• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUASINHABrno-Praha Praha-Brno-vlak,autobus,stop,spolujízda etc
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    SCREE: na tachometru s SA mám najeto už 4600km, ale ted jsem objevila ten vlak - eliška - a jezdím za 35kč - praha - brno. Včera jsem jela EC vlakem, za 2hod a 45 min v Brně. Docela pohoda. Eliška: http://eshop.cd.cz/eliska.aspx
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    Budu se nějak stopem dostávat z Brna do polského Cieszyn. Budu muset projet Prostějov,Olomouc,Nový Jičín a Frýdek Místek.Počítám,že se mi v Brně nepodaří chytit hned spoj z Brna do Frýdku,takže mám strach,že zabloudím v těchto větších městech,nemohl byste mi prosím někdo poradit,kde je v těchto městech nejlepší stopovat?
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    FAUSTFIRE: už to asi není aktuální,ale jinak je to nejlepší z Opatova(metro c),ale tam už to neumím moc popsat:-))...Dole na nástupišti metra je výstup snad jen jeden a nahoře ve vestibulu vyjdi výlezem,kde jsou jezdící schody a když tam vylezeš,tak jdi furt rovně směrem k mostu nad dálnicí,ten přejdi,na konci uhni doleva a to už tě stočí na dálnici.....Hele sry,ale neumim vysvětlovat cestu.....Vidim to v hlavě,ale vysvětlit to nejde...jo a kdyby nejelo auto do centra Brna nebo jelo někam mimo Brno,tak se nech vysadit u nákupního centra avion(tesco),kde pak jezdí pohodový spoj 67 do centra nebo bus avion zdarma:-))
    CHEESS
    CHEESS --- ---
    KALIBAN: ee skola...
    FAUSTFIRE
    FAUSTFIRE --- ---
    nevíte prosím vás kde se dá stopovat z prahy do brna? popřípadě nejedete dneska někdo?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    jedu zejtra rano... 8ma cca do brna,

CHEESS: ve ctvrtek odpoledne :)
    CHEESS
    CHEESS --- ---
    nejede nekdo tendle patek po 4. hodine brno-praha? pravdepodobne si udelam vylet, tak jestli by me nekdo nevzal:P
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: Také proto jsem se divila, že většinou to hlásí...

Jo jo, v jiné diskuzi jsem se dočetla také dost o problémech s SA ve spojitosti s mezinárodní dopravou a aupair...Já s nimi ale teda jela třikrát na trase Frankfurt - Praha (či zpět) a tam to probíhalo v pořádku (až na blbínka, kterej si vezl z Holandska hulení a celníci ho vyhmátli, takže jsme museli čekat kvůli němu).
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    REONA: jasný...víš jak,nikdo není dokonalý,ale ve spojitosti s kritikou SA jsem si vzpoměla,že ještě dávno před tím,než tu začali šéfovat dopravě,tak mi pár lidí říkalo,abych si přes ně nic nesháněla(au-pair apod),protože toho mají moc a nezvládají...a to se určitě odráží i na tomhle....

já tam vždycky vídám slečnu nebo mladíka s takovým tím "mikrofonem"(nevím,jak se to jmenuje,tlampač?),jak to tam hlásí:-))),asi se jim včera nechtělo....No tenhle zmatek určitě souvisí s tím prostorem,je tam prostě chaos
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: Jako ta přeplněnost nástipišť a nemožnost si sednou mi taky dost vadí :( Ale asi to fakt nepůjde moc vyřešit :-/

Včera navíc přijel ten bus se zpožděním a kdyby se lidé neptali a neřekli si to mezi sebou, tak se k té informaci ani nedodstanem. Byl tam prostě spoj na Florenc, posila na Florenc a bus na Roztyly nikde. To se mi ještě nestalo, většinou to zpoždění aspoň ohlásí.
    Ale ono je to vůbec rozčilující, když tam stojí několik jejich autobusů, co mají odjet třeba za hodinu a nemůžou ho vypravit pro tu naší cestu...
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    REONA: si stěžuje hodně lidí,že nejde často...
    právě proto bych orodovala za nějakou budku,kde by se dalo přečkávat...sice hodina není moc,ale myslim,že lidí,kteří si nekupují jízdenky předem a jdou to zkusit není málo a co pak dělat...ještě navíc v zimě....
    akorát by tam asi začali squotit chudáci bezdomovci a navíc tam proto není prostor,takže nic....
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: Většina už je naštěstí vyměněná :) Jo a taky jim včera nešel kávovar, takže bez pití, ale i to bylo v pohodě, jsem to nějak moc neřešila, spontánně jsem se rozhodla vypadnout z Brna o 4 hodiny dřív a bus jsem si zamlouvala hodinu předem, tak můžu bejt vlastně ráda, že jsem chytla bez problémů místo :)
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    jj,to dřív měli-koženková sedadla vpředu-prní třída,nekoženková vzdadu-druhá třída:-))...ale teď jsem někde slyšela,že budou měnit straý autobusy...no jo letí to....
    REONA
    REONA --- ---
    ALESZBORIL: Faktem je, že z počátku jsem s nimi taky nejezdila, jejich staré autobusy měly příšerné sedačky, akorát mě z toho bolela záda. Jedním z nich jsem jela včera zrovna, seděla jsem tam, kde se dělila kožená a čalouněná sedadla a nevešel se mi tam ani notebook :-/
    ALESZBORIL
    ALESZBORIL --- ---
    tak tak,stop ekologičtější není sám o sobě,pže to je furt jízda autem,ale člověk,který stopuje,tak vlastně jakoby nejel....
    REONA: jj,jde o to,že ač uznávám,že SA nabízí cestujícím hodně,tak mě vytáčí to,jak přišli a všichni se z toho mohli posrat,ale to se motám furt kolem toho samého.....

Jinak tak jednou za měsíc jezdím v pátek odpo do Prahy,tak kdybyste se někdo chtěl přidat ke stopu,tak napište,zase ho teď začnu praktikovat...jo a většinou v neděli/pondělí dopoledne zpět do Brna
    SANDMAN85
    SANDMAN85 --- ---
    FINSON: kdyz jedes stopem tak jede jen jedno auto. kdyz jedes misto toho vlastnim, jedou auta dve. Dve auta jsou vic skodlivy nez jedno, neasi.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SCREE: O co je stop ekologičtější než jízda vlastním autem?
    O co je ekologičtější výroba elektřiny pro vlak v uhelné elektrárně než spalování nafty pohánějící autobus?
    SCREE
    SCREE --- ---
    Jestli se muzu zapojit do diskuze, tak ja to zase beru z pohledu ze vlak je 100x ekologictejsi dopravni prostredek nez bus, takze ikdyz je to drazsi, tak ja jedine vlakem:) nebo stopem teda....
    REONA
    REONA --- ---
    KONTRAPHUNKA: No teď si vyřizuju ten megabus a ten by pro tebe mohl být výhodný, protože dělaj ten lowcost a podporují bookování online předem - když to máš takhle pravidelný a víš, tak se to fakt vyplatí - jezdit můžeš i za korunu. Nejde to sice zrušit nebo změnit, ale o moc zase když tak nepřijdeš ;)
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    REONA: má to podobně, jezdím do brna ve středu ráno a zpátky ve středu večer. zatím to řeším SA roztyly - florenc, tj. 200kč týdně. kdybys přišla na něco lepšího, tak dej vědět:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam