• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    4PTO
    4PTO --- ---
    PALMEX: prodrive .)
    PALMEX
    PALMEX --- ---
    4PTO: Libero wrx sti.... :-D
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    CROSS: jasné, mám to stejné...navíc času je málo, abych se v tom někde šťoural..
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOMYK: to neni jen otazka zrucnosti. Ja na to treba nemam ani vhodny prostory, vybaveni a podobne. Krome toho, s Forestrem nejsou zadny problemy, ktery bych musel resit (krome tech H1 zarovek, tech uz jsem vymenil asi 5 za 4 roky ;-]). I proto mi prijde mnohem praktictejsi zajet jednou za 15k km do servisu. I proto jsme koupili novy auto, abychom se o nej nemuseli extra starat.

IKSIK: masakr v tomhle byla Niva. Tam bylo treba vyndat kvuli potkavacce celou lampu, ale lampa sla vyndat jenom po odmontovani casti masky. Podle navodu bych to dal (na jedny strane jsem to i dal), az na to, ze to drzelo na znacnym mnozstvi sroubu s plochou hlavou, kde ten zarez pro sroubovak sezral zub casu. Nejdriv jsem si rikal, prece kvuli tomu nepojedu do servisu... V servisu s tim ten typek stravil nekolik hodin a ke slovu prisly i min ortodoxni postupy, jako odvrtavani tech sroubu a tak.
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    CROSS: díky, jsme na tom s tou zručností nastejno:-) Já sem zas jednou měnil olej a vypustil jsem olej od převodovky:-) Teda teď už to vim, ale předtim sem koukal jak puk.. Takže se mi to vyplatilo a poučilo, že radši servis...
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CROSS: :-) Zrovna včera jsem zjistil, že kvůli žárovce v předním blinkru je potřeba ten blinkr vyndat celej. I tak to ale neni tak strašný jako měnit levou parkovačku na Fabii. :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOMYK: v Praze jezdim k Freyovi do Stodůlek, předevšim proto, že to mám kousek od domu, ostatně taky jsme to tam koupili. Slýchám různý názory, sám jsem zatim s nima nikdy neměl problémy. Co se týká cen, detailní srovnání jsem nedělal, i když od oka mi přijde, že servis v Ženevě je přinejhorším stejně drahej. :-]

Jednu prohlídku (30k) jsem nechal udělat v Japancar (majitel se mezitim změnil) v Rudný, kde mám i uložený kola, ten technik tam mi přišel celkem sympatickej, v poslední době co jsem tam byl na jaře a teď v říjnu přezout, to na mě dělalo poněkud rozpačitej dojem.

Narozdíl tady od IKSIKa, já si na autě sám tak akorát vyměnim žárovku (a to asi ne každou :-]), takže ani stran servisu nemám moc kritický oko.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Já jsem byl jednou u Carpentra a moc spokojenej jsem nebyl, tak si od tý doby vystačím sám. :)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    TOMYK: Jsem taky z Praglu, ale jezdim za Svadlenkou k Taboru. Celkem fest se to vyplati. Kvalitou i cenou.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    TOMYK: To si tu možná vyfiltruj, řeší se to pokaždý, když přibyde další Suboúchyl :)

(Já preferuju Carpentera - pana Kalinu, naopak jsem nebyl spokojenej v AWD.cz)

A pokud to bylo měněný a v servisu ti to potvrděj, asi bych to neřešil ..
    4PTO
    4PTO --- ---
    z AUTO+MOTO_VIDEO+FOTO
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    Díky za odpovědi! No akdyž jsme u toho srvisování, máte zkušenosti se servisama v praze a okolí? Preferuji kvalitu práce nad cenou, ale zas přemrštěnou pálku za to také nechci dávat.
    Jo a pslední. Co olej u automatické převodovky? kdy doporučujete měnit? měl bych nechyt vymnit po nákupu? I když byla proveden servis před prodejem v Subaru ( zakoupeno od dealera Subaru) Díííky
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    JEECRAFT:
    TOMYK:
    CROSS: Já teďka nechal dělat na OTB prohlídku po 210 tis.

Dělali všechny filtry, řemen, kladky, olej, brzdovku, ......... no a byl jsem v tom za 22 :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    TOMYK: Já jsem si radši měnil i kladky a pumpu a pak mi jeden mechanik řekl, že jsem udělal dobře protože pumpa obyčejně odchází v polovině životnosti druhýho řemene, takže ve 150 tisících. A při mý smůle by se to stalo někde na dovolený v Maďarsku nebo na horách v noci v mrazu a vánici. :-)

JEECRAFT: Chladič se nevyndavá. Musej se sundat jenom ventilátory. A vzhledem k tomu, že materiál stojí nějakejch 7 tisíc a zkušenej mechanik to má za dvě hodinky hotový, tak si asi zařídím autodílnu a budu se posmívat právníkům, jak jsou špatně placený. :-))))
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOMYK: tak tak, v brožurce stojí 105 = rozvodový řemen. Mám ji u ruky, ale scanovat se mi ji fakt nechce (třeba někde na internetech je k mání), kdyžtak se ptej.

Myslim, že pokud s tim předešlý majitel nejezdil jak prase, tak si nemusíš zatim dělat hlavu, já mám teď najeto cca 102k a všechno původní, kromě věcí, co se měněj v pravidelnejch intervalech (filtry a tak).
    JEECRAFT
    JEECRAFT --- ---
    TOMYK: ja jsem ted, trochu pozdeji, ve 120 tisicich nachaval delat rozvody na OTB a Svadlenka mi tam standartne dal jak remem, tak i kladky a pumpu -
    vsehovsudy za "mrzkych" 15t. Vyndava se akorat chladic, aby se k tomu dalo dostat a pak uz jen ten kryt rozvodu.
    Jinak prvotni zivotnost rozvodu se prej s kazdou vymenou snizuje o 10 tisic km.
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    IKSIK: ok, díky. Teď ještě čtu na nějakym německym foru, že se ve 105 tisících mění jen řemen a při 200 tisících i kladky, pumpa atp.. to mi přijde trochu divný... No, zatím mám 70k najeto, tak snad rok to řešit nebudu..
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    TOMYK: Řetěz maj třílitrový šestiválce. Výměna řemene ale žádnej oprc neni.
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    CROSS: díky, brožurku totiž nemám:-) A někde jsem slyšel, že určitý motory a ročníky mají řetěz. Nevíte o tom? jinak co sem slyšel, tak výměna řemenu je prej pěknej oprc, musí se sndat komplet motor atp..
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOMYK: podle brožurky :-] výměna rozvodového řemene po 105k.
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    boys, Gruezi mittenand:-) Co rozvodu? Subaru Forester? Kdy je dělat? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam