• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    ZCR
    ZCR --- ---
    NJAL: (já knihu četl x-krát dávno před filmem, ale právě kvůli vědomí nevratné vizuální kontaminace jsem si pak dal ještě jedno neovlivněné čtení předtím, než jsem poprvé viděl film)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HUGH_BOYLAN: No, uprimne, kdyz jsem cetl knihu (po prvnim dile filmu jsem rychle dal celou knizni trilogii, nechtelo se mi cekat na dalsi filmy), tak jsem z Toma Bombadila byl naprosto znechucenej a ve filmu mi vubec nechybel. :-) Filmy jsou delane pro americke divaky holt, tam se musi trosku zjednodusovat a pridat na senzacnu. Nejvic clovek tu filmovou trilogii oceni, kdyz koukne na kousek TROP (The Rings Of Power), to je skutecne zniceni Tolkiena.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZCR: Když mi jeden přítel říkal, že prý úplně vynechali Toma Bombadila, Legolas tam prý při obraně Helmova Žlebu jezdí na štítu jako na skateboardu a další nesmysly, tak je to pro mne prostě NE. Chápu, že se možná dobrovolně připravuji o nějakých 9 hodin konzumní tupé zábavy, ale NE. Díky za pochopení, ano existují lidé, kteří upřednostňují knihy před filmy a tím bych to uzavřel.
    ZCR
    ZCR --- ---
    HUGH_BOYLAN: já už se vizuální kontaminaci a adaptacím obecně taky dost vyhýbám, takže tohle zcela chápu, na druhou stranu třeba na Tarkovského (nebo obě adaptace Je těžké být bohem) nedám dopustit a kdybych si je odpustil, o dost bych přišel. Ohledně adaptace Pána prstenů - výhrady mám, ale řekl bych, že je to více než důstojný převod, a realizovat se ho podařilo nejspíš ve správné době, kdy už se pomocí CGI dalo realizovat leccos, co by dřív bylo těžko myslitelné, zároveň to ale nebyla technologie tak pokročilá, aby se dal nechutně "zumělohmotnit" celý film.
    (Jako příklad "adaptace", která fakt má smysl a úroveň, přestože jde dost proti předloze, bych uvedl třeba Starship Troopers, což je geniálně subverzivní film, který zestárl extrémně dobře, a to vč. CGI.)
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    JAKE_UP: Ne, opravdu jsem ty filmy neviděl a ani je vidět nehodlám. Od Tolkienofilů jsem slyšel jenom špatné recenze, takže si ani v nejmenším nehodlám kazit krásu knižní trilogie nějakým filmovým balastem. Nemluvě o tom, jak Jackson na Zélandu zkurvil v podstatě globální animátorský trh.
    ARAON
    ARAON --- ---
    JAKE_UP: Je dobre si uvedomit, ze pro vetsinu mladych je to stara trilogie, natocena davno predtim, nez se narodili. Je spousta tech, co treba nevideli Indiana Jonese, nebo puvodni Star Wars, protoze i kdyz je to klasika, mnozstvi medii ktere by dnesni mlady clovek musel vstrebat, aby mel kulturni prehled o vsem, je obrovske. Kdyz v tom clovek vyroste, je to uplne jine, nez kdyz to musis "dohnat".
    NJAL
    NJAL --- ---
    JAKE_UP: Ale jo, jsou takovy lidi, pro ktere Tolkien (ani ve forme filmu) prakticky neexistuje. Ten, kteryho znam, je ale zase Trekkie a Starwarsista v jednom.
    FAT
    FAT --- ---
    HUGH_BOYLAN: Nejsi sám.
    😉
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tohle je solidní póza tvrdit, že jsi ani okem nezavadil o jednu z největších trilogií všech dob.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    ELSINOR: strasne hezky se vybarvil :)
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Září 2021 a září 2024. :)

00KUBAT
    00KUBAT --- ---
    KOLOCH: asi narážel na to, že už tady proběhla žádost o popisky k fotkám mnohokrát (bez úspěchu), a chtěl to tentokrát trochu opepřit... Mně to přijde jako relevantní zdůvodnění žádosti o popisky. Pokud se cítíš uražen tím, že máš rád tupou popkultutu a znáš kdejakého blba z TV, tak bych o tom aspoň nepsal na net :-)
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    DPMAN: mě to zajímá
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    DPMAN
    DPMAN --- ---
    KOLOCH: Mě třeba nezajímá, že tebe nezajímá čím on nežije a koho nezná.
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    HUGH_BOYLAN: Stačilo napsat, kdo to je a ať se dávají popisky. Mě třeba vůbec nezajímá, že nežiješ tupou popkulturou neznáš kdejakého blba z TV. Asi něco jako když někdo někomu "cpe", že domá nemá TV.. A co jako...?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOXICMAN: dik, az po googleni jmena vidim, ze na spodni fotce jsou prohozeni.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    TOXICMAN: Znám ho z knih. Nevím, kdo je to Viggo Mortensen a už vůbec nevím, kdo je jeho syn, pardon.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: neznáš Aragorna, syna Arathornova, dědice Isildura, náčelníka Dúnadanů a krále Gondoru?
    (Viggo Mortensen a jeho syn)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam