• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

    "in this car, you are watching where are you going.. through the side window"


    Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

    Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    KODEXX: Tak to nemusí být pohádka, se mnou to bylo podobný, taky jsem tam koupil novýho v r. 2007 a pak ho potřeboval vyměnit, měl najeto skoro totéž. Na mým např. brzdy těch 140k vydržely a ještě nebylo nutný je měnit (narozdíl od tlumičů). Za kolik (řádově) jsi pořídil, jestli si to nechceš nechat pro sebe?

    TOMYK
    TOMYK --- ---
    KODEXX: co všechno ti t ukazuje? Taky o tom přemejšlim, akorát jsem nějak sketickej nakupovat přez DX.com.. jak to probíhá? Mně jde o to, aby mi to ukazovalo spotřebu, chybový hlášky atp.. prostě to, co mi ve foresterovi chybí - plaubní počítač..
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KODEXX: Ja mam elm237 a jako app pouzivam torque, ale jako sou ty appky bida.
    KODEXX
    KODEXX --- ---
    CROSS: Nejdriv jsem to zkousel pres iOBD2 free aplikaci, ale jelikoz nemam origo iOBD2 scanner (kterej stoji cca 1800), tak se mi to nechtelo sparovat a hned mi to nutilo koupit si upgrade asi za 17e pro ELM327.... Coz se mi nechtelo do toho davat, zrovna tak 1800 za iOBD2 scanner, protoze sem nevedl jestli to na forestrovi vubec pujde. Pak sem zkousel free app RAV. S ni uz se to tak nejak sparovalo, ale nelezly zadny hodnoty. Zoufalost stoupala a zkusil sem DASHCOMMAND za 8e a konecne se to rozbehlo.
    Hezky zpracovana aplikace kde je vsecko. Za 8e stoji. Akorat slabsi RACE TRACK, ale mozna se to da nejak pohekrit.. :)

    FREY: Ja mam tez na mysli Stoduleckou pobocku. Kamarad tam driv delal a zna tam servisaka. Zadal sem svoje pozadavky na forestra a asi po tejdnu telefon. Ze za 14 dni tam jeden bude.. 138k najeto, 2007, serviska, po pani doktorce, ktera ho tam koupila jako novyho a meni ho opet za novyho.. Na aute udelal brzdy,vymenil komplet kapaliny a nejaky cidlo v motoru a udelal technickou + sehnal radio za FREY nakupku. Akorat lehce huci zadni diferak, ale ze ho sezene a az tam prijedu po 15k na vymenu oleje, ze ho jeste vymeni. Je ale fakt, ze tedle forester spis Freye obesel a sel ke me.. :) S autem jsem od zari ujel 10k a nechci nic zakriknout :))
    Jelikoz to je pres kamarada, tak cely ty pohadce verim.. Ale klidne verim, ze to tam jinak bude vyzivny.. :))
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NIXIMOR: http://dx.com/s/obd2+bluetooth v zasade cokoliv, stejne sou ty vnitrnosti stejny :)
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    Nekdo s nejakym BT OBD2 modulem a dobrymi zkusenostmi? Wifi se mi nelibi, rad bych BT at mi to nerusi pripadny tethering...
    CROSS
    CROSS --- ---
    KODEXX: jakou appku konkrétně? Před časem jsem taky pořídil OBD2 modul z DX (jinej než tenhle) a s ničím na iPhone jsem to nerozchodil.

    Na téma Frey: já tam jezdil skoro 4 roky (ostatně jsem to tam taky koupil) a kdyby se bývalo nezadařilo mimo, nakonec bych to tam i nechal. Na autě nikdy nic nepodělali - teda, fakt je, že po servisce v 60k začalo dovnitř táhnout něco od motoru, asi nějak něco nakapali, kam neměli, chovali se slušně, v zásadě si nemám na co stěžovat. Jednou mi ho teda po pravidelný prohlídce přivezli s nesvítícím předním světlem, což na místě ještě vyřešili výměnou žárovky, ale tak ta mohla prasknout zrovna v tu chvíli. A kdyby auto skončilo v jejich bazaru, byla by to se 140k nájezdu voňavka. ;-]

    Pravda je, že jsem slyšel dost strašidelný historky hlavně o tý Stodůlecký pobočce (kam jsem teda jezdil).

    (Teď jezdim taky k Freyovi, ale do Ženevy...)
    KODEXX
    KODEXX --- ---
    no vidite a ja mam forestra pres znamyho od servisaka z Freye a nemuzu si vubec stezovat. auto mi dal komplet dohromady a jeste prislibil dily za lidskou cenu (snad je nebudu moc potrebovat). ale to je asi jinaci pribeh nez tu nastinujete..

    a jinak sem si uz poridil ten OBD II scanner jak se tu kdysi resilo.. presne tedle :
    http://dx.com/...ar-vehicle-wi-fi-icar-obd-ii-code-diagnostic-tool-clearer-white-226112#.Uu9003nuElk
    a presne takle z ciny. akorat sem si k tomu musel koupit appku za 8e, protoze mam iphone a slape to moc pekne..
    DBR
    DBR --- ---
    RUFF23: bazarovy subaro je fakt problem a to uz za tu dobu a poctu aut vim na co si mam davat pozor, ja jich videl snad 30 nez jsem si vybral .... a obcas to byly teda lahudky co predvadeli ....
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    T_MAX:
    DBR: jojo jak jsem psal, mechanika můžou mít super, ovšem obchodníci tam mají asi místo zorniček $ $ . Ale tady se jednalo taky o koupi bazarového auta od nich a já jen popisuji docela hořkou zkušenost.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    DBR: souhlas, k freyum bych nejel ani na kafe, natoz tam nechavat auto :)
    DBR
    DBR --- ---
    RUFF23: ja jezdil 4 roky do ALM na servis a nikdy zadnej problem, ted mi uz podruhy menili praskly predni okno a taky zadnej problem, vsechno jak slibili a na cas..... pro me je totalni vyzkumak Frey .....
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RUFF23: No, ja tam doporucuju jen toho motorare :) auto bych kupoval jen u Carpenteru.. Stejne tak jako celkovej pristup k servisu..
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    Nové Subaru Legacy se odhaluje na první fotce | auto.cz
    http://www.auto.cz/nove-subaru-legacy-odhaluje-prvni-fotce-79249
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    WYMA: V ALMu bych osobně nic nebral ani nové auto!, byl jsem tam na OTB v D s hotovostí a takový ojeb jsem dlouho nezažil, vážně, ruce pryč. Všechno bylo dopředu domluvené a předjednané co bude ve smlouvě a jestli tohle jsou SUBARU dealeři tak to je něco hodně špatně. A můžou mít sebelepšího mechanika když s Tebou pak jedná mladý frajírek ve vytahaných riflích, co Ti říká, že do zadřeného dieselu dali nový polomotor, vstřiky, čerpadlo a spojku, ALE že Ti na to nedají záruku, ani na ty součástky a na auto jen 6 měsíců záruka, když je dle zákona 12. A nechtěli ani ukázat průvodky, protokol k opravě a nákup těch dílu u Freye. Prej se TO ztratilo, hledali to asi hodinu, fakt komedie. Normální kolotočáři!!!!
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    me se zrovna tyhle modely libi, vic jak ty starsi :)
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    sice je to zrovna ten vosklivej model, ale zase 700hp+ :)

    WYMA
    WYMA --- ---
    DBR: rozumím, ale vidím je jako vcelku ok pro prohlídku auta.
    DBR
    DBR --- ---
    WYMA: konkurence _ sice vsichni skripou zubama ale stejne musej ty dily kupovat o Freye ..... , ja chtel blbej papir na spotrebu protoze mam v TP zapsanou prumernou 8,9 litru (2.5l 127kW US model) coz je proste nesmysl .... je fakt jednodussi se domluvit s americkym Subaru nez s Freyem ..... nehlede na to ze jedno auto mi pekne zprasili
    WYMA
    WYMA --- ---
    T_MAX:
    DBR:
    no dobře, ale pro prohlídku auta od konkurence to není špatná vizitka, žejo...? :)
    DBR
    DBR --- ---
    delaj to ty sami lidi porad , domluva temer nemozna na cemkoli strasny ignoranti
    CROSS
    CROSS --- ---
    jaký je vůbec napojení Freye na importéra Subaru? kdysi jsem měl dojem, že to dělali ty samý lidi, už ani nevim proč.
    DBR
    DBR --- ---
    T_MAX: presne ty nema rad snad nikdo ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam