_BENNY: co se mě týče, tak samozřejmě ideální stav je, aby si někdo mohl otevřít hospodu a neplatit vůbec daně, ani nedodržovat nějaké hygienické předpisy, apod. a to myslím vážně - ať rozhodne zákazník...
ale to o čem mluvím je ideální stav... jenže v praxi stejně existuje milion byrokratických omezení pro hospody, typu předepsaný počet záchodů, apod.
v zásadě postoj, že pokud nelze dosáhnout ideálního stavu, tak budeme systém zcela bojkotovat, připomíná postoj praktikujících anarchistů (já jsem jen teoretik :-) ), kteří nechodí k volbám - z principu.
já připouštím, že místo vytváření dalších vyjímek by to chtělo systém zjednodušit.. ale co se mě týče, tak já třeba v éře internetu pokládám daňové odpisy za provoz osobního auta u většiny profesí za dost překonané, a tady podle mě dochází ke zcela obrovským daňovým únikům.
takže když mě vysvětlíte, jak hodláte řešit insitucionalizované daňové úniky v oblasti knihy jízd (jediný, kdo na stávajícím systému tratí je ten, kdo podniká, aniž by vlastnil automobil, jak otřeba já - na svůj ISP business ho nepotřebuju....), apod. tak já slevím ze svého požadavku daňových úlev pro hospody, které mají alespoň jednu místnost kde platí (a je vynucován) zákaz kouření...
(promyšlený systém daňových úniků pro majitele aut fakt nechápu - k čemu máme tu spotřební daň na paliva a silniční daň, když z daní si člověk odepíše buď leasing auta, nebo si může vést knihu jízd, což je opět velice výhodné... oproti tomu člověk, který bude prostě chodit pěšky či na kole, zaplatí prostě vyšší daně, protože si neodepíše nic ! to je nefér, nefér, nefér !)