Nechci bejt nějak tento, ale za ten skoro rok s Parsonem jsem vypozoroval, že je téměř jistota, že zrovna váš pes má povahu, která není kompatibilní s "nechat sám doma". Po tom co jsem si s ním včera 3 hodiny hrál, a odpadl jsem, on měl pořád energie na dalších 6 hodin (aneb když lítá po statku 12 hodin nonstop s kelpií, tím nonstop myslím opravdu bez zastavení) tak to je doslova malej chodící jadernej reaktor spalující míčky a klacky. Já jsem za něj neskonale vvděčnej a ani na vteřinu jsem nelitoval že mám parsona, ale nebýt toho že s ním můžu být celej den (bydlím v práci) tak bych všechny důrazně odrazoval od pořízení téhle rasy, pokud nemají v plánu alespoň 2x týdně na 5 hodin agility nebo 3000m zahradu. Je to samo o povaze, ale řekl bych že tihle hajzlící jsou pravděpodobněji takhle aktivní, než gaučovky.
K tomu teda zpátky k problému SUMMER, co jsem všude kde četl, tak to vypadá, že tohle hafani dělají když nejsou dostatečně vybití. Tyson se jako malej taky asi 2x počůral do pelechu/postele ale pokaždé to bylo když jsem lechtal Lucku a on měl pocit že si nějak ubližujem. Za celou dobu co jsem ho od 2 dne naučil chodit ven a nečůrat doma, mu to ujelo asi 3x, a to jen když se venku přežral sněhu, nebo když jsem mu vydezinfikoval packu a on před tím smradem nemohl utýct tak se ho bál, až se po.. Ale to bylo vidět že to neudělal schválně, klepal se u toho a byl ještě nervoznější, jen stál nebo se táhl a tekla z něj přehrada.