• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    PSILO
    PSILO --- ---
    GABRI: Budu te citovat z tveho klubu o Klausovi: "vypadni" (kdyz se ti to tu nelibi). Ponekud nezdvorile, ze? Ale byl jsi to ty, kdo sem zavedl podobne moresy.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GABRI: Tak radši rychle vstávej....:-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    LONESTAR: Nesouhlasím. Vždy tvrdím, že je to jen můj názor, který nikomu nevnucuji. Myslím si, že na toto mám právo i v případě, že bych neměl žádné argumenty. Avšak já je mám, akorát tobě se zdají nepodstatné, nebo nedostatečně. Podobně, jako já vidím ty tvoje v obhajobě tvých názorů. Ovšem nikdo ti nebere právo na ně...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    TIM0__: co má moje ego společné s vrahy propuštěnými na amnestii? (kromě mnou zmiňovaného třeba NEVERMIND, NEVERMIND, ale i spousta dalších)

    jinak nemám potřebu s někým permanentně nesouhlasit (docela s mnoha lidnma se i shodnu) - jen mě iritujou takoví ti "svazáci", co s nulovou znalostí stavu věci plamenně obhajují svoji ikonu (případně neméně plamenně útčí na ty, kteří jim do jejich ideí nezapadají - viď, Jasánek :-P)
    GABRI
    GABRI --- ---
    Tenhle klub je snad zlý sen.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    _BENNY: Zatimco jini to vsechno dopodrobna planovali :-)

    Smesne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ale pan Havel to tak jiste nezamyslel, jen se trosicku spletl :-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    NEVERMIND: to uz pekne neni...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    NEVERMIND: No z toho sem pochopil, ze byl odsouzen v roce 1983 na 6,5 roku. V roce 1990 byl osvobozen, coz by ale byl stejne, protoze uplynulo 6,5 roku a pak ho zrejme zase zavreli... Nevidim na tom nic spatneho...
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    TIM0__: no tak na zaklade amnestie byl propustenej treba tenhle clovek http://www.spsmvbr.cz/muzeumzla/lubas/lubas.html
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: když ono bohužel za všechno nemužou JEN komunisti. Jinak je pravda, že se měli pozavírat. O tom žádná...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    JACHYMKO: nikoliv. Myslim si, ze spousta lidi by privatizaci udelalo lepe. Mozna i Svejnar, mozna ne. Legislativa je v urcitych sektorech spatna porad, ale tehdy byla uplne kaput.
    ALESH
    ALESH --- ---
    TIM0__: jen poznamka, pedofili je neco jako homosexualita. Neznamena to, ze pedofil je nekdo, kdo zneuziva deti.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TIM0__: Ty si hodně stavíš ego na tom, že s někým nesouhlasíš, co? :)))

    Přesná Lonestarova definice... :-).
    TIM0__
    TIM0__ --- ---
    LONESTAR: Ty si hodně stavíš ego na tom, že s někým nesouhlasíš, co? :)))
    Jak jsem psal, je otázka, kdo přesně byl puštěn. Podle této stránky http://iuridictum.pecina.cz/w/Amnestie byli puštěni tito (a komentář k tomu):

    Svou první a nejrozsáhlejší amnestii vyhlásil president Václav Havel 1. ledna 1990 u příležitosti svého zvolení do funkce (rozhodnutí presidenta republiky č. 1/1990). Při ní byly prominuty tresty do dvou let u úmyslných trestných činů, resp. do tří let u nedbalostních trestných činů a v případě trestů úhrnných a souhrnných. Masivní nárůst kriminality, k němuž po propuštění 23 260 osob (více než dvou třetin všech vězňů) došlo, se stal důvodem široké kritiky Havlova rozhodnutí.

    Nejsem právník, takže nevím, co přesně znamená úmyslný trestní čin do dvou let. Zda to znamená, že do odpykání trestu zbývaly 2 roky nebo při rozsudku byli obžalovaní odsouzeni na 2 roky. V případě dvou let do konce trestu, by byli puštěni za dva roky. V případě odsouzení na 2 roky se asi nejednalo o pedofily a vrahy!!

    To, že masivně narostla kriminalita může souviset s puštěnými vězni a nemusí. Recidiva je celkem bězná, ale po revoluci tu byl dost chaos a pokud si třeba někdo spojil komunistické: "Kdo nekrade, tak okrádá rodinu!" s "Máme svodobu!" (ve smyslu můžu všechno) nedivil bych se. Navíc, máme někde doklad, že trestnou činnost páchali právě ti propuštění vězni? :)
    DOP
    DOP --- ---
    THE_MIRACLE: Ja Havla nevinim za jeho bratrickovani se s Calfou - koneckoncu ta jeho banda intelektualu a humanistu potrebovala nejaky zkuseny profesionalni politiky, kteri maji nejakou zkusenost s vladnutim a moci (a Calfa bez debat patril mezi ty rozumnejsi komunisty). Rezim nezmenis pres noc a banda lidi, kteri do te doby akorat tlachali po hospodach dost dobre nemuze jit ze dne na den do vlady. Navic je otazka, jestli by revoluce byla tak sametova, kdyby Havel od zacatku hlasil "komunisty povesit".

    Nicmene vadi mi napriklad jeho pozdejsi pokrytectvi, kdy odmital s komunisty komunikovat. Vadi mi, ze si hraje na humanistu a pritom jeho amnestie a konkretni milosti nadelaly vic skody nez uzitku. Vadi mi, ze bez debat byl hodne videt, ale nejaky konkretni ciny jaksi chybi.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOCKINEZ: Vzdy se nekdo takovy najde. Cesi jsou vychcani. Mnoho majetku rozkradli lide, kteri byli treba v cizine... Mafie je vsude a za kazdeho rezimu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    THE_MIRACLE: Byla to primarne chyba legislativy

    Ne, chyba byla v tom, ze na svobode zustali ti, kteri "v tom umeli chodit".
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DOP: Koukam, ze o tom vis skutecne dost. Zajimalo by me, zda to mas z vlastni hlavy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam