Shrnuti moji sobotni operace "ass-lift".
Background: Design pred a post faceliftovych 4gen je horke tema na forech nadsencu, me osobne se vice libi facelift, ale uznavam ze starsi maji cistsi linie. Jelikoz jsem poridil starsi, rozhodl jsem se odstranit pro me nejvetsi vadu na krase - zadni lampy s oranzovym sklem blinkru.
Facelift lampy jsem poridil na eBay od jdm-exports za cca 5400kc i s postovnym na NZ. Doufam ze puvodni lampy za neco malo prodam, takze to mozna ve vysledku vyjde levneji.
Postup:
- demontaz puvodnich lamp
- predratovat jimku zarovky blinkru (jimka ma jine "cvoky", cili ponechat stavajici nelze - blinkr se u starych a novych lisi tim, ze stare maji cirou zarovku a nove oranzovou, jelikoz kryt svetla neni zabarveny)
- zarovka brzdy / svetel i s jimkou pasuji mezi starou a novou lampou bez problemu
- usazeni zarovek do nove lampy
- montaz nove lampy
Nejvetsi srani bylo u praveho svetla, kde nejaky vocas nadratoval vedeni zasuvky tazneho tak idiotsky, ze mi to kamarad elektrikar pomohl predratovat (cca 2 hodky). Nebyt toho, cela operace byla hotova za pul hodiny.
Do budoucna mam v planu poridit LED zarovky pro blinkry, predni dalkovky, predni mlhovky, predni obrysovky, a zadni blinkr i svetla. Da to autu svezi modernejsi vzhled. Pokud se nekomu chce do toho sameho, nutno podotknout ze na vymenu zadnich blinkru je potreba prehodit i standartni relecka, nebod po prehozeni zarovky blinkr blika zrychlene (imho detekze praskle zarovky za normalnich okolnosti).
Howgh