• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HERR_FLICK: V Legacy GT bych se urcite chtel povozit (celkem jedno jak prifouklym, zajimalo by me hlavne srovnani s mym "zachcanym" trilitrem - hmotnost cumaku), ale pravostranku ani prestavbu bych resit urcite nechtel '_'
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    Pritom misto tohohle nesmyslu se da koupit tovarni rhd specB s dvoulitrem ej20 a prifouknout ho cca na podobnej vykon (a jeste zbyde na velkou cast prestavby na lhd pokud by to nejakej invalida nutne potreboval k zivotu)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    4PTO: Jj, je to tak 2x drazsi, nez serie..

    Taky jsem si rikal, co na 400 koni rekne ten automat. Chvili jsem to zkoumal a zminku o uprave / vymene prevodovky nenasel.
    4PTO
    4PTO --- ---
    BOB_GALLOWS: Jinak nemám tušení, ale chtěl bych to vidět. Taky by mě zajímalo co vše to obnáší, cena je kolik, 150k nad průměr sériových? +-
    4PTO
    4PTO --- ---
    BOB_GALLOWS: To je jediná správná otázka, proč to prodává po 6kkm
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    4PTO: Ten anti-spambot popisek "Ups, bist Du ein Mensch?" se k tomu celkem hodi :)

    A jako jo, bral bych to hned pocitove, ale racionalni ja špekuluje nad tim, jaky peklo asi musi bejt takovej velociped udrzovat v chodu (kdyz vidim udrzbu i seriovejch kousku) a proc vlastne takovou voňafku nekdo prodělečně sesklada, investuje cas, penize, usili... A najezdi s tim 6000 km a chce to se ztratou prodat. :)
    4PTO
    4PTO --- ---
    J3RRYNA: Jde všechno.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    Čistě náhodou, nemá někdo nějaké známé na dekře? Chtěl bych zjistit, jestli jde nějak vyrámovaný auto dát na značky... rám je šroubovanej, takže jde vyndat, ale zajímalo by mě, jestli to čistě teoreticky jde nějak u nás... Prej možná přes Polsko, ale to zatím ověřuju...
    SPM
    SPM --- ---
    HONZAF: tak to tesneni nebude a snad to bude jenom nejaka blbost :-)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    SPM: tak v chladici taky po vicko ... :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    SPM: To je pravda, kouknu pod auto, ale pokud z katu vede jedna roura, co se vetvi, tak je to cely demence^2. Ultradraha lambda x2 a jeste zvysuju riziko nejakyho faultu tim, ze merim jednu a tu stejnou velicinu 2 stejnejma senzorama ve 2 stejnejch rourach. Takze pokud dojde k relativni odchylce (coz v tehle pripadech zpravidla obcas dojde), zblazni se vyhodnocovaci elektronika.
    SPM
    SPM --- ---
    BOB_GALLOWS: no, smysl to dává, ale praktickou stránku stejně nechápu... co jsem slyšel, tak ten tvůj model má sice dva laufy, ale stejně je to někde uprostřed spojený. Takže hypoteticky by ti stačila jedna zadní lambda v tom spoji. Ale má to stejně dvě :-) A jinak je to stejně přecitlivělý jak prase... Já měl u tý zadní lambdy milimetrovou dirku a rozsvítilo se to. Doma mám ještě suzuki. To mělo napřed výfuk úplně na sračky. Nic nesvítilo. Ten se jakžtakž vyměnil, ale ten shnilej kus s katem zůstal. Udělala se mi tam jedna díra přímo u lambdy, bylo vidět jak to okolo ní fouká. Zase nic nesvítilo. Zavařilo se to a nedávno mi upadla celá ta příruba u katu, takže kompletně bez výfuku. A zase nic nesvítilo :-D
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    SPM: Jako nesouvisi a souvisi, pokud se bavime o zadnich lambdach (= za katem), tak pevne doufam, ze co lauf to zadni lambda, snad by nejakyho inzenyra nenapadlo merit v jedny trubce spaliny za katem 3 lambdama :)

    Ze vepredu je situace jina a tech senzoru tam muze / nemusi byt potreba vic a nesouvisi to tak uplne s potrubim zhruba nejak asi tusim.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    SPM: Ok, dik, tohle je dobry vedet, beru na vedomi.
    SPM
    SPM --- ---
    BOB_GALLOWS: to nesouvisí s laufama, já mám lauf jenom jeden, ale lambdy 3 :-D A ty máš tuším 4...

    BOB_GALLOWS: Zrovna v tomhle případě bych tam tu podložku vrazil a neřešil to. Viz výše - těch lambda sond je tam několik. Ty přední jsou na výfuku hned za motorem a jsou důležité, protože podle nich se řídí spalování. Ty samozřejmě chceš mít v pořádku, protože jinak ti to auto bude blbě jezdit, žrát, ničit motor, ... No a pak máš ty koncový lambdy, který jsou za katalyzátorem a nedělají vůbec nic kromě toho, že rozsvicují chybu P0420, která by měla řikat, že katalyzátor je špatný, ale z praktických zkušeností je většinou špatná ta lambda nebo něco jiného. A nemá to na nic jiného vliv... takže jestli ti to auto projde emisema a podložka vyřeší rozsvěcení kuřete, tak bych to vážně neřešil :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Btw, sice mam na uzivatelskou dígu ten BT tentononc, ale abych o tom aute tak nejak celkove neco vedel... Prej to auto (H6 Legacy 2005 MT) ma vlastni zakladni digu / testovaci mod a zakladni faulty umi vyhodit na odometru. Vite, jak tuhle nabidku vyvolat?

    Nejakej bratr z vychodu popisuje navod pro outback H6 2005 (coz bych cekal, ze bude hodne to samy), ale nefunguje mi to.

    das kluce do 2 polohy aby sa rozsvietili kontrolky zapnes svetla 4x stlacis nulovanie odometra vypnes svetla zas 4x nulovanie odometra zasvietis svetla a zas 4x nulovanie .... namiesto km by sa mali objavit pismeno P a 4miestny kod chyby stlacanim nulovania odometra by ptepinas medzi chybami tusim su to 4 oblasti mktor prevodovka a este nieco a podla toho kodu si najdes co znamenaju vyhladavas aj s tym pismenom pred kodom

    EXCITE: No, do not want. Z toho mame radost hlavne my se 2 laufy. Doufam, ze tam bude jeste predni lambda, 2 zadni lambdy, lambda pred katem, lambda za katem, lambda v katu... Zname... :D
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BOB_GALLOWS: Jednu lambdu jsem měnil na tom Foresteru SH a přesnou cenu už jsem radši vytěsnil z hlavy a bylo to něco jak 6500 kč za originální kus. :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    SPM: Jj, ja volal do AWD jak moc s tim muzu jezdit / jestli to mam smazat nez se na to kouknou a o podlozce mi pan rikal. Ale ja jsem takovej kompulzivni odpurce tehle bastlo-reseni :/ Kazdopadne mam takovyho tušáka, ze resit kat nebo lambdy tak, jak by se melo, nic prijemnyho nebude - druhovyroba asi nebude a v tomhle pripade ani nevim, jestli bych ji chtel, o dilech z frcu v tomhle pripade ani nemluvim.

    SPM
    SPM --- ---
    BOB_GALLOWS: dalo se to občas řešit tak, že se pod tu zadní lambdu dala podložka, aby nebyla tak citlivá. Ale někde zase říkali, že na H6 tenhle trik nefunguje. Tak nevím... mně to díky bohu nesvítí, respektive tuhle chybu jsem měl jenom jednou a v tu dobu byl prokazatelné prdlý výfuk :-)

    BOB_GALLOWS: já si je srabácky nechal vyměnit v servisu, 2x :-D Respektive jsem je teď na podzim nechal vyměnit preventivně, pač se tvářili, že by to nebylo marný udělat. A pak jsem tam jel znova, protože to moje škubání a misfajrování dělala jedna z těch nových svíček, která byla vadná :-/ Ale jinak to údajně neni tak hrozný... děláš to spodem, ale snad ani nemusíš mít zvedák a jediná obtíž je údajně v tom, že k některým svíčkám je problém nalámat ruku, ale jinak to prej neni tak hrozný. (V tomhle mě hrozně baví to, že já mám v autě ještě originální pytlík s nářadím z výbory, ve kterym jsou kleště, šroubovák, dva plochý klíče a pak právě trubkáč na svíčky :-D ale už jsem ho použil... na jiný auto :-D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam