• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci

    Vítejte na diskuzi pro lidi, kteří již nejsou ochotni volit "menší zlo" v podobě velkých stran, které to právě nek**ví...

    Volte malé strany, jedině tak se může něco změnit!

    rozbalit záhlaví
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    ZEPHEER: Diensbier je neschopný, ale nemyslím si, že by byl zkorumpovaný. Pokud ano, tak na diametrálně jiné úrovni než Klaus, Zeman a Fischer (např.) A ruce nemá ani tak špinavé jako Karel...

    Neschopný myslím politicky. Kdyby byl schopný tak vyhrál. Ale on a jeho tým se o to nesnažili.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    JOSEFDRUHY: Já narážím na něco jiného. Na kandidátky se nedostal skoro nikdo, kdo by si to zasloužil. Masivní kampaň která proběhla hodně napomohla výhře duu Schwarzenberg-Zeman. Alespoň Fisher je mimo.
    Bohužel v naší politice skoro nenajdete osobu, která by volit šla. Myslel jsem na Pospíšila, ale ten nekandidoval. (Proč?) Rath je ve vězení (tak kauza Rath mi smrdí čím dál víc - připomíná mi Sládka na psychině a mezitím do poslanecké sněmovny přijali člověka ODSOUZENÉHO za korupci), Okamura byl vyřazen, poslední volitelní pro mne byli Franz a Roithová.
    Nebo znáte nějakého nezkorumpovaného politika, který by se na prezidenta hodil?
    Alespoň mi na mysl přichází pouze Pospíšil (a ani u toho si nejsem zcela jist - mám dojem, že kauzu Plzeňských práv pomáhal zamést pod koberec), Michálek? Okamura? Fakt nevím.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: ... Prostě nedodali kandidáta, kterého bych s čistým svědomím volil, takže jsem nucen volit proti jednomu kandidátovi.

    No a v tom to je. Českému občanovi se nezavděčíš. Ten nejlepší z devíti dostal "jen" 24% hlasů a zbytek 75% bude nespokojených s kyselým ksichtem. ! Kdyby šli k presidentským volbám 2 kandidáti, vyhrál by to jen jeden ( např. 55% hlasů ) a druhá polovina obyvatel by byla nespokojená s kyselým ksichtem. ! Kdyby bylo kandidátů 100 opět by první dostal cca 8% hlasů a ostatní méně a méně, tak by 92% obyvatel bylo nespokojeneo s kyselým ksichtem. Když nám ho ( presidenta ) v ninulých letech nadiktovala-nadelegovala nějaká strana, museli jsme držet hubu a prostě nám presidenta "někdo" dodal-daroval a basta, opět jsme nebyli spokojeni, měli jsme kyselý ksicht. Vážení Čechové, co chcete. (?) Vždycky nejméně 50 ti procentům obyvatel nebude při volbě vyhověno !!!! ( a budou mít zešklebený ksicht...co chcete ? Navrhněte sami, vážení obyvatelé, toho nejlepšího nejideálnějšího presidenta !, proč to neuděláte v anketách ?? Pokud to obyvatelstvu nařídíte, bude vybráno 100 či 200 možných doporučených a opět nastane situace, že jedněm se nebudou líbit "ti-a-ti" a druhým zas ti jiní. - - Vážení "co" chcete ? Boha ? Máte ho mít, jsme nejméně věřícím národem v Evropě.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    ALDARION: Problém je v tom, že ve skutečnosti se do druhého kola dostali velmi špatní kandidáti. Tady nejde o to, že bych měl rád Zemana (loutkoherec Klaus???). Tady jde o to, že Schwarzenberga (loutkoherec Kalousek) na tom místě nechci.
    Zeman není o moc lepší. Oba mají špinavé ruce. Ale když Schwarzenberg zcela otevřeně provozuje politiku typu otrok USA (co je z USA je správně - viz Kosovo, Uznání palestiny, radar v Brdech............................) tak takového prezidenta prostě nechci. To samé, že bych nechtěl Klému, který by tlačil s Ruskem na všechny časy. A pro to je pro mne přijatelnější Zeman. Kdyby se rozhodovalo Fisher-Schwarzenberg tak se ožeru a k volbám nejdu. Kdyby Sobotka-Zeman, asi volím Sobotku. Prostě nedodali kandidáta, kterého bych s čistým svědomím volil, takže jsem nucen volit proti jednomu kandidátovi.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Že někomu nesdí Schwarzenberg je myslím naprosto pochopitelné.
    Jen nechápu, proč je, pokud hovoříme o "kmotrech" v politice, korupci a pochybných vládních praktikách, Zeman o tolik lepší. Nějak jsem si nevšiml, že by se jeho vlády vyznačovaly extrémní poctivostí a konkrétními právními kroky proti pochybným praktikám svých předchůdců, nebo že by se jím vedená opozice vyznačovala hlasitým upozorňováním na konkrétní pochybné praktiky vládnoucích stran a pokusy opravdu proti tomu něco udělat... Nebo je to už jen dávno a nepamatuji si to?

    (Část problému, který mají mnozí se Schwarzenbergem asi nepobírám proto, že nepovažuji ideovou linii Palacký - Masaryk - Beneš za posvátnou, naopak prostě Palackého nemám rád. S čímž vlastně ani moc nesouvisí to, že si nemyslím, že by bylo možné jakkoli ohrozit cokoli (národní hrdost, své vlastenectví, suverenitu státu či nějaké konkrétní majetky) tím, že někdo vyjádří svůj nesouhlas ani vlastně ne s šedesát let starým Benešovým rozhodnutím, jako spíše s tím, k čemu docházelo během jeho provádění...)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak pana místopředsedu vlády, ministra a předsedu strany Top09 k volbám nominovala strana Top09, kdyby si někdo nemohl vzpomenout..
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LOPIK: No jasne.... nejrafinovanejsim uskokem dabla je to, ze se snazi delat dojem, ze neexistuje.:)
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    THE_MIRACLE: ( Irony) A kampaň zaplatil Karel sám ze svého... Nikdo ze strany ho nepodporoval... ( /Irony). Tomu nikdo neuvěří.
    A Kalousek se může stát premiérem stejným způsobem, jakým se jím stali Topolánek a Nečas. Pokud se nemýlím, tak v zákonech je jedna skulinka - Prezident někoho pověří sestavením vlády a ta do měsíce musí požádat parlament o důvěru.
    Takže stačí pár měsíců po sobě jmenovat Kalouska premiérem, ten může ovládat ministerstva apod. a za měsíc si to zopakují. Do půl roku se poslanci zlomí a odkývou to, protože jinak se nedostanou ke korýtkům, nebude rozpočet apod...
    Jsem strašný pesimista, ale možné to je (když ČSSD byli druzí a mohli sestavit vládu, nedostali šanci, když vyhráli a ODS byla druhá, tak nedostali ty příležitosti jako dostal Topolánek (protože TOP nebo ještě spíše VV by se zlomili a šli do toho s ČSSD a KSČ))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    THE_MIRACLE: Zkus se zamyslet proč to logo v kampani nebylo :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZEPHEER: Já si nemyslím, že bude Kalousek premier. Karel kandidoval hlavne za sebe, strana ho jen podporila. Videli jste nekde v Karlove kampani logo TOP09? Ani ne, co? Nato ze je predsedou. Zato u CSSD, ODS a Suverenity to logem strany zarilo.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    THE_MIRACLE: Takže pokud se prezidentem stane Zeman, tak bude Klaus premiérem? Je to možné. Ale pokud se stane prezidentem Karel, tak za premiéra budeme mít Kalouska. A to bych tam raději Klause.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ARCAK: To netvrdim, jen mi je jasne, ze se Zemanem na Hrade to bude mit Klaus lehci.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    THE_MIRACLE: Chceš říct, že by Schwarzenberg nejmenoval Klause premiérem?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ARCAK: A ještě doplním. Já s amnestií souhlasím. Jen né v takové podobě, jako ji udělal Klaus (fakt je, že od něj bych to ani jinak nečekal). Pokud by se dostali na svobodu jen lidé, kteří tam sedí kvůli neúmyslným či nedbalostním trestným činům, tak proti ní nic nemám. Takoví lidé se totiž velmi často dokážou začlenit zpět do života a pro společnost je rozhodně lepší, když vydělávají.

    Co mě ale na Klausově amnestii hrubě uráží jsou zastavené kauzy a odproštění viny lidí, jako je Berka, který ještě dostane skoro 6.000.000,- z našich kapes jako odškodné (ušlou mzdu). To bych zvracel.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ARCAK: To je úplně špatně pochopeno. Mě je jen daleko sympatičtější člověk, který si pustí hubu na špacír a pochválí něco, o čemž nic neví a pak uzná chybu, než člověk, který dle mého názoru hraje zákulisní hry a je dvojčetem současného prezidenta. A prostě já si myslím, že pokud bude na hradě Zeman, bude dříve nebo později Klaus ministerským předsedou. A já nechci, aby byl předsedou Klaus a ještě měl zastání na Hradě.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    THE_MIRACLE: Pointa je, že vězni volí Karla, že schvaluje amnestii, a ty volíš Karla, protože by Zeman mohl udělat amnestii.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ARCAK: ja taky neverim modelu pravice a levice...
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    THE_MIRACLE: Jasněže Karel je dobrý i kvůli obsahu těch výkřiků. A nevěří na model pravice-levice, oslovuje všechny třídy naší společnosti.

    Vězni volili Schwarzenberga. Získal si je, když schválil amnestii - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/vezni-volili-schwarzenberga-dgx-/domaci.aspx?c=A130113_151752_domaci_klm
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Já nechci mít jako prezidenta burana, který si zapaluje jednu od druhé, a chlastá jak...
    ALE beru to tak, že nemám na vybranou. Mít na hradě loutkohrajícího Kalouse (a ten bude z povzdálí tahat za nitky) je pro mne přijatelné pouze když to bude hrad Mírov.
    Mít tam člověka, který tu chce zřídit americkou vojenskou základnu, který uznal Kosovo, průser v Palestině (to, že US media to označovaly velmi kladně neberte v zřetel - Francouzi a Indové z toho měli docela prdel a Frantíci napsali, že Karel je naprosto neschopný, Indové prý zašli ještě dále), průser s rusko-ukrajinskou smlouvou na plyn, když ji ukrajinci upravili, a omlouvá se sudetským němcům? Fakt ne.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Co se týká pozitivních komentářů k oběma kandidátům.
    Já se považuji spíše za voliče, který by měl být voličem ČSSD či podobné strany. Střední třída, zaměstnanec. Bohužel by se ale ta strana musela chovat tak, jak má, To jaký má program apod., což se neděje. Já si ale myslím, že ačkoliv je Karel členem TOP09, že není člověkem, který se vyhraňuje k jedné straně. Já si naopak myslím, že on je velmi nadstranický a jeho názory směřují napříč celým politickým spektrem. To že zakotvil v top09 je pro někoho nešťastné (pro mě), pro jiného šťastné (volič topky), ale nemělo by to být hlavním kritériem při volbě prezidenta. Můžeme to považovat za špatné, ale mě prostě Karel připadá jako takový předseda nepředseda. Topku vede de fakto Kalous, to víme všichni. Mně to ale prostě u Karla nevadí. A jinak ho považuju za velmi slušného člověka, který má lidské názory a je ve světě ikonou. To je pro mě hlavní plus. A když čtu na novinkách diskuze - hlavně ať nevyhraje Rakušák šišlavej - sorry, ale tohle může naspat jen dement.

    Naopak názory typu, že mi je bližší to co říká Zeman beru. Ale u mě to tak není. Zeman je jistě vysoce inteligentní, ale bohužel já v něm vidím druhého Klause. A jelikož je pro mě Klaus ztělesněním zla, nemohu volit někoho, kdo mně ho připomíná. I když názory mám se Zemanem rozhodně bližší, než s Klausem. A ano, taky mi vadí ta minulost.

    K těm mým apelům ještě. Já si občas tak zkouším, jaké jsou reakce na některé "výkřiky". Je to nejlepší způsob, jak zjistit, co si lidé myslí. Nicméně trvám si na tom, že Karel je nejlepší volba i z těch ve výkřicích zmiňovaných důvodů. Je jasné, že pro každého z nás by byl 100 % ideální prezident někdo jiný (nejlepé pro každého právě on :-)), takže teď je potřeba jen vybrat správně.

    Takže volte dle svého srdce a pocitu.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    A propagandisté pseudoknížete opomíjejí to, že Karel je součástí Nečasovy vlády, která je dle lidu ještě horší než Tupohlavova a ODS se drží nad vodou jen díky tomu, že poslanecký mandát dali člověku nepravomocně odsouzenému za korupci (vlastně jen neproběhlo odvolání). Čestný člověk by řekl - BYE - jsou věci které prostě překračují hranice (a to je překročilo fakt nádherně, když se tato vláda nazývá protikorupční) a SÁM by požadoval pád vlády - místo toho se jen odvolal ministr spravedlnosti, který se jen trochu snažil omezit korupci. (ano - Pospíšila odvolali dříve, ALE takhle si protikorupční vládu nepředstavuji!!!!).

    THE_MIRACLE: Takže když si nezjistil podrobnosti a něco schválil, tak je to OK? Fakt? Takže člověk schvalující Holocaust, který si prostě nezjistil, co to vlastně ten holocaust je je v pořádku? Snad má kolem sebe pár právníků, kteří by ho měli varovat, co sakra vypustí z úst. A poradce a písaře projevů také nemá? Sorry. To je JEHO "blbost".
    A jestli chceš jako premiéra Kalouska a proražení Benešových dekretů - PLS vol Karla.
    A mimochodem - pamatuji, jak se vymlouval o tom, že k skupině B. vůbec nepatří, nic o ni neví a pak pod tíhou důkazů řekl jen to, že navštívil nějaké jejich semináře.
    Pohřeb si Karel v mých očích udělil uznáním Kosova.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam