• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REFLEX: pak jestli to nahodou nezkousis zevnitr site. to ti bez hairpin NATu nepojede
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Ted jsem to vyzkousel a asi to nejde :D

Btw kdyz jsem ted dostal od internet providera verejnou IP adresu, musim to narvat do Adresses? :D
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jako je fakt, ze vypnout tu FTP service v IP - Services je dobrej start ;-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: nebo naopak :) v defaultu jsou vsechny ty sluzby zapnute. takze pokud chce napriklad zvenku sahat na synology a pouzivat tcp/21 co si mikrotik uz zabral tak ten socket se tezko otevre :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    REFLEX: mozna to posledni verze mikrotiku vyhodnoti jako bezpecnostni riziko a ftp vypne :-)))
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    REFLEX: jelikoz existuje Mikrotik akademie tak tech lidi je vyrazne vic :) a po netu jsou stovky navodu..
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REFLEX: co mas s tim synology? jakoze port forward?
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Jako Mikrotik router je super, WIFI dosahne tam, kde predtim 3 routery nemeli sanci, funguje to be vyapdku, nemusel jsem ani 1 restartovat.

Ale sakra nenastavim si ani, aby mi na synology fungovalo FTP :D

Myslim, ze na celem svete jsou tak 2 lidi co to umi ovladat
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REFLEX: ne, zatim ne
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    LEXXA: sehnal si nekoho? :D
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Nema nekdo v supliku prebytecnou 2.4GHz kartu pro Mikrotik? PCI, ne PCI-e.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEAPACK: Jj, to je jasný. Spínám jen dvě relátka po 10 mA a zbytek už jsou signály do zátěže několika kiloohmů.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Má tu někdo zkušenosti s Azure IoT pro ESP8266?
    Zkouším v Arduinu IDE rozchodit nějaký příklady, ale vyhazuje mi to chyby během kompilovaní, už jsem zkoušel několik verzi knihoven, i postupoval podle návodu na githubu ale stále jsem ve slepé uličce.
    Používám tyhle knihovny od MS :
    GitHub - Azure/azure-iot-arduino: Azure IoT library for the Arduino
    GitHub - Azure/azure-iot-arduino: Azure IoT library for the Arduino
    https://github.com/Azure/azure-iot-arduino
    https://github.com/Azure/azure-iot-arduino-utility
    Podporu pro desky ESP8266 mám nainstalovanou a normálně běžný kód nahraji a deska komunikuje.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    Je tu nekdo kdo by mi, (za uplatu) pomohl prestavit domaci sit postavenou na Mikrotiku?
    Mam jeden router, tri switche, dve AP a vice serveru nez wired klientu. (pouzivam capsman)
    Protoze je to sit v baraku tak je kabelovani takove jake je.
    Chci rozdelit sit na VLANy (bez zmeny fyzickeho zapojeni) pro klienty (wired a wireless), management plane a data plane.
    Vetsinu prepinani chci nechat na core switchi a nechat router jen routovani do internetu a p2p vpnek.

Jsem ochoten preadresovat celou sit (uz tak mam tam kolidujici broadcast domeny) a trvam jen na pouziti DHCP static leasu (protoze OCD)
    Kdyby se nekdo chtel pobavit tak do posty.
    ADAM
    ADAM --- ---
    poradite, jak nastavit 5ghz sit, at je co nejrychlejsi?

lepsi je nastavit onlyac, nebo n/ac?

da se neco zlepsit tim Control channel width, nebo secondary freq.?

dik.

CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pac je musis povolit na vsem po cely ceste a vsechno je musi spravne podporovat, jinak mas MTU mismatch a spoustu legrace ;-)
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    CHOROBA: to bych nerad :D co to má za záludnosti tyhle věci?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jakoze jumboframes? aby sis tim spis nenasral do vlastniho hnizda :)
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    Zdravím, mám crs317 do toho připojený servery a storage s iscsi. Někde jsem se dočetl, že je dobrý nastavit MTU na 9216, můžu i víc? Je nutné to udělat na všech portech, nebo jen tam kde mám server-storage?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SVANC: 40 mA na výstup je sice pěkný, ale taky si musíš najít, kolik je celkové omezení proudu skrz procesor - procesor neumí dávat 40 mA na všech pinech najednou, to zvládne jen na několika a pak se něco odporoučí.
    Pokud tam máš ATmega328P, tak můžeš jedním procesorem spínat maximálně 200 mA, takže pokud tam kromě relátek nemáš ještě 20 LEDek, nebo něco podobnýho, tak jsi v pohodě =)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam