlavneze asteriks mas osoupanej az na stul, meh.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORA_NEILLE: podle aktuálních historek na netu to skutečně ještě některé porodnice provozují. Viz třeba zde zmíněný Apolinář
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    HAR4NT: prvni dobu porodni? To nevim co je, jak uz jsem psal, pokud neni nutnej nejakej operacni zakrok, tak se odehrava na tom pokoji vsechno, teprve po porodu je odvezou i s prckem na normalni pokoj. Jestli se pamatuju dobre, tak pri tom normalnim porodu ji tam doktor rovnou i sil.

    Moc nechapu proc to je potreba od sebe prostorove oddelovat, preci je mnohem prijemnejsi mit jeden prostor pro sebe kde se to vyridi od zacatku do konce, ne?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: je to různý po celém republice. Architektonický skvosty nehledej, ale některé ty sály nebo pokoje, jak tomu kdo říká, jsou docela hezké, to zas jo. Ale ty rozdíly jsou mega.
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    A ja zas myslela, ze "hekarna" je jen soucast historek nasich matek. To je specialita toho Apolinare, nebo se to provozuje jeste jinde doted?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HAR4NT: schválně jestli ti dojde, že je to v různých porodnicich různý :)
    V Podolí se to měnilo před deseti lety a pokud je volno na sálu, jdeš hned na sál s rozjetým porodem. Ty činnosti se dělají přímo na sálu, kde je i to vybavení. Samozřejmě Harantovi kámošky zřejmě chodí rodit tam, kde je to ještě postaru. Speciálně Apolinář je vyloženě konzervativní porodnice :*
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GRANTORINO: Hm, skoda ze jsem to tehdy nevyfotil. To co postujes je teda pro me spis jak z interierovyho pekla, ale jinak to tomu co jsem videl bylo bliz, stylove spis klasicky design z pocatku moderny (bez tech silenejch barev a zavesu). Pro me bylo podstatny ze tam bylo pohodlny sofa s vyhledem na Eiger, Mönch a Jungfrau (to jsem ted proste musel napsat ;-)

    Ted jsem googlil a par fotek z klinik jsem nasel, i kdyz ta konkretni na strankach nic nemela. Na tu divnou postel nebo jak to nazvat se pamatuju, asistentka rikala ze nektery zensky rodej tak ze z nich to dite jakoby vypadne :-)

    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BLOWUP: prosimte hekarna neni "kdyz je na salech plno", jak tu nekdo pise, ale rodicky tam travi prvni dobu porodni, kdy uz maj pravidelny stahy (a hekaj, proto hekarna) a soucasti ty pece nebo asistence ma bejt pomoc jim to nejak zpohodlnet a odlehcit.

    nektery treba sedavaj na mici, nebo dlouhy teply sprchy jim delaj dobre (proto jsem to zminoval), ta zinenka, co pises, do toho imho taky presne spada, proste cinnosti a prostredi, ktery ulevujou do tech stahu, ktery treba u kamosky trvaly asi 26 hodin, u myho prvorozenyho asi 11 atp. proto si imho myslim, ze i ta zmena v tom svetle je zmena k prijemnejsimu.
    a asistentky tam chodej prubezne kontrolovat otevreni delozniho hrdla a dokud to neni, tak neni duvod k nakymu "salu", co by ty zencky na tom sale ty hodiny delaly proboha...to je zajimavy, jak moc zkresleny predstavy muze ctyrnasobna matka o takovejch vecech mit..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DIVER: jj, nám nenáročným Češkám stačí nižší level útulnosti, rady se necháme rozřezat, napíchat lékama a nakonec zachránit šónem.

    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    GRANTORINO: na hovno, nevidím tam nikde prostor pro hráče na sitár
    DIVER
    DIVER --- ---
    GRANTORINO: já myslím, že se ty porody přeceňujou. takhle bych si to ideálně představoval i u zubaře :))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: no sály, porodní boxy tomu dnes říkají :)) ale žíněnky už tam někde jsou, balóny a sprcha atd, to zas jó, meruňkovou barvičku mají taky 👌
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jinak samozřejmě bychom mohli využívát třeba tohle, co tu i máme, ale v ČR se zatím nepovedlo uvést do provozu jediný porodní dům, protože u nás žijeme stále v dobách komunistického porodnictví, prostředí se mění pomalu.
    Takže bída nemocnic, kde si upgrade představujoujako zakrytí luxfer skříňkama.... :D
    No a my ženy si představujeme ve svých snech něco takovýho 🍹

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GRANTORINO: "na sal" je mysleny co presne? To je operacni sal, sterilni atd? Tam se rodej vsechny deti i kdyz operovat neni treba? Moje zena treba v jedny fazi lezla po zemi po nejaky zinence ponevadz ji to delalo dobre.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BLOWUP: to je u nás prostor, kam se odklidí matky, když je na sálech plno. Říká se tomu hekárna a je obvykle hnusnej vykachlíkovanej prostor. Naštěstí už se dnes většinou ty ženský, když je volný sál lifrujou rovnou na sál normálně... Mění se to
    Ale ne u Apolináře evidentně
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KAIAFOX: Ja se priznam, ze jsem doted vubec netusil ze existuje neco jako predporodni prostor, tim mene ze to je nejaka skupinova zalezitost. Jasne, dite se da porodit i ve skarpe u silnice, ale fakt mi nedochazi k cemu ten prostor presne slouzi. Muze mi to nekdo znalej - nejspis expert harant - vysvetlit? Kdyz rodila moje zena, tak proste prisla do kliniky, dostala pokoj ve kterym bylo vsechno co je k porodu potreba vcetne nejakyho bazenku a tam to dite porodila. Vypadalo to jako obejvak s par divnejma utensiliema a s vlastni koupelnou. Ve druhym pripade sla rovnou na sal ponevadz dcera chtela ven nohama napred, kazdopadne jsem o existenci nejakejch "predporodnich prostor" a k cemu presne maj slouzit na zaklade mych jedinych dvou zkusenosti s privadenim deti na svet doted nic netusil. A to ze vypadaj jako nejaka vykachlikovana kulisa k hororu uz je jenom tresinka na dortu, to ma nejakej zamer, treba ty zensky jeste dodatecne vystresovat? Fakt me to zajima.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KAIAFOX: tak dost. pojdme se trochu soustredit na to, co tu kdo skutecne rekl a co tu kdo nerekl, kdo neco nevedel a kdo co komu vysvetlil.

    "Já vlastně nevím, co je před a po. Ale prý je to krok ke zlepšení."

    20 hodin vtipu, ale "co je tam vlastne jinak" nikdo nepopsal, prichazi har4nt a rika si tyvole nepis jim to tam, stejne to vubec nikoho nezajima a uz si nikdo ani neuvedomuje, cim to zaclo, ze to zaclo (hranym?) podivenim, ze nekdo neco nevi, nevysvetluj to. stejne to nikdo nebude cist a akorat te budou srat ty naprosto mimo misu komentare a nikdo to neoceni, ceho sis vsimnul, kazdej akorat bude cekat na nejaky slovo, ktery se mu bude hurr durrr hodit k tomu, aby ti neco podsouval, nebo ti vysvetloval, jak je skromny a moudry.

    no nedal jsem si rict a napsal jsem
    "je pryc ta prusvitna stena, ktera propoustela svetlo z chodby a kachlicky, ktery ho odrazely po mistnosti."

    no a proto jsme tam, kde jsme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam