• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IM_MORTALJack Russel Terier
    IF_
    IF_ --- ---
    Uaaa, v CH Ann Puzzle mají stále volná luxusní štěnda... slintám.

TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    ahoj.. ted sem objevil tohle auditko..
    tady nas mladik.. :)

IF_
    IF_ --- ---
    A tady raslík s PP z Russel rescue, dlouho na něj neni žádný zájemce, má čtyři roky..

https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1005371_587574834650630_1165167587_n.jpg
    IF_
    IF_ --- ---
    Spěchá!!

jack rusell - Břeclav, prodám
    http://zvirata.bazos.cz/inzerat/32180270/jack-rusell.php
    IF_
    IF_ --- ---
    BALAENA: BAER test je právě test hluchoty, který dělají zodpovědní chovatelé zejména u bílých psů, kde je riziko hluchoty nepoměrně vyšší. Hluchota může být třeba jednostranná nebo oboustranná apod. Dělají se i u malinkých štěňat...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IF_: netuším, co to je
    to není můj pes, ty psy má brácha a mě to zajímá zejména z toho důvodu, jestli se mám rozloučit s ježděním na chalupu
    IF_
    IF_ --- ---
    btw a byli jste s ní na BaERu?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: jo já souhlasím, jen jsem tak jako přemýšlel nahlas a hlavně chtel podotknout že mi vůbec nedocvaklo že ta fenka neslyší..
    IF_
    IF_ --- ---
    KARYSLAV: Jasně, já neříkám, že nejde vycvičit hluchého psa, ale pochopitelně to bude vyžadovat mnohem více práce a trpělivosti. sama za sebe říkám, že bych si na to netroufla:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    IF_: jo to mi nějak nedocvaklo že je hluchá, to je uplně jinej level asi. Na druhou stranu, co jsem viděl, psi jsou schopní daleko líp reagovat na gesto, než na slovní povel. Jen je potřeba ta viditelnost no..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BALAENA: funky jsou obecně daleko líp v pohodě, ale chce to prostě pozorovat jak se k sobě chovají a pak nějak dětem vysvěltit, že pesan prostě není hračka, a že se k němu musí chovat slušně, a bude to dobrý.
    IF_
    IF_ --- ---
    BALAENA: No pokud je hluchá, tak to nejlépe chce majitele, který má zkušenosti s výcvikem. je potřeba si uvědomit, že mnoho prvků z klasického výcviku nelze aplikovat, ať už jde třeba jen o klikr. Já osobně bych i přes své zkušenosti s výcvikem kontaktovala odborníka se zkušenostmi...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KARYSLAV: naštěstí jsou to dvě fenky, ale i tak to bude mazec
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BALAENA: jo tak zahrada je lepší, no stejně to bude fuška s tím prckem, tihle psi maj energie na rozdávání. Chce to aby děti byli s tím psem od malička, jinak jsou na ně psi strašně protivní (až nebezpečně, protože děti lítají kolem, křičí ale jsou menší, tak si na ně psi dovolujou).

Záleží na povaze konkrétního psa. Náš Tyson by třeba cizí děti na ulici nejraději zakousl, takže já ho k žádnejm pouštět nemůžu, bojí se jich, obchází je velkým obloukem.. nenechal bych ho nikdy s dítětem o samotě. To obecně platí asi u všech (nejen teriérů) nejsou to yorkshiři nebo westíci, když jsou kolem děti, ten pes musí být pod dozorem - spíš proto že děcka mívaj blbý nápady (vlastní zkušenosti) a když toho psa vystresujou do kmažiku kdy neví kudi kam, pokouše je do obličeje.. a podle toho jak moc je vystresovanej, tak to může být i špatný. Takže bych rozhodně děti, který ten pes vidí 1x za měsíc nebo za čtvrt roku, nenechával s tím hafanem uplně o samotě. Postupně si třeba zvykne ale... neměl bych koule na to je nechat.

Pochopitelně je to pes od psa, ale chci tím poukázat na skutečnost, že pes není hračka kterou postavíš do kouta a dítěti nic neudělá.. Na to bacha ať není neštěstí.

Jinak to chce pozorovat, a vysvětlit těm dětem že 1) za žádnou cenu mu nesmí brát jídlo, 2) neměli by ho krmit kdy se jim zachce, 3) pokud je to pes, neměl by ty děti ošukat :) není to proto že se mu chce si udělat dobře, ale proto že si chce demonstrovat nadřazenost.

Docela krize je, když si dospělí hrajou s dětma, různě je lechtají a hážou s nima na posteli/gauči ze srandy, ten pes z toho pak pochopí že to je hračka (to dítě) a může na něj vyjet, protože páneček se k němu taky tak chová (zkušenost z praxe).

Ten pes potřebuje od malička pevnou ruku, nejlíp 1-2x týdne aspoň na hodinu cvičák, minimálně prvního půl roku, a bude úžasnej. Pokud cvičák nedostane, a nebude ho nikdo doma drilovat, pravděpodobně to skončí neurotickým protivným a klidně i zákeřným psem. Je strašně důležitá socializace s cizíma psama, což je přesně to k čemu zároveň s výcvikem na cvičáku dojde.

Já osobně jsem od tý doby co mám parsona na cestě rozmlouvat komukoli skoro kdo si ho chce pořídit jeho nákup, protože kdybych nebyl 24 hodin denně doma, a nemohl se mu věnovat, pravděpodobně bych měl už sežraný uplně všechno :-D ti psi nesnáší nudu a samotu.

Jo a bacha na lovení slepic, jestli to jednou ochutná.. je konec :-D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KARYSLAV: brácha zatím děti nemá, ale jezdíme tam na víkendy my (9 let) a ségra (5 a 2,5).
    je to barák se středně velkou zahradou (psi jsou zatím v baráku, ale před létem hodlá instalovat psí/kočičí branku, aby mohli do zahrady dle libosti) a po práci s nima jdou i dál za vesnici
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BALAENA: jam star sjou ty deti? čichám průser.. tihle psi potřebují pomalu víc péče než malý dítě.. Určitě zvládnou s tím psem chodit ven a dostatečně ho utahat, nebo skončí na celej den zavíranej v koupelně protože všechno rozkouše, protože když 12 hodin není nikdo doma, pes se nečekaně nudí?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    co si myslíte o kombinaci Jack Russel (fenka, štěně srpen 2013, geneticky hluchá) a maďarský ohař (fenka, štěně prosinec 2013)?
    teda ne že by s tím šlo ještě něco dělat, už to brácha má, ale s čím počítat? zejména k dětem
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    DALEEN: to hrozi minimalne u labilnejsich jedincu, ktery kdyz neco svedi, tak jsou schopny si malem sezrat kus tlapy.. Zalezi na psovi a na typu rany, no:)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KARYSLAV: To ne, ale límec se dává zvířatům po operacích, tedy tam kde hrozí vykousání stehů, otevření velké rány. Zvíře s tak velkou přirozenou ránou v přírodě zemře :)
    Ale já tě chápu. Jediné čeho bych se bála, že když si tu ránu bude moc lízat začne mokvat. Ale to už zřejmě nehrozí, když to má skoro zahojené ;)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    DALEEN: je to ale zvláštní.. zvířatům v přírodě nikdo žádný límce nedává... zajímalo by mě jestli je za tím nějakej seriozní výzkum :-D (jen tak mi hrabe dneska, neřešit :-D )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam