ABS: s tím, že na DPH se nejlíp přiživí podvodníci, bohužel souhlasím. jenže příjmy státního rozpočtu klesnou stejně, pokud ekonomika začne stagnovat. a pokud se státní rozpočet uskovní sám a dobrovolně předem, tak dopady nebudou tak zlé.
nám třeba většina klientů platí za připojení k Internetu paušální sazbu 300, 400, 500 , vyjímečně i 600 a více měsíčně. včetně DPH, je to nastavené takhle (tento tarif mají jen lidi co nemají IČO, odváděné DPH u téhle ceny odečítáme). snížení DPH (buď přeřazením do nižší sazby, nebo plošné) by mi umožnilo při zachování cen jednoduše zvýšit platy zaměstnancům / odměny živnostníkům neplátcům DPH: proč ? protože to je hlavní druh výdaje, u kterého si DPH sám neodečtu ! A takto je na tom řada dalších firem podnikajících v oblasti služeb, kde hlavním výdajem jsou mzdové náklady (nebo jejich živnostenský ekvivalent)
Jinak SZ mi v roce 2006 kandidaturu do PSP nenabídla, a nenabídla mi ji zatím ani v roce 2010. Tak trochu na mě zapoměli.. já se ovšem nechci zabývat politikařením v jejich stranických strukturách. Já to vidím, že bych jim pomohl získat hlasy pro jejich kandidátku, více než jejich členové, a jestli bych dostal dost preferenčních hlasů - to už je moje věc a můj boj. Že by mi dali na čelné místo kandidátky, to fakt nečekám :-) Obviňování se nebojím - v IT si nevydělávám málo, a i z poslaneckého platu můžu klidně část dát na nějaké dobročinné účely - toho se bojím fakt ze všeho nejmíň.
Ale nehodlám se nikam cpát.. buď si na mě SZ vzpomene sama od sebe, a nabídnou mi to sami - a nebo jsou prostě blbí a nesledují dění, a nemají přehled, kdo se jich kde zastává na svém e-zinu, na diskuzních fórech jako NYX, apod. Já jsem přesvědčený, že v roce 2002 i 2006 (kdy jsem nekandidoval, jen je veřejně podporoval) jsem jim pěkných pár hlasů navíc zajistil - navíc i ze strany jinak spíše pravicových voličů.