• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NELLAS: to tu bylo nedávno...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jste únavní.

Tak si dáme třeba opáčko herců z Harryho Pottera?

FRIZER
    FRIZER --- ---
    HUGH_BOYLAN: Me je treba volny na co cumis...ale napsat o serii ktera ma dohromady 17 Oscaru, "konzumni tupa zabava", aniz bys to videl....to chce hodne odvazneho magurka.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Tak jedno před a po, najděte tři rozdíly a nepište je sem, děkuji.

NOIK
    NOIK --- ---
    LOPIK: nejlepší jsou ale Genesis vole!
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já zas poslouchám jen kvalitní hudbu - Vangelise a Oldfielda
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Já teda filmy nesleduju, ale jsem vegan a dělám crossfit.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    LOPIK: Kdo ze sebe dělá intelektuála? Jsem úplně normální průměrný stárnoucí blb, který má svůj vkus. Tak mi ho nech. Já ti taky nic nevnucuji. Myslet si o tobě můžu své, ale tvoje trávení tvé plytké existence na tomto světě mi je úplně u zadele.
    NOIK
    NOIK --- ---
    40+ gymplák co šermuje na internetech co všechno viděl ve Filmovým klubu na dvojce je snad nejotřesnější typ člověka na světě
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HUGH_BOYLAN: Harry Pottři i Pán prstenů jsou intelektuálně náročnější, než půlka filmů těch režisérů co to jmenuješ. Už jsou to dvacet let starý filmy, ne že by to tak někdy bylo, ale dneska tuplem z tebe neudělá inteleguána machrovat, žes to nikdy neviděl.
    SITH
    SITH --- ---
    ahoj, já knihu nečetl
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    HUGH_BOYLAN: na HP jsi moc starý - tam je to celé psané tak, aby to bylo zábavné pro čtenáře v +- věku hlavních hrdinů - a je tomu přizpůsobený i jazyk, to se - narozdíl od mnoha jiných věcí - Rowlingové povedlo.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A víte vy, že tu existuje klub o Tolkienovi? Kam by se tyhle kecy hodily mnohem lépe?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    NOIK: Tvoje útočná slova mne nechávají klidným. Prostě nejsem typ člověka, který vyhledává popkulturu, obzvláště filmovou. Jsou samozřejmě výjimky (Lynch, Bergman, von Trier, Tarantino, Scorsese, Kubrick, Forman, Menzl, Coppola, Ritchie (guilty pleasure), Spielberg, Nolan, Leone, bratři. Coenové a další), nicméně jsem zapšklý starý páprda a na některé filmové interpretace prostě koukat nechci. Je to tak těžké pochopit?

A dodám, že jsem nečetl a neviděl ani jednoho Harryho Pottera, protože mi celé to universum připadá hloupé. Za tuny mínusů předem děkuji!
    ZCR
    ZCR --- ---
    NOIK: ale tak on mluví o konzumní zábavě, a tys měl prvně konzumaci a pak zábavu - úplně jinej film!
    NOIK
    NOIK --- ---
    ..nikdy nezapomenu, jak jsem se vypálil do olomouckého kina Metropol na první díl tak monumentálně, že jsem skoro nebyl schopnej dojít do sálu, ale vzhledem k tomu, že jsem všechny tři díly (poprvé) přečetl v jednom tahu pár měsíců předtím, tak už jen ta úvodní scéna o pradějinách mě okamžitě přikovala do sedadla a byla to neskutečná jízda ...takže nějaký Boylanové vůbec nevědí o čem mluví, ať si choděj v manšestrovým sáčku s koženýma záplatama na loktech na nějakou oduševnělou činohru a neotravujou slušný lidi
    ZCR
    ZCR --- ---
    NJAL: já četl prvně Pána prstenů, hned jak poprvé vycházel česky, Hobita až pak.. vliv to na mě mělo silný (DrD atp), ale nebyla to pro mě cesta k fantasy, spíš výlet mimo sci-fi, kterou jsem tou dobou začínal číst.
    ZCR
    ZCR --- ---
    WADER23: a co knižní ilustrace?

K té kontaminaci bych ještě podotknul, že je to velmi individuální - lidé se obecně hodně liší v tom, do jaké míry sami při čtení "automaticky" vizualizují (takové to "kino v hlavě") - jsou i lidé, kteří při čtení sami nevidí nic, čtou kompletně bez vizualizace.
    Já třeba vidím spíš scenerie, ale postavy zůstávají jakoby tušené, bez detailů.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ZCR: Ja az po prvnim dile filmove trilogie. Asi 10 let predtim (ve veku 16) jsem zkousel cist Hobbita a to bylo pro predchoziho ctenare mj. Verneovek a Mayovek necitelne, tak jsem na dlouhou dobu Tolkiena uplne vyradil se sveho sveta. Pak jsem videl film a zjistil jsem, ze bych si LOTRa mohl precist. :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    NJAL: (já knihu četl x-krát dávno před filmem, ale právě kvůli vědomí nevratné vizuální kontaminace jsem si pak dal ještě jedno neovlivněné čtení předtím, než jsem poprvé viděl film)
    WADER23
    WADER23 --- ---
    HUGH_BOYLAN: Plně s tebou souhlasím a přijmu všechny palečky dolů. Knihy jsem četl mnohokrát ale po filmech "vybledly", člověk pak při čtení vidí herce, místo toho aby rozvíjel svoje představy. Představy jsou totiž neomezené a jejich síla také může růst do krásy neomezeně. Film to prostě zakonzervuje. Proto jsem se taky zařekl, že se nikdy nepodívám na cokoliv z game of thrones. Ty knihy ve mě zanechaly také silný dojmy, a těšíme se, až si je přečtu znovu a znovu v různých období ch života. A nehodlám se o to potěšení nechat připravit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam