• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    SPM
    SPM --- ---
    BOBASH: jo, to už je o něco příčetnější (byť já jsem teda tenkrát z prdele otevřel první odkaz co našel googlu). Nicméně furt je to 120 ročně za dle mých měřítek horší auto... no nic, holt ten krám zase opravím :-D :-D
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SPM: Bejvá tam 5 tkm volná hranice, to by mohlo řešit problém.

    Jinak třeba tady máš 1.5 TSI Sportline na 40tkm ročně za 11 119 Kč s DPH:

    Škoda Octavia Sportline 1.5 TSI 150k 6MT – Carhunter
    https://carhunter.cz/auto/skoda-octavia-sportline-1-5-tsi-150k-6mt/

    (jinak tenhle týpek je na to fakt dobrej, doporučuju)
    SPM
    SPM --- ---
    BOBASH: Hledal jsem s nájezdem 35k za rok. Sice do 30 jsem se většinou vešel, ale je to relativně těsný...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SPM: Kolik máš proboha nájezd? Cupra Formentor 1.5 TSI byla snad se 30k ročně pod desítku, když se trochu hledá.
    SPM
    SPM --- ---
    1023: supr, dík. To je poměrně dobrej stav na vcelku nový auto za takový peníze. Gumy bych neřešil, za mě je to stejně první věc, kterou bych vyměnil (pokud by tam nebylo fakt něco slušnýho a novýho), protože to na tom autě dělá snad nejvíc...
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    PEDRO: Za 30 se mi nechce kdyz mam auto za 40, na fb se tocily kolem 5 tak doufam ze sezenu neco okolo max 10
    1023
    1023 --- ---
    SPM: Tak kontrola v servisu dopadla velice dobře. Kromě povrchových oděrek, ojetých zadních brzdových destiček a zpuchřelých silenbloků předních ramen tomu vůbec nic není. A musí se teda koupit nový gumy, páč nějakej odborník tam dal dvě různě velký sady zimních gum.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    BIGHEAD: Subatech za 30k, volal sem tam pred cca 2 tydny
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    Zdar Schanim motor na forestra sg kdyby nekdo vedel
    SPM
    SPM --- ---
    1023: Dej schválně vědět, docela mě to zajímá :-) (já jsem teď v depresi nad znova padlým motorem začal koukat taky po SJ a na tenhle jsem koukal... vyřadil jsem ho teda hned kvůli převodovce, ale stejně mě zajímá nějaký porovnání jak moc může být rozbitý nebo nerozbitý takhle starý auto v týhle cenový relaci :-) ).
    1023
    1023 --- ---
    SPM: No u nás se kromě samých nezbytností ženy tahají ještě tři děti. Dneska s tím jedu na prohlídku do AWD, tak jsem fakt zvědavej co mi tam řeknou.
    SPM
    SPM --- ---
    1023: hmm, další koukám, co má manželku která netahá žádný zbytečný krámy :-) (S vozíkem jsem teda ještě pod stan nejel, ale za to typicky při každym kempování mám kufr Outbacka vyskládanej až úplně do stropu a hromadu krámů naházený ještě na zadních sedačkách). S MT bych se asi o něco víc bál jinak toho karavanu, tam to při rozjezdech bude dostávat záhul. Ale jestli s ním jedeš občas o obec vedle a neskáčeš s ním přes ucpaný město, tak se to asi taky nezblázní.
    1023
    1023 --- ---
    SPM: Jednou za čas vozík s kolama a dalšíma krámama co se nám nevejdou do auta když jedem stanovat. Občas popotáhnutí karavanu.
    SPM
    SPM --- ---
    1023: No, nepůsobí to takhle omlácený nejlíp... Ale pro porovnání, u Freye teď mají podobného asi se 130kkm na tachometru, vizuálně na fotkách hezkýho, za 400 (s automatem). Takže úplně mimo mi ta cena nepřijde.

    Co se týče tažného, záleží co tím chceš tahat :-) Obecně AT na tahání těžkých věcí je lepší (nepálíš spojku). Jestli s tím jednou za rok jedeš s bordelem do sběrného dvora, tak je to asi fuk. Já osobně bych si po různých půjčených vozidel MT u Subaru klidně odpustil, pač je to podle mě za trest. Ale s MT to zase pojede o něco líp, zvlášť když to vysloveně extra výkonem neoplývá.
    1023
    1023 --- ---
    SPM: Podle slov prodejce, původním vlastníkem byl lesní podnik XY (jméno jsem úspěšně zapomněl). Takže to asi protahovali všude možně. Taky nám tvrdil, že cena je tak nízká díky tomu sedřenému nárazníku a promáčklému blatníku a dveřím, což se mi nějak nezdá. Ale v autech se nepohybuju, tak nevím co to udělá s cenou. Co mě teda překvapilo, že to má šesti stupňovou převodovku a je to bez redukce. Nevím jak moc je to limitující v případě doplnění tažného zařízení.
    SPM
    SPM --- ---
    1023: já na něj (už dřív teda) koukal jenom na fotkách a přišel mi teda spíš dojebanej jako kráva, než trochu obouchaný :-) A obecně jestli někdo za 80kkm a pár let takhle dorasí auto, tak s ním asi hezky zacházeno nebylo. Ale jestli ti ty plechy nevadí, prohlídka nenajde nic horšího, tak asi proč ne...

    DOT: co jsem viděl už z několika zdrojů, tak auto jase podle všeho vozí totálky - respektive teda auta, který za mořem byly z hlediska pojišťovny shledány jako totální škoda. U nějakýho 3.6 outbacka někdo vyhrabal i ten původní protokol a ten byl pro změnu utopenej :-) Jinak k US verzím obecně - ona je tam i dost velká hromada jiných dílů a podobně, takže se to i dost blbě opravuje a servisuje... asi bych to pořízení chápal u věcí typu Ascent, 3.6ky, 2.4T a podobně, který v Evropě prostě koupit nejdou... ale moc mi nedává smysl dělat si tu pakáž s US modelem u 2.5ky, která jde koupit z oficiálního dovozu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DOT: ale pěkná historka to je. K tomu ježdění, jen taková obecná poznámka, mně vždycky všichni říkali, že ty benzínový boxery snášej vytáčení dobře (míval jsem 2.0 atmo Forestra, najel jsem s tim asi 140k). Takže bych se toho nebál a klidně to přišlápnul, když si o to situace bude říkat. Na druhou stranu sám jsem spíš usedlejší řidič a nemyslim, že ploužení by tomu nějak škodilo. S tim forestrem jsem nikdy nepřišel na nic, co by mu vysloveně vadilo.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DOT: Nenechávej to zahřívat na volnoběh, netoč to studený přes 5 tisíc, jezdi tak, abys moc nebrzdil, ale to asi víš. Rozdíl ve spotřebě při zrychlování pozvolna a na podlahu je naprosto minimální, dělej co je ti příjemné.
    DOT
    DOT --- ---
    Mám takový zajímavý příběh zažitý na vlastní kůži.

    Koupil jsem Subaru Outback 2.5l z USA od Auto Jase. Rok 2019, 14k na tacháku, maximální výbava, bourané na čumák. Jejich slovy šlo jen o plechařinu. Nechal sem si auto před koupí prohlednout servisákem, vše bylo opravené dobře, tak jsem do toho šel. Nicméně je tu pár věcí, které má americká verze jinak a sraly mě. Rádio neladí adekvátně - ladí jen liché nebo sudé frekvence (jedno z toho, už nevím) což v praxi znamená že ho neubudete používat. Auto nemá režim S/I, nejspíš jede furt na S což s sebou nese vyšší spotřebu než mají Evropské modely. S ultra lehkou nohou sem se dostal na 9.7, jinak přes 10. Má to dobastlené mlhovky a nemá to LED světla. Ale co je hlavní, strašně to v interieru začalo vrzat. To mě donutilo pátrat víc, jestli za to třeba nemůže ta bouračka. Investigací, kterou sem měl udělat už před koupí, sem zjistil že auto bylo na předek bouchlé o dost víc než přiznali - motor venku, předek rozbořenej fakt fest. Začala se srát klima, kterou nedokázali opravit a úplně zbytečně sem k nim dvakrát jel a prostě spousta takových drobných divností.

    Nebudu napínat, long story short, poslal sem je do prdele a auto jim vrátil, abych si obratem koupil jiného Outbacka, evropská verze, nižší výbava a vše skvěle funguje, nic nevrže a i mi přijde, že auto jede líp.

    Takže ano, jsem imbecil co se nechal od Auto Jase obalamutit, naštěstí to dobře dopadlo. Už jim asi pár lidí pohrozilo právníkama, tak se ani moc necukají, když se někdo nespokojeně ozve a konfrontuje je se zamlčenou skutečností.


    A teď jedna čerstvá věc a dotaz zároveň.


    Můj nový Outback, rv. 2020 2.5, ne ten úplně nový model dal trasu Praha - Trutnov (160Km - 100km dálnice, 20km okruh v Praze, 40km okresky) za 7.7l . Hodnota, kterou jsem u toho US nikdy ani vzdáleně neviděl. Posléze s tím pár městských tras a výjezd na chalupu udělal své a jsem někde na 8.5l Furt supr. Můj dotaz zní, jak s Outbackem jezdit? Je lepší se pozvolna plynule doploužit na požadovanou rychlost 90km/h nebo je lepši na to šlápnout, dostat tam devade co nejrychleji a dal jet plynule? Jezdil jsem teď 5 let s naftou a tuším, že návyky nemusím mít úplně ok. Co je nejhorší způsob jízdy s atmosferou v outbacku?

    Díky a sorry za delší čtení!
    1023
    1023 --- ---
    Dneska jsem se byl mrknout na tohle auto https://m.aaaauto.cz/subaru/forester/car.html?id=401770704 Mohl by se prosim na to někdo podivat? Má smysl uvazovat o koupi? Je to troch obouchaný, ale jinak se zda v pořádku. S prohlidkouv v AWD počítám. Díky předem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam