• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO
    PŘED A PO

DISKUZE URČENÁ POUZE PRO PŘÍSPĚVKY U KTERÝCH JE SKUTEČNĚ VIDĚT PŘED A PO
    (fotky, videa, gify, odkazy atd...)
    PRAVIDLA KLUBU:
    Komentáře k fotkám jsou povolený, ale jen v určité míře. Poznámky typu, super, skvělý, hnusný atd. vyjadřujte prosím jen svými palci. V případě, že chcete rozvinout debatu k danému příspěvku, okopírujte ho a využijte této spřízněné DISKUZE: [ PŘED A PO - debata a komentáře ]
    Vyřizování osobních účtu, nadávky a jiné podobné příspěvky jsou v klubu přísně zakázaný, budou okamžitě smazaný!
    rozbalit záhlaví
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DIVA: naší třešni uschla větev, co na ní je houpačka. Přemýšlím, jestli tam není nějaká spojitost :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    LUSINDA: no vidis, tak jedine co tahle jablon kdy dala byl stin .) a nesla houpacku nutno pripsat ,) jenom byvala drive hezcejsi, dneska uz z ni bylo koste
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DIVA: my máme na zahradě panenský jabko cca 80 let starý a dává každý rok víc jak 200 kg jablek. To že je po stromu poznaz po prořezu...... když neobrazi
    VATYKUS
    VATYKUS --- ---
    FRENNET: ...a dekuji :)
    VATYKUS
    VATYKUS --- ---
    FRENNET: letos jsem se nechala inspirovat ID GRANTORINO a zluta vejce jsou z kurkumy :) Ostatni jsou z nalevu random barev k barveni vajec. Kazdy rok se sestrou nadavame, ze barvy nechytaji rovnomerne, tak jsme je nechaly v nalevu pres noc v lednici a vysledek je patrny z fotky - nerovnomerne pokryti zachovano, akorat barvy vysly temnejsi :D
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VATYKUS: krása! Co používáš za barvy na barvení? Ja bud koupila nějaký shit nebo jsem to udělala blbě.
    DIVA
    DIVA --- ---
    NOKOS: kdybych mela pred z roku 1980 pochopil bys .) bylo po ni, po jabloni i po tom smrku vedle. Co mozna pusobi jako hmota stromu je jmeli .)
    VATYKUS
    VATYKUS --- ---
    U nas uz taky hotovo🐣

NOKOS
    NOKOS --- ---
    DIVA: proc jsi vlastne zkurvil ten strom? byl suchej??
    DIVA
    DIVA --- ---
    Stejne rano a vecer z jine perspektivy

DIVA
    DIVA --- ---
    Rano a vecer

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    každoroční bydlenka - teda kdyby letos nebyly vejce se slabýma skořápkama, takže dvě praskly ještě tekutý a další tři teda už aspoň "na tvrdo". a já se nestříhla do prstu nůžkama NA PAPÍR.
    ale velikonoční tradice splněna a já zítra můžu zase do práce 🙄

ZSIS
    ZSIS --- ---
    NEI: chvilku jeste.

BACCARA: stale zasnu, jak jsi na tu firmu prisel.

tak jsem jim napsal, dnes prisla odpoved. nebudu vas dele napinat.. diky paragrafum o ochrane dat mi to bohuzel rict nesmi.
    no shit.

skoda.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    NEI: ještě chvilku počkej pro jistotu ;)
    NEI
    NEI --- ---
    Dodělali ste už diskuzi a mohu dát nový příspěvek?
    Ptám se pro sebe.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PATISLAV: Stavba od střechy dolů?
    „Architekt Fantys vymyslel nevšední způsob záchrany, který začínal od střechy. Nápad vzbudil pozdvižení. Dokázal však skutečně zachránit unikátní kamenné srdce domu“ vysvětluje Richard Hübel. V roce 2004 byl zchátralý dům opatřen silnými kůly. O rok později již nesly střechu a vše pod ní bylo rozebráno a znovu postaveno. Nadšení lidí, kteří dávali do záchrany ojedinělého domu všechno, bylo nakažlivé i pro řemeslníky. Ani pro ně nebyla obnova roubeného hradu obyčejná práce. (Zásluhu na obnově má také Ing.Pavel Bureš z Národního památkového ústavu a projektant Ing. arch. Dostál.)

Kittelův dům: příběh roubeného hradu – iReceptář.cz
    https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/kitteluv-dum-pribeh-roubeneho-hradu.html
    Havarijní zajištění kittelova domu - SlowTourism Pěnčín - Zittau
    https://www.pencin-zittau.eu/havarijni-zajisteni-kitttelova-domu
    zajímavé čtení
    PEJR
    PEJR --- ---
    PATISLAV: Jestli to nebyla nejaka ulitba pamatkarum, ze nemuzes strhnout celou stavbu a postavit znova, tak nejdriv udelali strechu, a pak zdi..
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ZSIS: Obrať se na https://www.zinglbau.at/ dělaly to někdy v roce 2024 :)
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    ZSIS: mi ta fasada prisla takova zasla, ze bych se nedivila, kdyby tam byly jeste i drapance od pterodaktylu...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    SEDELAVLOKALE: spis pred druhou, tady do sebe sili socky s fasistama, nez vicemene vsichni spolecne vitali hitlera.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    MAWERICK: treba tam jsou v te fasade jeste kulky z 1. svetove valky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam