• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    ATAN
    ATAN --- ---
    HAWKS: ano, presne tak jak pises. jen jsem se spletl v portech. snifferem ten packet zachytim na portu serveru a na bridgi, na portu intranetu uz ne. take zmizi v bridgi.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    ATAN:
    broadcast potrebuje prave L2 dle meho, ne? Jestli dobre rozumim, tak WOL paket, ktery posles pres bridge, tak pres nej neprojde a naproti tomu WOL paket poslany primo z MK funguje jak ma ? Ja jsem dnes nakukoval pres rameno pri konfiguraci bridge na L2 a nekde se tam vybiralo, pro co je to propustne. Zeptam se ti kolegy, ktery mikrotiky dela, dnes uz je offline, ale zitra by mel byt k mani
    ATAN
    ATAN --- ---
    nevite jeslti ROS nejak zamezuje pruchodu broadcast packetu pres bridge? situace je takova, ze drive server byl napojen na intranet primo, ted je mezi nima MK, do ktereho jsou zapojene pres bridge. snifferem ten packet zachytim na ifu bridge a na ifu portu ktery vede do intranetu (posilam ze serveru). ale stroj v intranetu ten packet wiresharkem nezachyti (a vypnuty se neprobudi). kdyz pouziju wol z mk, ktery ale jede pres L2, tak se probudi.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: ten dump mi moc nepomuze - potreboval bych videt ruzne parametry v zavislosti na prenosu atp... nemuzes forwardovat porty aspon?
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: ma to neverejne adresy, tak nemam jak. ale muzu dumpnout aspon nastaveni obou zarizeni.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: hmm, tak to tezko radit - demo mi tam nemuzes dat, ze bych se na to mrknul?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: nedopsal jsem, ze latence spojeni je tak 1-3ms.
    ATAN
    ATAN --- ---
    jako kdyby na me palilo "megawattove" delo na vsech frekvencich. jinak jsem take o dost snizil vykon. ted mam misto vychozich 17 jenom 7db. protoze pry u dvojspoju se pak vysilac prebudi a rusi sam sebe.
    ATAN
    ATAN --- ---
    jo, ted jsem dokonce zkusil superchannel a pres nej nastavit 5480Mhz, ktery je trochu mimo kanaly. A mam tohle. Fakt k nasrani. :)
    Pricemz latence spojeni.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: me to prijde na zarusenou jednu stranu... kanaly si zkousel menit?
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: vypnul jsem nv2 a nechal Only-N a nstreme. sice je download lepsi az 10mbps (ale porad na hovno u 300 metru) a kolisa, ale upload spadl take na nejakych 10mbps. latence, ale koukam take nicmoc.

NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: nezajimaji me latence do netu (to muze ovlivnit spousta faktoru) zajimaji me latence toho spoje... osobne si myslim ze tim spojem to nebude..
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: dle toho obrazku 27ms. coz mi prijde mozna trochu moc.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: jakou mas latenci behem toho testu?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    TLOUDEV:
    zkusim zjistit
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: nastavil jsem jen nv2, signal jsem snizil na -56, CCQ nad 90%, only N mam. conntrack tak jsem mel vypnuty. jinak ty zmeny mi jen zvysili upload, ted ho mam 36mbps, ale download stale kolem 3.

TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hmm... tak to nevim.. divny.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    TLOUDEV: karta ma 2 vystupy tak ze 2
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MARECEK: kolik anten pouzivas?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    HAWKS: no on totiz certifikat ve formatu pkcs12 v sobe obsahuje i klic.. tak ze bys to z nej mohl vyparat.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: nv2 a nstreme kombinovat nejde. bud jedno nebo druhe. -50 je uz docela dost silne - zkusil bych zmensit na obou stranach vykon - ideal nekde kolem -60.. co CCQ?
    k modu - dej only N.
    jinak na vsech mikroticich, ktere s packetami nic nedelaji (zadny fw, sq, qt) tak vypni connection tracking.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam