• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    XCHAOS: No já bych si dovolil říct ještě hodně zaujaté romány. Jako mě nevadí, když někdo argumentuje pro jednu stranu, ale když z toho očividně bije do očí ta zaujatost...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: kdo má ty romány furt číst... :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    XCHAOS: THE_MIRACLE: jako vždy, když nemám co říci k obsahu, napadnu zdroj, že ano :-P)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    XCHAOS: Neviditelny pes je naprsto ubohý a jednostranně zaměřený.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Řekl bych, že odkazy na Neviditelného Psa jsou v tomhle klubu offtopic tak nějak celkově :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    UNDERWORLD: ne :-) ale to neznamená, že všechna moc v téhle zemi patří leadrům politických stran, a že neexistuje možnost, že by se jim něco třeba mohlo jednou vymknout zpod kontroly... :-)
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    Jenom by mi zajimalo jestli nekdo opravdu veril tomu, ze by mohl byt zvoleny Svejnar?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak moc pěknej rozhovor. Jen mě utvrzuje v názoru, že pan Švejnar je správnej chlap.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    XCHAOS: Tak tak, narozdíl od nabubřelého Klause, který kdyby neprezidentoval, tak by skončil bůh ví kde, on může být nad věcí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: mě se ta fotka líbí. prostě pohoda, kafčo, a je nad věcí.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ani ne, spis jsi do toho vnesl jeste vic zmatku :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak když se tu řešila ta pravice, levice, pravda, láska, apod. tak navrhuji menší slovníček pojmů:

    anarchie =~ sex (včetně toho, že někdy to nemusí být nic moc)
    demokracie =~ manželství
    pacifismus =~ platonická láska
    kapitalismus = ~ prostituce
    politika v médiích =~ porno
    fašismus =~ znásilnění
    enviromentalismus =~ antikoncepce
    emigrace =~ rozvod
    revoluce =~ porod

    Shodneme se v rámci naší modrofialové debaty alespoň na tomhle ? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: sociální inženýrství musí být open source, podle mě...

    a jako ano.. přerozdělovat jen trochu, a jen těm, kteří to opravdu potřebují. kdo to je, a kdo ne, o tom se dá vést nekonečná debata...

    lidská ekonomická aktivita pravda není jen o penězích... ale ne každá lidská aktivita je ekonomická... takže si to nějak přeber...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ten tvůj otec je čím dál tím vtipnější story... ale to já říkám pořád, že odborářští předáci jsou prostě svého druhu podnikatelé/politici ... prostě kdo je kritizuje, jen se obává konkurence :-)

    konkurence nevadi, ba naopak, pokud ale neni v zakone nejak zvlast zvyhodnena...

    podívej, sociální inženýrství je VŠECHNO. když nebudeš přerozdělovat, tak je to také sociální inženýrství. společnost je vždycky konstrukt, je uměle vytvořená lidmi.

    a to muze byt duvodem k tomu, aby se

    (a) jeste vic socialne inzenyrovalo
    (b) socialni inzenyrstvi decentralizovalo
    (c) to s tim socialnim inzenyrstvim neprehanelo a ponechala se zdrava volnost

    vyber si

    podívej, já netvrdím, že v ekonomických otázkách neexistuje pravicový a levicový přístup - a i tam lze být "tak nějak uprostřed"

    tedy prerozdelovat jen trochu

    ale nejsou jenom ekonomické otázky ! podřídit další funkce společnosti požadavkům ekonomiky mi nepřijde správné. ani redukovat společnost jen na ekonomiku. lidé nepoužívají jen čísla: používají i slova, a vůbec celou škálu komunikačních prostředků. Peníze jsou jenom čísla, a čísla nejsou všechno.

    penize jsou jen nositelem pomerne hodnoty

    a lidska ekonomicka aktivita neni jen o penezich.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: já v zásadě nejsem proti snižování daní :-))) proto mě nikdo nemůže označit za levicového myslitele. já jsem takový "pravicový skoro-rovnostář"...

    ten tvůj otec je čím dál tím vtipnější story... ale to já říkám pořád, že odborářští předáci jsou prostě svého druhu podnikatelé/politici ... prostě kdo je kritizuje, jen se obává konkurence :-)

    podívej, sociální inženýrství je VŠECHNO. když nebudeš přerozdělovat, tak je to také sociální inženýrství. společnost je vždycky konstrukt, je uměle vytvořená lidmi.

    já bych také člověku ponechal právo vstupovat do a zase vystupovat z různých komunit. samozřejmě. ale k tomu potřebuješ nějaké základní předpoklady... jazyk, kulturu, apod. pokud bude předpoklad nerovnosti zabudován už v samotné kultuře, tzn. všem bude opakováno, že jinak to vůbec ani nejde - tak čemu asi budou věřit ?

    podívej, já netvrdím, že v ekonomických otázkách neexistuje pravicový a levicový přístup - a i tam lze být "tak nějak uprostřed". ale nejsou jenom ekonomické otázky ! podřídit další funkce společnosti požadavkům ekonomiky mi nepřijde správné. ani redukovat společnost jen na ekonomiku. lidé nepoužívají jen čísla: používají i slova, a vůbec celou škálu komunikačních prostředků. Peníze jsou jenom čísla, a čísla nejsou všechno.

    co se míru, lásky, mairhuany apod. týče, tak konopí momentálně už nějaký čas nekouřím, a je to zajímavá změna. ale zase uvažuju o tom, že v důchodu (nebo v případě vážného smrtelného onemocnění, pokud k němu dojde dříve) se k tomu asi vrátím... a dále si myslím, že by to asi mělo být spíše legální... když je legální sportovat, a zlomit si u toho nohu, nebo třeba provést si i něco horšího...

    v zásadě ale ne všechno co souvisí s new age apod. je úplný blábol. Stanislav Grof na jednom konci nebo Fritjof Capra na druhém.. to nejsou úplná šarlatáni. a existuje i cosi, o čem média málo mluví, a to je open source hnutí: viz např. http://www.youtube.com/watch?v=Pube5Aynsls ... It's Richard Stallman, man. One of the brightest minds alive in the Computer Science field, and a damn fine example of a human being.

    Kromě toho, skutečně - řada psychedelických i pozdějších rockových kapel dosáhla nezanedbatelných komerčních úspěchů. Takže to o čem zpívali/zpívají by teoreticky měla brát vážně i "čirá pravice"... :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: větší peníze bych vydělal rád, což o to. ale navrhni mi nějaký průchozí a zcela poctivý a legální způsob... firmu už mám... a není v minusu... všechny peníze ale padnou na platby dodavatelům, spolupracovníkům a na daně...

    no co treba ty hrozne vysoky dane "z uspechu" snizit?

    podívej, a není u tebe ten odpor vůči "názorům nakloněným doleva" spíše nějakou potlačovanou vzpourou proti tvému otci - odborářskému právníkovi ?

    :)) ne, to zcela urcite ne. on neni pravnik a sefem odboraru je jen chvili. navic je otec pravicak, ktery se jen chopil prilezitosti. tam bych to fakt vubec nehledal :)

    mě to pravolevé dělení prostě nějak nebaví, jak jsem řešil i jinde.

    zjednodusme si pravoleve deleni na (ne)vuli k narovnavani nerovnosti, k prerozdelovani a socialnimu inzenyrstvi.

    kromě toho: nelze být totální individualista. člověk je vždy součástí nějaké komunity.

    to bych ponechal na cloveku samotnemu, nikoliv na komunite.

    přitom jak na pravici tak i na levici se dají najít některá rozumná východiska i rozumné závěry, a naopak i některé naprosté nesmysly a překrucování faktů. proto se mi líbí SZ a enviromentalismus: je to konec té věčné červnomodré debaty, jejímž výsledkem je nakonec akorát hnus fialový. snažím se myslet zeleně.

    horsi nez levicak je clovek, ktery rika "nejsem ani levicak, ani pravicak, jsem pro zdravy/zeleny selsky rozum!" - obvykle signalizuje, ze dotycny nevi ktera bije. tim te nijak z niceho neobvinuju, jenom jsi mi privodil behajici mraz po zadech :D

    No a pak je to anarchismus: ale základním problémem anarchismu je, jak dosáhnout toho, aby když zrušíme stát, tak aby někdo okamžitě nepřišel, a neprohlásil "já jsem stát". To fakt není snadné. Věřím v sociální revoluci - ale vidím ji jako proces, který už trvá a v budoucnu ještě bude trvat třeba stovky let... lidem to musí dojít samo od sebe, nejde je násilím nutit. Je to o tom, jak budou vychovávány děti (jestli k elitářství, nebo k většímu začlenění do fungujících komunit), jaké se budou vydávat a číst knížky, na jaké se lidi budou koukat filmy... tohle všechno může vést k nějaké změně... násilí určitě ne.

    mir, laska, empatie, harmonie, marihuana, LSD, new age of aquarius a tak dale, vid? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam