Devil & the Ghostbuster
Zastoupené žánry - mně přišlo, že skoro všechny... ghosts/taoisti a hopsající nebožtíci/komedie/něco maličko martial arts (ale opravdu jen maličko)/romance/erotika... Akorát ten taoistickej pseudorap chyběl...:-] Kategorie II. Takže vysloveně cudnej film to není...:-)
Je to v zásadě vykradená
A Chinese Ghost Story (a pravděpodobně další HK duchařiny) - ale je to docela roztomilej rip-off. Mělo to svý velice atmosférický chvilky, párkrát jsem se od srdce zasmála (většinou v těch momentech, kdy se to od diváka víceméně čekalo, řekla bych) a tak celkově mi to prostě vylepšilo náladu. A závěrečná bitka, kde se utkal taoistickej vymítač s hlavním padouchem, ta se mi líbila velmi.
Jo - jde o to, že mládenec Wai se zamiluje do ducha znásilněný a zabitý slečny - a musí ji zachránit před jejím démonickým - a teď nevím jestli manželem nebo pasákem, ale ve výsledku je to jedno - jde o to, že ten zlej chlapík s tou slečnou nezachází pěkně. Tak vůbec zachází se slečnama velmi nepěkně.
Nejsou k tomu titulky, ale ne že by to nějak extra vadilo...
Comic relief - šilhavý taoista, který se hned na začátku přesvědčí, že "corpse herding" je zvlášť za větrných nocí dost stresující povolání.
Falešná mrtvola narazila na skutečnou mrtvolu. V HK filmech obvykle k popukání.
Ku Feng!
...vede gang...
(...a bohužel se ve filmu moc dlouho neohřeje...)
Tenhle moment byl (tedy pro mě jakožto "raving Wei Pai fangirl")...
...velice haha...:-)
(Nicméně si pořád chci jednoho pořídit domů.)
V tom opuštěném domě straší...
...ovšem straší v něm docela sympaticky...
...světýlka...
...zásvětní bordel...
...v němž je radost pracovat:
...pár bubu momentů...
...hlavní zlejšek a jeho vystřelovací chrup...
...kouř z hlavy...
...když chodíte s duchem, některé věci je lepší si nepřipouštět...
...
...roztomilé to bylo...:-)
IMHO tak na 5/10.
Pokud má někdo hodně rád HK duchárny, IMHO si může tak bodík přidat. Raving Wei Pai fangirl se tady myslím vyskytuje jenom jedna, ale kdyby nás náhodou bylo víc - tak ještě + jeden bodík...;-)