• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    SPM
    SPM --- ---
    EXCITE: záruka do konce životnosti toho silentbloku? :-D
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SPM: ještě jsem našel tohle : https://www.2racing.cz/...i-a-zadni-stabilizator-silentblok-Subaru-Forester-SH-08-271341B-d62463.htm
    prej doživotní záruka,ale jsou to poláci co to vyráběj, no..
    SPM
    SPM --- ---
    EXCITE: Jako z těch druhovýrob jsem slyšel chválu třeba na Meyle HD... ale když jsem je řešil já, tak to nebylo už vůbec k sehnání (jenom neHD, který už zase byly napiču). Já mám teď vepředu TRW a zatim jako dobrý, ale moc dlouho tam nejsou a nedělám si moc iluzi :-) Ty originály snad stojí něco jako litr / ks, takže sice 5x dražší, ale jestli to pak dá 100.000km pokoj, tak se to asi furt vyplatí.
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    CROSS: pokud jsem to pochopil spravne, tak se s prodejem v Evrope vubec nepocita... Duvod je asi jasny, emise a celkove oblibenost Subaru v Evrope aby se jim vyplatilo to jakkoliv resit...
    SPM
    SPM --- ---
    EXCITE: Myslíš "kosti"? Jestli jo, tak je otázka, co byly ty poslední, co se tam dávali... z toho co jsem o tom zaslech, tak hodně z těch druhovýrobních stojí za **** a odejdou velice rychle. (Takže pak je nazvážení najít ty, co fungujou nebo originál...)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Hele, podruhý za dva roky musím nechat na svým Foresteru Sh měnit napředku silenbkloky stabilizatoru, neindikuje mi to něco? (tlumiče/jezdím jak prase/ nebo co? ).
    Najeto asi 30tis za ty dva roky.
    SCOOBY
    SCOOBY --- ---
    CROSS: a do..... to je poprvý v životě co koukám na MPV a říkám si to chci! :D
    SPM
    SPM --- ---
    Jako vedle H6 3.6 mi 2.4 turbo stejně přijde spíš jako downgrade :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Ha ha Jalopnik: The 2018 Ascent is round two, and it’s basically just everything that already basically sells itself, now with more seats.

    https://jalopnik.com/the-2018-subaru-ascent-prepare-to-see-three-row-awd-cr-1820823277

    Druhým kolem naráží na Tribecu a fakt se mi líbí "everything that already basically sells itself," protože jestli se nepletu, tak Subaru fakt nemá problém prodat všechno, co vyrobí, zejména v Americe. (On to tam taky píše: It goes on sale this upcoming summer, with pricing to be announced later. Doesn’t matter! Subaru is going to sell every one they make.)

    Akorát teda jestli to přijde do Evropy, kór s 2.4 benzínovým turbem... Rozhodně bych se tim chtěl projet a zkusit tu garáž ;-]
    SPM
    SPM --- ---
    CROSS: To skoro určitě. Já mám garáž na délku taky 5m a i ten starej Outback, kterej by dle papírů měl mít něco jako 4,8m, se tam prakticky nevleze :-) (teda na tu délku, kdybych vyhodil regál, by to nakonec vešlo, ale největší problém se zatim ukazuje, že to vratama projede jenom se sklopenýma zrcátkama a musí se tam couvat :-D ).
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: Jde o Subaru Ascent, ten link je divně pojmenovanej
    CROSS
    CROSS --- ---
    Zažij SUBARU
    https://zazijsubaru.cz/News/Post/238

    Hmm tak s timhle bych se mohl zase vrátit k Subaru, ale nejspíš by se mi to nevešlo do garáže (mám tam přesně pět metrů).
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Krasavec
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    PRZZI: Tak tak, my meli rv 1998, 2.0V6.. Super auto :)
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    SPM: jo, ty první generace měly šajtrpáku na přepínání 2WD a 4WD

    tady je to hezky popsané http://www.awdwiki.com/en/suzuki/

    SPM
    SPM --- ---
    PRZZI: ha, to mi nějak ulítlo, jak se to tu řešilo, že byla RWD a přední náprava se připojovala. Takže možná ty starý to takhle měly? Pravda je, že ona Vitara těma létama taky dost zcivilněla, ty první vypadaly jak offroad, ty poslední jak osobák :-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Mě přijde, na pohled (nemám žádný čísla k porovnání) že novější Vitary mají horší průchodnost terénem než forester, visí jí tam pod autem vejfuk a ještě něco,co jsme tak koukal na silnicích ,když předemnou jela..
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    LEHUOK: to je zvláštní že by to neuměla - má na to systém EDL, který by měl přibržďovat kolo s nejmenším odporem.


    SPM: jak to myslíš těžkopádné rwd? vitara má awd - centrální LSD diferencíál s možností uzamknutí, nikdy to není dvojkolka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam