• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    S_TEJK: přesně. na Západě je to trochu excentrismus - s jejich příjmy není až takový problém prostě si koupit v krámě DVDčko s filmem, že jo... zatímco v ČR fakt spousta lidí pirátí i proto, že prostě třeba životní náklady vzhledem k příjmům jsou třeba v Praze dost vysoké...

    ABS: co je CLK/CAK ?
    ABS
    ABS --- ---
    pirati by meli mou podporu pokud by se pokusili odmitnout vsechny casto samozvane zajmove a stavovske oranizace jako je CLK ci CAK. prava jaka jsou schopny si tyto organizaci vydupat jsou neuveritelna a zasahuji do obcanskych prav ostatnich lidi.
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    ABS: to je prave otazka, podle celkem silne provtni podpory ceskych piratu, mi pride, ze si to uvedomuje lidi dost

    XCHAOS: to by bylo docela cenne prvenstvi ;)
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: navic lide si zde neuvedomuji rizika spojena s prorustanim kontroly statu nad internetem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: no, tak třeba my Češi jsme nejméně závislí na korporátním ADSL ze všech evropských národů... místo toho jsme si vybudovali svépomocí vlastní kuriózní slátaninu mikrovlnných bezdrátových sítí... takže třeba překvapíme, a budeme i první, kdo budou mít Pirátskou stranu v národním parlamentu....
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: jenom se mi nezda, ze by v CR meli pirati sanci. preci jen uroven uzivatelu internetu je tu dosti odlisna od svedska.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: ještě pro tebe:

    http://www.piratpartiet.se/international/english
    ....jak vidíš, tak v programu těch Švédů zdaleka nejde jen o to sdílení filmů... česká média to hrozně zjednodušují.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://domaci.ihned.cz/c1-37379630-cssd-vyhlasuje-mobilizaci-k-volbam-prisli-jen-bohati-a-spokojeni

    "Volila hlavně skupina lidí z vysoké a vyšší střední třídy. Bohužel se neúčastnily další vrstvy," řekl Tvrdík o příčinách vysokého vítězství ODS.

    tak to jsem nevěděl, že jsem vyšší střední třída... vždy jsem se považoval za tu nižší :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: no on je to docela základní detail... abys mohl lidem zakázat sdílení filmů, tak bys musel celý Internet zkonvertovat na zcela kontrolované prostředí pod státním a policejním dohledem, bez jakékoliv anonymity, apod. co by to znamenalo např. pro svobodu projevu, to je snad jasné...

    a ne oni mají - my máme. pokud vše klapne, budu na podzim na jejich kandidátce do Parlamentu (vnucovat se nebudu, ale zatím se ke mě staví pozitivně, asi zatím nemají moc lepších zájemců.. otázka samozřejmě na jakém místě budu, ale myslím mi zná dost lidí na to, aby mě dalo preferenční hlas...)
    ABS
    ABS --- ---
    XCHAOS: :-) maji nejaky program krome sdileni filmu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Švédští piráti uspěli, jsou v Evropském parlamentu - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=639377
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Propadli zelení, kteří mají zatím 1,59 % - jen o několik desetin více, než ultrapravicová Dělnická strana (1,15 %).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Volby do Evropského parlamentu 2009 - Zdroj: zpravodajové iDNES.cz, MF DNES a iDNES.tv, ČTK, Reuters - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/volby-do-evropskeho-parlamentu-2009-dr5-/db_online.asp?online=1003654
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ze Švédska se do Bruselu překvapivě plaví Pirátská strana, kterou volí hlavně mladí Švédové. Podle průzkumů vstoupí do Evropskému parlamentu se ziskem 7,4 procenta hlasů. Partaj bojuje za bezplatné stahování hudby, filmů a her z internetu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MASOZRAVAPALMA: no já k téhle argumentaci sáhl právě na základě obviňování příznivců jaderné energie, že všichni odpůrci jsou nekompetentní, že to je ideologie nebo dokonce náboženství, apod.

    nevím co tě tak láká na jaderném výzkumu, resp. co ti brání do něho jít. pro mě je to prostě složitá matematika, které bych nejspíš nerozuměl. jsem programátor, ale nejsem dobrý matematik. nemyslím, že programování je jen matematika.

    i kdybych si nabifloval nějaké jaderné know-how tak mě na tom dále znepokojuje praktická nemožnost si cokoliv osobně osahat, ověřit.... nezbývalo by mě, než slepě věřit chytřejším lidem než jsem já, a sofistikovaným přístrojům které většinou vyrobil někdo jiný.

    neříkám, že u programování je to moc jinak... ale když já se právě snažím vyhýbat oborům, kde by na počítačích závisely lidské životy. je to možná zbabělé, ale můj přístup k informatice je, že je to pro mě forma zábavy... zábavnější než třeba neinteraktivní televize, nebo tak. ale třeba software pro řízení jaderné elektrárny (nebo třeba dopravního letadla) bych psát nechtěl... sám dobře vím, že na něco takového dělám ve svých programech příliš mnoho chyb...

    od toho se odvíjí moje širší politické názory a životní postoj, kdy já třeba vím, že si dost peněz na pravidelné cestování letadlem s tímhle přístupem nikdy nevydělám... a vím o tom, a proto mě třeba více jde o volný čas, jsem ochoten více cestovat vlaky, loděmi, cestovat celé týdny a po cestách spát... nederu se k té nejelitnější elitě, když vím, že jsem vědomě odmítl přijmout třeba odpovědnost za cizí lidské životy (teda nad rámec toho, že běžně řídím osobní auto, když je potřeba.... ale třeba už opravu brzd v tom autě svěřím nějakému profesionálovi, radši...)

    když jsme v politické diskuzi, tak dodávám: ani nevím, jestli lidi s mým přístupem patří do politiky. do exekutivy určitě ne... ale proto bych také svoje působení v ČPS chci omezit na toho poslance... a chci to dělat pořádně, a ne "na poloviční úvazek", jako když poslanci hned z parlamentu skočí do vlády, a na to poslancování ani pořádně nemají čas. nicméně pokládám to za jednu z profesí, kde na tom lidské životy právě přímo nezávisí... i když samozřejmě, špatně udělaný zákon někomu může zkazit život, to je pravda... ale většinou to neprobíhá přímo a aktivně...
    MASOZRAVAPALMA
    MASOZRAVAPALMA --- ---
    XCHAOS: Ja jsem treba v tehle ankete ani nehlasovala. Sice tvrdim, ze jsem projaderna, ale spis v takovem smyslu, ze mit moznost vseho necham a jdu do jaderneho vyzkumu. Nebo protijadernym blbcum rikam ze jsem pro jadro neni takove strasidlo jak tvrdi a tem projadernym tvrdim ze jadro neni vsespasne. Z toho co jso psal mam pocit, ze mame na jadro docela podobne nazory, jen ja potkala vice blbu protijadernych, zatimco ty ses setkal s blby projadernymi :)

    No doufam, ze tomu, co jsem napsala, budes rozumet.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LUCKILL: ad alternativy a parlament, já a parlament: čas od času by měla vzniknout širší účelová koalice, viz níže. čas od času se tam někdo dostat může. pokud budu na podzim kandidovat za ČPS (předběžná ochota Pirátské strany ke spolupráci se mnou snad existuje... lobujte u id MASOZRAVAPALMA, to je jasná pražská krajská předsedkyně, už teď...), tak do toho půjdu naplno: klidně dám výpověď v práci, objedu na kole a s notebookem a s projektorem republiku, budu dělat s generátorem noční pirátské projekce volebních spotů v okresních městech, ospamuju svoje známé a různá diskuzní fóra, apod. samozřejmě se nemá cenu k tomu stavět tak, že "nemáme šanci": baví mi hrát si s mentalitou lidí.. jednotlivců i davu.. je to pro mě především hra. sice vážně míněná, ale současně pořád hra. souboj vědomí, trochu.

    k tomu dalšímu tedy... na pokraji propasti ale dnes žije celý svět ! i elity ! a dokonce zadlužené střední třídě hrozí občas větší propad, než nezadluženému proletariátu... a když páchali sebevraždy i bohatí manažeři krachujících firem (ti slušní - ne ti, co si obratem státní podporu vyplatili jako svoje "odměny" za úspěšný krach), tak kde je vlastně psáno, na koho krize dopadá nejtíživěji ?

    ad tvoje práce, tvoje kvalifikace: uznávám, že patřím mezi lucky-bastardy, kteří zejména díky silnému rodinnému zázemí (jak materiálnímu, tak ale třeba i průběžné nadstandardní vzdělávání od dětství, apod.) nemusí řešit základní existenční problémy. peníze stejně každý měsíc rozfofruju všechny, které vydělám: bez ohledu na to, kolik jich je.

    ano, lidé jsou ve většině povrchní... ale občas je to pro mě i úleva z mých dřívějších existenciálních depresí... i úleva od osamělosti, protože kolektiv deprimovaných je dlouhodobě neudržitelné řešení... duševní zdraví dílem spočívá i v určité povrchnosti, v pokrčení rameny nad neřešitelností problémů světa... ale pokud je řešit chci, tak v podstatě právě vstup do politiky asi je jediné východisko - protože jestli někam povrchnost a zjednodušení nepatří, tak je to právě do té politiky !

    Plnohodnotný život žít můžeš, ale na rovnostářskou společnost zapomeň. Toto nelze. A ani to to možná nechceš ? Chceš aby špičkový lékař žil stejně, jako nekvalifikovaný metař ? Nepřijde ti, že lidi s nadstandarními schopnostmi, žijící v nadprůměrném stresu, si třeba zaslouží žít trochu lépe, než ti, co se nesnaží ?

    Rovnostářství je pro tebe dosažitelné v komunitě lidí jako jsi ty... kteří uvažují jako ty, chtějí žít jako ty, kteří se stejně jako ty stanou členy té komunity dobrovolně... nic lepšího opravdu dělat nelze. Vnucovat rovnostářství širšímu okruhu kolem tebe nutně znamená dřív nebo později někomu něco brát, a jinému to rozdávat... nech na nich, ať si mezi sebou sami svobodně smění to , co od sebe potřebují a co si mohou nabídnout, a nesnaž se bát generálním ředitelem vesmíru, který jediný má ten Správný Objektivní Úhel pohledu, a umí posoudit, v čem si lidé mají být rovni a v čem ne.

    Některé věci o kterých mluvíš mě samozřejmě serou taky, ale věř tomu, že lidi si to dělají sami, a že je nepředěláš... většina lidí nestojí o rovnost, ale jakmile uspokojí základní potřeby, tak se CHCE účastnit hry o to, kdo z nich se bude mít líp a případně (což už je užitečnější) kdo z nich je v čem lepší. A to mi zas tolik nevadí, tahle základní soutěživost.. jen to musí zůstat na úrovni hry, nesmí jít o život....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MASOZRAVAPALMA: je tu ale zjevný fakt, že na anketě na fóru Pirátské strany se většina lidí profilovala jako výrazně projaderných. Pokud se k vám na kandidátku dostanu (a já věřím, že bych byl spíše přínos, než přítěž), tak moje jaderně skeptické názory v rámci této strany budou silně menšinové.

    Nicméně, například i uvnitř (Bursíkovy) SZ existuje projaderné (protože i pro-trolejbusové) křídlo, když jsme u toho. Není tedy vše tak jednoznačné. každopádně je logické, že se lidi ptají po dalším programu Pirátské strany, protože se nelze dostat do parlamentu s jediným nosným tématem v programu....

    potřebujeme "Nejen hasiče a učitele, ale i huliče a Piráty" :-) nebo tak něco :-)
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    XCHAOS: Ok. Hodne stesti, treba nahodou se "neco" povede, i kdyz se tam ani v podstate nechces dostat, respektive alternativni pobliticky strany, kterym fandis... ??!
    XCHAOS: reaguji jen na mensi cast textu, coz neni zcela korektni, ale nemam cas jako vy celej den psat spekulace na internety, tak aspon kousek ze dne ;)

    My zadnou krizi nemame? Nemyslim jen tu financni soucasnou intergalaktickou. To do zadku vidim jenom ja, to neuveritelny mnozstvi lidi, kteri ziji na pokraji chudoby, socialni propasti? Nemohou sehnat praci, pokud se postesti sehnat ji-vzdy musi pocitat s nejakou podlou snahou zamestnavatele jak je co nejvic odrit, dost veci (i zakladnich) je drahych. Pokud maji to stesti a pracuji-vydelavaji vetsinou jen na to, aby meli co do pusy a mozna si trochu jakkoliv zabavili ve volnem case, ktereho je stejne malo... Prace, slozenky a ostatni "povinnosti" plynouci z nasi doby, trochu odpocinku a zase do kola! Navic se mezi lidmi ztraci urcita lidskost-solidarita, soucit a snaha tahnout za jeden provaz. Lide se snazi naplnit touhy vlastniho ega, maximalne stimulovaneho dnesni dobou, televizi a celym tim komercnim kolotocem... Vetsina se snazi tvarit, ze je vsechno sqely a zlaty, ale me to pripada jen jako posrany pozlatko a pretvarka... Od doby co jsem byl schopny, jsem se snazil pracovat a studovat, no ruznych praci jsem prosel docela dost, povetsinou remesla, ktera taky upadaji (kazdy chce byt preci in a delat u kompu, nebo zpivat v TV, ze ano...), udelal jsem si maturitu v technickem oboru a nakonec jsem si jeste strihnul VO umelecky obor. Na VS uz jsem nesel jelikoz jsem uz toho mel plny zuby (i te slabe financni situace) a sel do procesu se vsim vsudy. Momentalne zase zacinam vazne uvazovat o studiu, nicmene vetsinu praci jsem mel s platem, ktery mi zajistil to zakladni, ale za jakou cenu? I s dojizdenim apod. vetsinou cely den v drine a to stale do kola-stejne jako ozubene kolecko namontovane do obrovskeho stroje, ktery pro jeho nadrazenost a debilitu vubec, ale vubec nemusim... Vladnou mi a zasahuji do zivota lide, kteri si delaji co se jim zlibi, svoje nekale praktiky prezentuji jako snahy o lepsi zitrky a to mi vazne jako motivace do pracovniho procesu nepripada. Naopak, navic kdyz si clovek uvedomi jak bezproblemovy zivot si ty zmrdi nahore zaridili? COZE?!!! Me se snazi celej tenhle moloch sledovat a kontrolovat vic a vic, tlaci me kam nechci a jeste jsem v tyhle spolecnosti vetsiny povrchnich ubozaku vnimam jako nejakej vyvrhel... Prominte, ale bylo toho na me uz tolik, ze si nepreju jine vyusteni situace nez jake probiha v Recku.

    Zrejme jsem precitlively asi jenom ja, ale tohle me uz vazne maximalne sere!! Netouzim po baliku penez, ani po 6ti valci s metalickou karoserii. Mrdat to. Ja chci zit plnohodnotny zivot v rovnostarske spolecnosti, ktera je kreativni, sebekriticka a plna jedincu, kteri se nehoni jen za vlastnim uspechem, ale pouzivaji vlastni mozek a nesleduji jen docasne materialisticke uspokojeni... Neutocim na Vas, spis jsem uz lehce zoufaly a tohle vsechno me KURVAA PEKNE SEREEE! Rozumite tomu alespon trochu?
    MASOZRAVAPALMA
    MASOZRAVAPALMA --- ---
    DLABAK: Usporama se sice energie nevytvori, ale ziska se cas na to zjistit jak ziskavat energii jinde (a energie na takovy vyzkum).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam