• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    XCHAOS: Skoro nic o nich nevím, ale John jako klíčová postava VV je u mě beztak dost diskvalifikuje. A stejně už mám naprosto jasno o tom, ve prospěch jakého spolku zahodím svůj hlas:)

    Jestli něco podpláceli? Vcelku spekulace. Myslím, že právě John dokáže nahnat dost sympatizantů mezi respondenty průzkumů díky svojí exponovanosti jako "publicista/moderátor" kdysi populárních pořadů na Nově. Přidejme k tomu dostatek financí na masivní kampaň, schopnost pohybovat se a prezentovat v rámci mainstreamových medií a máme slušné výsledky průzkumů bez podplácení. Jsem nicméně docela zvědavý, jak dopadnou ve skutečných volbách a hodně by mě překvapilo, kdyby opravdu uspěli.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    mno.. trochu to tu umřelo.

    jasně viditelnou alternativou, které se podařilo podplatit dostatečné množství průzkumů veřejného mínění, jsou VV. co si o nich myslíte ? :-)
    OTZ
    OTZ --- ---
    Život v konfliktu, čapkování a spása skrze lampárnu

    ...Tyto poměry nezměníte, jestliže tu či onde vyměníte tu či onu osobu za jinou, "čistou a neposkvrněnou" - protože nový člověk přijde do hry, jejíž pravidla jsou dána a on má již od začátku jen minimální možnost něco změnit. Buď se přizpůsobí (čti: nechá se zkorumpovat jako ostatní), odejde sám, nebo bude časem odejit. Iluzorní politické alternativy v podobě světlonošů na jedno použití - Občanského hnutí, Unie svobody, Bursíkovy Strany zelených či nejnověji TOP 09 - stačí snad pouze vyjmenovat, aniž bych sebe či čtenáře musel mučit podrobnou historií jejich selhání...

    http://www.blisty.cz/2009/12/4/art50119.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hmm, já jsem slyšel hezkou teorii, že lidi, co mají nakradenou velkou korunovou hotovost ještě z 90. let budou mít velký problém tyto příjmy legálně vyměnit za eura - po přijetí eura ... :-) ale je to jen drb.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS:
    http://www.novinky.cz/domaci/183983-za-billboardovym-vzkazem-klausovi-stoji-obcanske-sdruzeni.html

    typicky priklad bilboardove demokracie kryte neznamymi sdruzenimi a neznamymi soukromymi penezi......takovych podporovatelu se kolem Klause toci hafo
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    TIGRE: svobodni sou fakt nechutna smeska, takovej cesky upatlane nepovedenej klon haiderovcu

    tady se uz melou sami mezi sebou
    http://prokop.blog.idnes.cz/c/104588/Podporuji-Machovi-Svobodni-katolicky-Taliban.html

    nebo
    http://antifa.cz/223-mzdomova-bude-nova-proklausovska-strana-hneda.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TEKKET:
    TIGRE: je to jedna s těch stran, co mají pocit, že stačí sehnat peníze na debillboardy, a všichni debillové a volové je hned budou volit :-)

    ve skutečnosti, samotné tohle uvažování ("budou nás volit, protože máme peníze") je obrovskou rezignací na myšlenky demokracie. sice jsem zaslechl názory, že strana má dát těmi billboardy najevo, že je schopná sehnat nějaké peníze - že je to vlastně demonstrace akceschopnosti - ale proboha - copak dnes fakt někdo věří, že kvalifikací politiků má být sehnat peníze na to, aby byli vidět jejich xichty ?

    je tu sakra Internet. prakticky každá komunita (a lidé stále ještě fungují trochu komunitně - rodiny, party v práci, spolužáci, apod.) má dnes zastoupení na Internetu. je jasné, že názor někoho koho člověk zná osobně, má větší váhu, než nějaký billboard.

    ekonomický konzervativismus bych popravdě nezatracoval (např. v sobě určitě bude zahrnovat prvky osobní odpovědnosti majitele, které v celém systému de-facto-anonymního vlastnění akcií chybí - jediné riziko, které takovýto "majitel" nese, je finanční - nikoliv trestněprávní...). konzervativní pojetí státu může taky zahrnovat myšlenku, že role státu mají být pevně vymezené a nemohou být libovolně rozšiřovány na základě požadavků různých lobbyistických skupin - viz duševní vlastnictví, autorský zákon, apod. ani myšlenky minimálního státu mi nejsou zcela cizí - až na to, že já bych razil spíše "minimální sociální stát", než "minimální ozbrojený stát" :-)

    u nás je výhoda, že ty lidi co tohle zastávají jsou fakt spíše "figurky" - že za nimi nestojí peníze velkých zbrojařských firem, apod. (resp. to jsou neokonzervativci - a Strana Svobodných Občanů mi nepřijde přímo neokonzervativní.. ale nevím). ale celkově mě tenhle proud je zhruba stejně málo sympatický, jako obdobné pokusy vlevo.

    já dávám přednost "středovému extrémismu" - České Pirátské Straně :-)
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    TIGRE: On samotnej mach je docela figurka, ale každému jak je libo.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GENERALLZ: tezko brat vazne stranu, ktera se tvari jako liberalni a pritom ma na kandidatkach lidi, kteri s liberalnimi myslenkami nemaji absolutne nic spolecneho - ultrapravicaky, ultranacionalisty, ultrakonzervativce...
    OTZ
    OTZ --- ---
    snad to tady uz nebylo, zajimavej "clanek":

    Několik vět 2009
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009080203


    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GENERALLZ: no ok, politická alternativa to je. nicméně určitě budou nakonec řešit daň z příjmu fyzických a právnických osob, která ale např. jde prakticky mimo mě (a mojí komunitu). nás je opravdu dost na to, aby se nás např. progrese netýkala.

    "nechat peníze v mojí kapse" by znamenalo snížit DPH, především. pro kterýkoliv subjekt, jehož odběrateli jsou přímo koncoví zákazníci - neplátci DPH (což je dnes díky e-shopům na Internetu spousta subjektů) by bylo klíčové snížení DPH. Nemluvě o tom, kolik lidí dnes podniká ve službách, kde je "přidaná hodnota" téměř všechno...
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---

    Konečně strana, která mi neslibuje, jaký ráj vytvoří za peníze, které mi ukradne, ale místo toho chce raději nechat moje peníze v mé kapse.
    ABS
    ABS --- ---
    gratuluji (C)PS k jejimu napadu s verejnym kontem pro vsechny statni instituce. jen skoda ze nikdy nevstoupi v platnost :(
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: proč děs ? jako snaží se z nás udělat trochu víc "socialisty", než jsme, ale mě se ten článek líbí. A není psaný na objednávku.

    Piráti porušují řadu stereotypů, které jsou podsouvány tzv. "nové levici". A snaha o omezení vlivu státu není moc "klasicky levicová" - je spíše libertariánská.

    Co je zajímavé, že na republikovém výboru cca:

    asi 4 lidé předtím volili ČSSD
    mini 5 nebo kolik lidí volili ODS
    přesně 3 lidé volili SZ
    1 člověk volil KDU-ČSL
    1 člověk (jednou v životě, v 19ti) volil KSČM

    jestli toto nevypovídá o specifičnosti Pirátské strany, tak asi už nic...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTZ: to je ale úplně mimo. dovedeš si představit, jakou by taková událost získala publicitu ?

    pochopitelně jsem spoluzakládat ČPS proto, že jsem si občas z Internetu stáhl nějaký ten film - stejně jako snad všichni kolem mě...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABS: hmm, podle mě je to každého věc, jestli titul použije, ne.

    já mám výhrady vůči ČPS nejrůznější, ale toto je podle mě detail... dodělat vysokou je vopruz (já nedostudoval celkem 4x, 4 různé školy), a kdo si tím prošel, tak asi má nárok se tím veřejně vytahovat, neřeším to prostě.
    OTZ
    OTZ --- ---
    XCHAOS: Ja teda nevim, ale jako clen piratsky strany bych se docela bal ze mi domu nabehne policjeni komando a prohleda vsechny disky a media..mate to v poradku? A ze budou permanentne sledovat muj inetovej provoz. I kdyz v pripade medializace by to mohla bejt dobra reklama:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam