• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    MARECEK: nejaka hlaska proc by to padalo? tusim sem to delal podle tohodle navodu > https://www.nasa-security.net/mikrotik/mikrotik-l2tp-with-ipsec/ ( overeni heslem ne certifikatem )
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    delal jste nekdo l2tp/ipsec vpnku pro androidi a iosi klienty?
    Muze mi nekdo prosim poslat konfiguraci jak jste to udelali? - mam s tim nejaky problemy a klienta mi to kickne hned po pripojeni...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KUTNY: davalo by to smysl. nicmene to by znamenalo ze na vine je mikrotik jako takovy. dle selskeo rozumu pak by se dalo cekat ze test z A do B bude davat priblizne stejne vysledky jako z B do A. coz se nedeje.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: Jine zpeacovani paketu - generovany samotnym MT a kdyz jde paket pres bridgovany nebo routovany - I/O.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KUTNY: nechapu jak to muze mit nejaky vliv. kdyz delam btest mezi dvema mikrotikama tak se to chova normalne. problem je v okamziku kdyz data jdou z toho interfacu ven nebo dovnir.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: Mno, nevim, jakay byl vyvoj, ale kdyz vypnes EoIP a mas jen IPSec a nebo GRE/IPinIP tunnel + IPSec, tak je situace stejna?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KUTNY: presne
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: To je ten problem routin versus bridging na routerOS?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    DICK85: nemohl :) ukazalo se ze jakmile si to lizne verejnou adresu se to prepise podle sn
    DICK85
    DICK85 --- ---

LEXXA: hale při kopírování komplet nastavení se zkopíruji i Mac adresy interfejsu. Nemohl by být problém v tom?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LEXXA: problem EoIP tunelu se vymenou zarizeni nevyresil. jsem vazne zvedavy kde jsem udelal chybu. ted mam z obou stran hex3 a potize s propustnosti tunelu pretrvavaji. sifrovani, zda-se, na vine neni. uplne stejne vysledky dostavam i s tunelem bez ipsecu.

byl by nekdo ochotny se podivat na me nastaveni a poradit?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MOPIK: presne tohle jsem resil vcera. z rb800 na hex3. logivcky se mi rozjely adaptery ale nastesti vetsinu nastaveni mam udelane aby zaviselo na adapterech co nejmin.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    LEXXA: coz mi pripomina, chtel jsem si udelat zalozni router ze stareho mikrotik rb750g tim ze prenesu nastaveni na mikrotik rb750g3 ... jenze v routeru mam certifikaty na sstp vpn . Jde nejak jednoduse prenest s nastavenim? Co jsem zkousel jsou dve moznosti ( 1) export nastaveni a nasledny import ale to se netyka certifikatu , ty mi exportovat nejdou s privatni casti ( 2) backup and restore na novejsim , ale tam zase nefungujou spravne jednotlive adaptery a nastaveni je tak nejak rozesrane. Kombinaci obojiho sem nezkousel ( tj backup and restore na novem + import konfigurace )
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    mam takovou blbinku.
    migroval jsem nastaveni z jednoho mikrotiku na druhy.
    vse probehlo v poradku az na ip/cloud. za boha ho nemuzu donutit aby bral nove seriove cislo a hlasi se se starym.
    napada nekoho jak tohle vyresetovat?
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    TEAPACK: vymenit napajeci adapter by mohlo pomoct.. uz jsem taky videl chybovost na lince diky vadnemu adapteru .. akorat to teda bylo sdsl ..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TEAPACK: a nestaci jen vymenit napajeci adapter? Ted jsem resil u rodicu, ze adapter naprazdno daval 9V misto 15... takze se to sralo... jinak modemu nic nebylo.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    LEXXA: A tvůj RB800 má Coax a je kompatibilní se sítí od UPC? pokud ano, nemám s tím problém, pokud víš o nějakém zádrhelu, tak to rozveď trochu víc ;)
    víc čtení máš tady:
    [ TEAPACK @ UPC Vysokorychlostni internet - Pripojeni pres kabelovy rozvod na internet. ]
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    TEAPACK: vymyslis kraviny ale mam tu skvely rb800 :)
    takze az zavolas na upc aby ti promerili signap z obou stran tak mi napis do posty :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj =) neznáte někdo zařízení, kterým se dá nahradit UPC modem? Stávající modem už nějakou dobu dodělává a nechci si kupovat/pronajímat od UPC jiný, který mi zase po třech letech odejde...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    LEXXA: tak problem nalezen. sundal jsem WAN bridge a nejadnou se rychlost zvysila citelne. LAN bridge nesunfam protoze RB800 nema switch chip.

Nechce nekdo koupit RB800? Par mnoho let bezproblemovy provoz a custom case s tichym vetrakem. v cene 2 wireless karty a 4 pendreky.
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: No, tak jsem to pivodne myslel. Aby router byl router nikoli bridge/switch.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam