• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    ZLUTAK23
    ZLUTAK23 --- ---
    DIXIE: a jakej máš obsah motoru při téhle spotřebe???? 2.0 nebo 2,5????
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    ZLUTAK23: nas je 2002, jezdime prevazne kraticky popojizdecky, za cca 9,5.. na delsi streky je to lepsi - benesov valasske mezirici vychazelo na 8,5l na 100km..

co se sere se po pul roce spatne posuzuje (zatim nic a doufam, ze to tak jeste nejaky patek vydrzi ;)

Co se tyce koupe, drzim palce pri hledani.. nejaky cas jsme objizdeli bazary s mechanikem, vetsina toho byl stoceny dovoz s pochybnou historii, opakovane se nam stolo ze o aute v nabidce neco uvadeli a pravda byla uplne jina.. po pul roce hledani jsme koupili auto na inzerat (prodaval soukromy majitel)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZLUTAK23: na zmíněném SFC fóru je třeba vlákno "Poraďte s výběrem staršího Forestera"
    SubaruFanClub.cz - Zobrazit téma - Poraďte s výběrem staršího Forestera
    http://subarufanclub.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=507

Co na spotřebě tě zajímá? Počítal bych 8-9 litrů na sto, mně to přijde jako normální spotřeba. Obecně platí, že tyhle auta jsou držáky, no ale deset let je deset let, to pak záleží kus od kusu. (Kdo a jak s tim jezdil a jak se o to staral.)
    ZLUTAK23
    ZLUTAK23 --- ---
    CROSS:

DIXIE:

chtel bych 2.O okolo roku výrobi 2000....ale spíš me zajíma co třeba spotřeba????a jestly se tam neco sere a tak proste uživatelské rady a tipy na co si dát pozor????
    CROSS
    CROSS --- ---
    IKSIK: v poslední době mám při pročítání novejch příspěvků pocit, že nic jinýho než srazy se tam ani neřeší :-]
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Jinak pánové, mám PRVNÍ ZÁŘEZ! ;-)
    Nějaký chlápci se pokoušeli vytáhnout nestartujícího Transita ze sněhem zahrnutýho podélnýho parkovacího místa. Měli na to Opel Ascona 1,6. Všude okolo uježděnej sníh, místama led. Frajer v Oplíku šel na to stylem "čím víc plynu, tím to víc táhne". Zatím si uklouzal pod tím jedním protáčejícím kolem hezkou loužičku ledu. Tak si řikám "To je výzva!" :))) No tak jsme Transita zapřáhli za mě, dám redukci, jedničku a dodávka byla venku jako prd! Pak jsem ho ještě roztáhnul, aby to nastartoval. Hned má člověk lepší pocit ze života. :)))
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    4PTO: No ale pořád se tam dočteš, co potřebuješ. Na SFC to žije víc? Dělaj aspoň nějaký srazy?
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    ZLUTAK23: mame prvni generaci, atmosfericky dvoulitr.. sice teprve pul roku, ale maximalni spokojenost.. (za to na tu posledni generaci jsem jeste neslysel slovo chvaly - naopak.. ale lidi toho napovidaj)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZLUTAK23: "s timto modelem" bys měl asi upřesnit, třeba na generaci a/nebo motorizaci.
    Jinak s Forestrem zkušenosti jen ty nejlepší. :-]
    4PTO
    4PTO --- ---
    IKSIK: tam to je už mrtvý..forestři jsou víc tuť http://subarufanclub.cz/forum/
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IKSIK: Jeste se ti to stane parkrat a zvyknes si na to, naucis se drzet to na plynu i kdyz takhle sexy krouti zadkem. Ono je to perfektne ovladatelny i v tyhle situaci.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Zrovna mezi diskuzema o Forestrech je debata o tý redukci. ;-)
    Redukce převodovky - Subaru Forester - Fórum - Subaru KLUB
    http://www.subaruclub.cz/forum-tema/redukce-prevodovky-65636
    ZLUTAK23
    ZLUTAK23 --- ---
    IKSIK: díky.... :))
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ZLUTAK23: Doporučuju pročítat diskuze na http://www.subaruclub.cz ;-)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Dneska mě Súbo tak trochu vypeklo (ale rozhodně nezklamalo!). Uhánim si takhle po mostě Barikádníků nějakejch 80km/h ven z centra a jak je ten most trochu do zatáčky, tak mi najednou začal pomalinku ujíždět zadek! Musím přiznat, že jsem trochu zazmatkoval a strach mi nedovolil přidat plyn. Ještě z Fabie mám ale pořád reflex nešlapat na brzdu, takže jsem jenom pustil plyn a ono se to tak nějak srovnalo samo. No byla ve mě malá dušička, co si budeme povídat. :)
    ZLUTAK23
    ZLUTAK23 --- ---
    čau chtel bych pořídit subaru forestr???máte nekdo nejaký zkušenosti stimto modelem????za všechny rady budu vdečnej....
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    ad redukce: mladej svadlenka mi rikal ze se da v pohode pouzivat jako maly rychlosti na nakladaku, ze klidne muzu zaradit redukci na 5ku kdyz by 4ka zas byla zbytecne moc.. zvyknul jsem si prave malou petku docela pouzivat..
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Jinak teda kdybych neživil hladový krky, tak bych si ten samosvor z Outbacka nebo Imprezy snad koupil. Je ale fakt, že zatím jsem s tím sněhem žádnej problém neměl. :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    1023: Při zapadnutí ti to už nepomůže, to je pravda, ale když chceš třeba projet nějakou závěj a nechceš do ní vletět moc rychle, ale naopak jí hezky plynule prohrnout, tak to pomůže. Obecně je to ale hlavně na šetření spojky při rozjezdech než na nějakou lepší průchodnost terénem. Na druhou stranu je vychytávka, že je to vlastně druhá synchronizovaná převodovka, takže tam tu redukci můžeš dávat kdy se ti zachce. Samozřejmě při vypnutý (sešlápnutý) spojce a nebo při neutrálu v "hlavní převodovce". Takže když se třeba chceš rozjet do příkrýho kopce a ještě k tomu s přívěsem, tak dáš redukci, jedničku, dvojku, vypneš redukci, dáš trojku, čtyřku atd. Borci na SubaruClubu si s tím hrajou ještě tak, že třeba vjížděj do pomalý ostrý zatáčky na dvojku, dvojku už mají moc podtočenou, tak než aby tam cpali jedničku, tak dají redukci.

Jinak na to zapadnutí ze závěje by kromě uzávěrky diferenciálu pomohlo, kdyby aspoň ten zadní diferenciál byl samosvornej, což některý Outbacky mají, tak si zkus nějak zjistit, jestli to není náhodou Tvůj případ. ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Hele s tou redukci - v manualu se vyslovne zminuje, ze je dobry ji pouzit pri rozjezdech s privesem, nejspis aby spojka nedostala moc cocku. Ja ji jinak pouzivam spis na suchu, jak pise Iksik, v pomalu jedouci kolone treba (pac to motor udrzi i do mirnyho kopce bez plynu) nebo pri pojizdeni podzemnima garazema kdyz nechci tyrat jednicku a pod.

Na snehu a ledu to moc nepouzivam, protoze ty rychlosti (specielne 1 a 2) jsou hrozne kratky a auto ma tendenci poskakovat, coz mi na kluzkym povrchu neprijde uplne idealni. Za techto podminek je to dobry spis pri pomalych sjezdech na brzdeni motorem, kdyz v horach nechci, aby se mi to i bez plynu moc rozjizdelo od zatacky k zatacce.

Pak jeste pouzivam zpatecku s redukci, protoze ta normalni je moc silna nebo jak to rict (i bez plynu to vystreli jak raketa).

Pri zapadnuti do zaveje by se hodila spis uzaverka diferencialu nez redukce; tam mi to prijde spis jako vec davkovani sily spojkou, a na to jsou lepsi normalni prevody.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam