• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    XINDLX: tragédie to je, ale zrovna s gentrifikací Nuslí to nemá úplně co dělat

XINDLX: a když už ten šroub najdeš jinde, tak si musíš koupit balení půl kila a ne jeden šroubek s jednou matičkou a jednou podložkou :(
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    MAR_TINA: Děkuju.
    Tak to nase babca (ani my) doma nemela, zdržuju se komentare :-)
    Pokud se v dolni kuchyni nemylo v umyvadloidnim drezu, tak se pouzival lavor.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    NELLAS: Ono to je asi jedno, po jeho návštěvě, byla kasa prázdná. Byl rychlej a ničivej.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BACCARA: Nechtěls říct hurikán, kluk jako ty?
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    MARTYYNO: To bylo to nejmenší, pana Rouska jsem párkrát potkal a byl to uragán :)))
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    XINDLX: Jako jo, ja tam taky chodil rad, ale oni tomu krachu sli proste naproti. Platby kartou zacali prijmat az nekdy kolem roku 2015 (tohle nevim presne, ale vim ze jsem tam nekdy okolo tehle let byl a jeste tu kartu nebrali), eshop nemeli dodnes.

Je to asi jako v 21. stoleti si stezovat, ze ti krachnul byznys s parnimi automobily. Proste se neprizpusobili vyvoji na trhu.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    XINDLX: Na Výtoni
    NOIK
    NOIK --- ---
    XINDLX: https://zelezarstvinapodbabske.cz/ ..je to menší než Rousek na Synkáči alemaj tam snad taky všechno
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    XINDLX: Nyxi rada: V Benesove je super treba Perfecta. Narvanej barak regalama, kde maj od vseho vsechno a spoj. material je samoobluzny :)
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    87HIGHFLYER: tak já nevim, asi jsi tam nepotřeboval.. nebo jsi jako já dřív jezdil do velkejch hobbymarketů.. ale já postupně zjistil že v různejch obi a tak nikdy nikdo nic neví, zatímco u rouska mi bába v květovanejch šatech co vypadá že se tam octla náhodou ihned vysvětlila že to co shánim je z italský karmy co se od 80 nedělá a že už to neseženu, ale že řešení je takový a takový.. hrabárna se šroubkama byl ráj, když už to tam vyprodávali a už byl vykoupenej nějakej konkrétní šroub co jsem potřeboval, objel jsem asi 5 dalších obchodů než jsem ho sehnal, posranej zápustnej imbus, nic atypickýho
    našel jsem železářství u nákladovýho nádraží, kde maj taky velkej výběr, ale je tam pult.. takže se v tom nemůžu zmateně hrabat než mi dojde co vlastně chci

budu moc rád když mi nějakej gentrifikátor doporučí nějaký podobně kvalitní železářství, protože já ho neobjevil.. tak snad nějaký hipsteři už na něčem takovym pracujou
    btw než se rozčílíte, nemyslim si že za zavření rouska může gentrifikace
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    XINDLX: jako...na druhou stranu, já tam nikdy nechodil a to to mám stanici tramvaji. Asi jsem nebyl sám:/
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    FRIZER: zavření rouska je největší tragédie... to myslim zcela upřímně
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FUTAS: bylo jich víc

Jadav Payeng - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Jadav_Payeng
    FUTAS
    FUTAS --- ---
    NEI: Jako adolescent jsem strašně zbožňoval povídku "Muž, který sázel stromy" od Jeana Giona, hlavně pak teda kreslenou adaptaci (v odkazu). Příběh mi pak trochu zatrpkl, když jsem zjistil, že je nejspíš celý vymyšlený. Znovu jsem se k němu vrátil až, když jsem tenhle brazilský příběh našel poprvé, protože mi došlo, že někde na světě se stal pravdou. Ať už jím byli inspirováni,nebo ne...

Muž, který sázel stromy
    https://youtu.be/W2oOaA2aqZQ?si=Gv65wYt6UXyCKpSA
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KEL: měli jsme kolegyni, ta bydlí od malička v rodinným baráku na ládví a vzpomíná, jak byly místo ďáblickýho sídliště jen pole :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SALVATOR: trámy se prohýbají ve všech domech, kde jsou to opravdový dřevěný trámy, halt to má nějakou životnost a únosnost...
    NOIK
    NOIK --- ---
    byla to developerská výstavba s nijak zvlášť progresivním architektonickým řešením se všema šméčkama, manipulacema, podvodama a likvidací tradiční struktury urbánní či krajinné, ale holt jsou tyhle více než 100 let starý čtvrti lepší než současná developerská výstavba s nijak zvlášť progresivním architektonickým řešením se všema šméčkama, manipulacema, podvodama a likvidací tradiční struktury urbánní či krajinné
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SALVATOR: Já nevim odkud si to vyhrabal - zdroj nalezitelný okamžitě, časopis Stavebnictví, https://www.casopisstavebnictvi.cz/clanky-vybrane-stavebni-detaily-tradicniho-rakousko-uherskeho-stavitelstvi.html
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    FRIZER: Já nevim odkud si to vyhrabal a kde vzali to, že "jednotlivé stavby vykazují vysokou stavební a řemeslnou kvalitu", ale když se projdeš po Vinohradech nebo Žižkově, tak zjistíš, že na různejch sochách a reliéfech sou stejný ksichty, protože na ně měli formy, do kterejch jen kydali sádru a jeli je ve velkým. Moje prabába, když se nastěhovali do baráku v Sázavský naproti místu, kde před válkou bejvala synagoga, zjistila, že jim tam ani nenavazujou stoupačky. Já vyrůstal v ulici Na Švihance č.o. 1, hned přes ulici od Riegráku. Mezi kuchyní a obývákem byla rabicka tak tenká, že se v průvanu prohejbala o několik centimetrů a o několik cm byly prověšený i stropy.
    Vysoká stavební a řemeslná kvalita my ass.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    ADELHAIDA: To je hodne trogloditni zjednoduseni, neberouci v potaz milion dalsich okolnosti a historicky vyvoj. Ale tak plusy jsi dostala.

"Období přelomu 19. a 20. století bylo charakteristické nebývalým rozkvětem stavebních aktivit, po kterém nám do současnosti zůstalo zachováno nezanedbatelné množství nejen významných veřejných či církevních budov, ale především celých městských čtvrtí blokové obytné výstavby. Mnoho objektů z tohoto období se nachází v památkově chráněných územích, respektive je jmenovitě chráněna. Tyto objekty a městské části nevynikají jen kvalitou urbanistického a obytného řešení, ale jednotlivé stavby vykazují vysokou stavební a řemeslnou kvalitu, která je často nevhodnými soudobými zásahy zbytečně narušena. Jejich obnově by měla být věnována dostatečná pozornost tak, aby nebyl narušen genius loci těchto objektů a celých čtvrtí a byly zachovány jejich konstrukční a stavební detaily."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam