• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEPolitické alternativy a jejich příznivci
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Proč nevolit Zemana?

    VIDEO: Chartista Urban sčítá Zemanovy kauzy. Milošku, žaluj mě, vzkázal - iDNES.cz
    VIDEO: Chartista Urban sčítá Zemanovy kauzy. Milošku, žaluj mě, vzkázal - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/video-jan-urban-o-zemanovi-dc0-/domaci.aspx?c=A130118_143643_domaci_jw

    (již to tady je, ale přijde mi to natolik zásadní, že vkládám znovu.

    A naopak, proč já osobně volím Karla:

    Klaus ke Schwarzenbergovým výrokům o Benešových dekretech: To mu nemohu nikdy prominout – Novinky.cz
    Klaus ke Schwarzenbergovým výrokům o Benešových dekretech: To mu nemohu nikdy prominout – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/290743-klaus-ke-schwarzenbergovym-vyrokum-o-benesovych-dekretech-to-mu-nemohu-nikdy-prominout.html

    99,8% Klausových nesouhlasů jsou pro mě automatickým signálem, že je dobré s tím souhlasit :-)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Vetsinovym volebnim systemem ktery bude prosazuje knize, budou vsechny politicke i nepoliticke alternativy dostatecne potlaceny.
    Nemyslite?
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ZEPHEER: Dedicny hrich? Takhle se naposledy kadrovalo za komunistu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - xChaos: Roman Joch se velmi aktivně distancuje od všech myslitelných aspektů Václava Klause
    http://teckacz.cz/-/22868
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: To je pěkná doktrína. Nebyla by tam ještě nějaká na "českou cestu transformace" ?? (... tedy na český způsob rozkrádání společeského majetku všech ? )
    Díky.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    JOSEFDRUHY: V bipolární mediokracii težko.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Na rovinu - kdo četl Pratcheta tak ví, že na jistém kontinentě chodil policejní ředitel za ministrem a premiérem do vězení protože ti byli odsouzení na doživotí tím, že byli zvoleni.
    Pokud by to bylo na mne, tak se to děje tak, jak to napsal Eddings - V okamžiku zvolení je veškerý majetek představitele prodán a přesunut do státní pokladny. Daně se nesmí zvyšovat, takže nemohou generovat zisky jen tím, že zvednou daně. Pokud je stát v zisku, po skončení období dostane své peníze z5 (pokud není, zkrachoval) a je přesně zaznamenáno, co si za to koupil a kolik peněz mu zbývá.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    JOSEFDRUHY: A ke všemu v souboji dvou špinavců!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    THE_MIRACLE: O.K. Bohužel špínu na kandidáta hledají i media, a všechna. Je jiný způsob jak porazit protivníka než hledat na něj špínu ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    "Lepší či horší president současné problémy nevyřeší". ... Víte kdo tuto větu( před týdnem ) řekl ? Hádejte.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    THE_MIRACLE: Někdo mi to poslal poštou - že je nepřijatelné, aby první dámou byla dcera nacistického pohlavára. Mi je to jedno - ale pro mne je to znamením, že by mohly být zrušeny Benešovy dekrety a začít nová vlna "restitucí" a ČR by teoreticky mohla blbě dopadnout.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZEPHEER: já se musím smát, jak se honem všichni odpůrci snaží najít co nejvíc špíny. Ukazuje to ale pouze na intelekt hledačů.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: na každém šprochu pravdy trochu...;to už tak bývá, vzdycky se do rodokmenu připlete nějaký nežádoucí tchán...
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Malá otázka. Neví někdo, co je pravdy na tom, že Karlův tchán, Johannese Hardegg byl vysoce postavený člen nacistické organizace SA?
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    ZEPHEER: Diensbier je neschopný, ale nemyslím si, že by byl zkorumpovaný. Pokud ano, tak na diametrálně jiné úrovni než Klaus, Zeman a Fischer (např.) A ruce nemá ani tak špinavé jako Karel...

    Neschopný myslím politicky. Kdyby byl schopný tak vyhrál. Ale on a jeho tým se o to nesnažili.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    JOSEFDRUHY: Já narážím na něco jiného. Na kandidátky se nedostal skoro nikdo, kdo by si to zasloužil. Masivní kampaň která proběhla hodně napomohla výhře duu Schwarzenberg-Zeman. Alespoň Fisher je mimo.
    Bohužel v naší politice skoro nenajdete osobu, která by volit šla. Myslel jsem na Pospíšila, ale ten nekandidoval. (Proč?) Rath je ve vězení (tak kauza Rath mi smrdí čím dál víc - připomíná mi Sládka na psychině a mezitím do poslanecké sněmovny přijali člověka ODSOUZENÉHO za korupci), Okamura byl vyřazen, poslední volitelní pro mne byli Franz a Roithová.
    Nebo znáte nějakého nezkorumpovaného politika, který by se na prezidenta hodil?
    Alespoň mi na mysl přichází pouze Pospíšil (a ani u toho si nejsem zcela jist - mám dojem, že kauzu Plzeňských práv pomáhal zamést pod koberec), Michálek? Okamura? Fakt nevím.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ZEPHEER: ... Prostě nedodali kandidáta, kterého bych s čistým svědomím volil, takže jsem nucen volit proti jednomu kandidátovi.

    No a v tom to je. Českému občanovi se nezavděčíš. Ten nejlepší z devíti dostal "jen" 24% hlasů a zbytek 75% bude nespokojených s kyselým ksichtem. ! Kdyby šli k presidentským volbám 2 kandidáti, vyhrál by to jen jeden ( např. 55% hlasů ) a druhá polovina obyvatel by byla nespokojená s kyselým ksichtem. ! Kdyby bylo kandidátů 100 opět by první dostal cca 8% hlasů a ostatní méně a méně, tak by 92% obyvatel bylo nespokojeneo s kyselým ksichtem. Když nám ho ( presidenta ) v ninulých letech nadiktovala-nadelegovala nějaká strana, museli jsme držet hubu a prostě nám presidenta "někdo" dodal-daroval a basta, opět jsme nebyli spokojeni, měli jsme kyselý ksicht. Vážení Čechové, co chcete. (?) Vždycky nejméně 50 ti procentům obyvatel nebude při volbě vyhověno !!!! ( a budou mít zešklebený ksicht...co chcete ? Navrhněte sami, vážení obyvatelé, toho nejlepšího nejideálnějšího presidenta !, proč to neuděláte v anketách ?? Pokud to obyvatelstvu nařídíte, bude vybráno 100 či 200 možných doporučených a opět nastane situace, že jedněm se nebudou líbit "ti-a-ti" a druhým zas ti jiní. - - Vážení "co" chcete ? Boha ? Máte ho mít, jsme nejméně věřícím národem v Evropě.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    ALDARION: Problém je v tom, že ve skutečnosti se do druhého kola dostali velmi špatní kandidáti. Tady nejde o to, že bych měl rád Zemana (loutkoherec Klaus???). Tady jde o to, že Schwarzenberga (loutkoherec Kalousek) na tom místě nechci.
    Zeman není o moc lepší. Oba mají špinavé ruce. Ale když Schwarzenberg zcela otevřeně provozuje politiku typu otrok USA (co je z USA je správně - viz Kosovo, Uznání palestiny, radar v Brdech............................) tak takového prezidenta prostě nechci. To samé, že bych nechtěl Klému, který by tlačil s Ruskem na všechny časy. A pro to je pro mne přijatelnější Zeman. Kdyby se rozhodovalo Fisher-Schwarzenberg tak se ožeru a k volbám nejdu. Kdyby Sobotka-Zeman, asi volím Sobotku. Prostě nedodali kandidáta, kterého bych s čistým svědomím volil, takže jsem nucen volit proti jednomu kandidátovi.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Že někomu nesdí Schwarzenberg je myslím naprosto pochopitelné.
    Jen nechápu, proč je, pokud hovoříme o "kmotrech" v politice, korupci a pochybných vládních praktikách, Zeman o tolik lepší. Nějak jsem si nevšiml, že by se jeho vlády vyznačovaly extrémní poctivostí a konkrétními právními kroky proti pochybným praktikám svých předchůdců, nebo že by se jím vedená opozice vyznačovala hlasitým upozorňováním na konkrétní pochybné praktiky vládnoucích stran a pokusy opravdu proti tomu něco udělat... Nebo je to už jen dávno a nepamatuji si to?

    (Část problému, který mají mnozí se Schwarzenbergem asi nepobírám proto, že nepovažuji ideovou linii Palacký - Masaryk - Beneš za posvátnou, naopak prostě Palackého nemám rád. S čímž vlastně ani moc nesouvisí to, že si nemyslím, že by bylo možné jakkoli ohrozit cokoli (národní hrdost, své vlastenectví, suverenitu státu či nějaké konkrétní majetky) tím, že někdo vyjádří svůj nesouhlas ani vlastně ne s šedesát let starým Benešovým rozhodnutím, jako spíše s tím, k čemu docházelo během jeho provádění...)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak pana místopředsedu vlády, ministra a předsedu strany Top09 k volbám nominovala strana Top09, kdyby si někdo nemohl vzpomenout..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam