Co se týká pozitivních komentářů k oběma kandidátům.
Já se považuji spíše za voliče, který by měl být voličem ČSSD či podobné strany. Střední třída, zaměstnanec. Bohužel by se ale ta strana musela chovat tak, jak má, To jaký má program apod., což se neděje. Já si ale myslím, že ačkoliv je Karel členem TOP09, že není člověkem, který se vyhraňuje k jedné straně. Já si naopak myslím, že on je velmi nadstranický a jeho názory směřují napříč celým politickým spektrem. To že zakotvil v top09 je pro někoho nešťastné (pro mě), pro jiného šťastné (volič topky), ale nemělo by to být hlavním kritériem při volbě prezidenta. Můžeme to považovat za špatné, ale mě prostě Karel připadá jako takový předseda nepředseda. Topku vede de fakto Kalous, to víme všichni. Mně to ale prostě u Karla nevadí. A jinak ho považuju za velmi slušného člověka, který má lidské názory a je ve světě ikonou. To je pro mě hlavní plus. A když čtu na novinkách diskuze - hlavně ať nevyhraje Rakušák šišlavej - sorry, ale tohle může naspat jen dement.
Naopak názory typu, že mi je bližší to co říká Zeman beru. Ale u mě to tak není. Zeman je jistě vysoce inteligentní, ale bohužel já v něm vidím druhého Klause. A jelikož je pro mě Klaus ztělesněním zla, nemohu volit někoho, kdo mně ho připomíná. I když názory mám se Zemanem rozhodně bližší, než s Klausem. A ano, taky mi vadí ta minulost.
K těm mým apelům ještě. Já si občas tak zkouším, jaké jsou reakce na některé "výkřiky". Je to nejlepší způsob, jak zjistit, co si lidé myslí. Nicméně trvám si na tom, že Karel je nejlepší volba i z těch ve výkřicích zmiňovaných důvodů. Je jasné, že pro každého z nás by byl 100 % ideální prezident někdo jiný (nejlepé pro každého právě on :-)), takže teď je potřeba jen vybrat správně.
Takže volte dle svého srdce a pocitu.