• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: myslím, že říct že něco "nevím" nebyla lež - v daný moment jsem to fakt nevěděl... takže jsem nebyl ani trochu lhář :-) kdybych napsal "nemám možnost zjistit", tak by to samozřejmě bylo na pováženou, protože jsem měl možnost to zjistit.

    každopádně, řekl bych že jde o trochu zneužití pojmu "lež", nezdá se ti ? je to poměrně silné slovo - většinou se používá když někdo vysloví nějaké _záměrně_ nepravdivé tvrzení.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: nesledovat ten klub ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: a co delat v pripade, kdy ty tuny balastu generuje samotny admin? :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: upozornil jsem te na to, ze opet lzes, aby ses pak nemusel ptat "a kde jsem lhal?" a slozite to zahravat do autu. ja jsem uz davno pochopil, ze cim vic slov ti predhodim, tim vetsi ti davam sanci se neceho chytit a napsat blud, ktery s puvodni veci nemel vubec nic spolecneho. proto jsem to dal nerozvadel.

    tedy, LZES. zalhal jsi na konkretnim miste o konkretni veci a to ber jako dukaz toho, proc je s tebou odborna diskuze nemozna. ty jsi proste vymyslis, zakecavas skutecnost a hlavne... LZES. akorat jsi asi zvykly lhat tak casto, ze uz ti to ani neprijde divny. vsak co, slova jsou od toho, aby se jimi dalo vsechno zakecat, zejo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BALVAN42: ty jo, já mám pocit, že je vidím i u jiných, než u svých klubů... možná je vidí taky majitelé prémiové verze ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Co takhle přejít zpět k té otevřené společnosti.. co je podle vás přiměřený způsob ochrany diskuze před takovými účastníky, kteří chtějí diskuzi buď přímo zničit, a nebo cíleně zdiskreditovat některé účastníky ?

    na NYXu je poměrně v móde mazání příspěvků - ale to mě přijde docela dvojsečné, protože ostatní lidé pak smazaný příspěvek nevidí, a tudíž nevidí důvod, proč byl smazán. je to takové docela autoritativní, řekl bych, a já to rád nemám (jo, kdyby tam bylo moderování, které by závadný příspěvek umožňovalo skrýt - ale na výslovnou žádost návštěvníků pak zase rozbalit... to by bylo něco...)

    zabanování trvalé (nebo na dobu neurčitou) mě zase přijde trochu diskriminativní. NYX má výbornou feature - a sice ban na dobu určitou - a přijde mi dost užitečné tuhle funkci používat.

    ideální je samozřejmě nepoužívat moderaci žádnou - ale lidi nemají čas sledovat tuny balastu, a konferenci která bude zavalená tunama nesmyslů lidi po čase přestanou stíhat. a argumenty neustále opakující se v kruhu jsou po čase zoufale únavné....
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    statistiky se ukazujou jenom vlastnikum klupu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    [ Sir Karl Raimund Popper - aneb co je to otevřená společnost, a kdo jsou její nepřátelé ] (link na statistiky)

    průnik s dvěma kluby, kde jsme se předtím rafli, je poměrně minimální. abych tedy lidi uvedl do obrazu: v Nesmrtelnosti chrousta jsem s tebou poctivě diskutoval, načež jsem tě zabanoval poté, co si můj poslední příspěvek označil za "hromadu sraček", nebo tak nějak. no a v druhém (odborném) klubu mě označení za "lháře" v daném kontextu přišlo fakt trochu přehnané.. prostě jsem dospěl k názoru, že když reaguješ, tak tě odborný obsah toho klubu asi moc nezajímal, a dal jsem ti na týden ban... zároveň máš možnost vidět, jak dopadnou lidi, co si nedají pokoj ani za týden... takže... jak ?

    (zároveň bych rád abys případě dohledal, kdy na NYXu někomu sprostě nadávám, nebo označuju to co píše za sračky, apod. - asi jedinou vyjímkou je použití slova "egonom" jako protitah jakmile někdo vytáhne pejorativní označení "ekologista"... )

    (pro změnu si v nějaké konferenci nadávat do lhářů a idiotů apod. by možná mohlo být zábavné- ale v mých klubech mě to až tak nebaví... bohužel... budeš si muset najít pro diskuze kluby, které ti vyhovují... protože sám pár klubů moderuješ, tak proč si nezkusíš s lidmi takhle komunikovat TAM - tam ti v tom jistě nemůžu zabránit...)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ucastniky tohoto klubu myslis koho? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: proč bych ti tady dával ban... tady jenom mluvíš z cesty, a ostatní účastníci tohohle klubu neznají šiřší kontext diskuze...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: tak mi dej ten ban a zkus to treba zduvodnit tim, ze ME to prestalo bavit :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no, je to trochu offtopic, když to takhle vytrhneš z kontextu - ale přinejmenším je tu méně offtopic, než jinde.

    ale jistě, samozřejmě. VŠECHNO co jsem kdy napsal, je zaručeně lež. nikdy jsem nenapsal ani trochu pravdy :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS JE LHAR!

    a za tuto vyrcenou skutecnost prosim jeden postmoderni ban, treba taky na tyden :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Abychom se nějak obloukem vrátili k té otevřené společnosti: co soudíte o výroku formulovaném cca jako "každý systém, který se snaží o úplnou konzistenci, je ve své podstatě totalitní" ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.teckacz.cz/index.php?clanekid=738
    Milan Kundera popírá, že byl udavačem

    Ke každému mediálnímu, právnímu, informačnímu či jinému dokumentu totalitního systému bychom předem měli předem přistupovat jako k informaci potenciálně zmanipulované či lživé
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=3025
    rozhovor Karel Hvížďala vs. Michael Kraus (profesor politologie na Midlebury College ve Spojených státech)
    DICK147
    DICK147 --- ---
    obecně se to říká, zejména "umělci" ho(Platona) nemají proto rádi. celá ustava se tak tváří.
    na druhou stranu známe výklad hermetiků, kteří tvrdí, že platon byl jen povrchní znalec egyptské vědy a v životě byl jen podprůměrným politikem /viz jeho vlastní přiznání o stavu politické kultury své doby), mně vyhovuje patočkovskej (fenomenologickej) výklad platonský obce jako obce poučených, tedy těch, ktří pochopili Sokrata.

    http://www.psychoterapie.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=39
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ne ze by se mi to libilo, ale "monoliticka" ustava uprednostnuje siroke slozky statu pred samotnymi obcany...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no ok, ale takhle se dá popřít většina historie - Shakespearovy hry psal někdo úplně jiný a Shakespeare vlastně neexistoval, Einstein byl ve skutečnosti žena (svoje vlastní první manželka, konkrétně), apod. Takhle se dá spekulovat donekonečna... :-)

    Zpět k tématu prosím.. je jedno, jestli Platón byl fiktivní postava vymyšlená Aristotelem, nebo ne, podstatné je, že podle Poppera to byl fašista a Ústava je v podstatě vyhlášením fašistického státu. Líbí, nelíbí ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam