• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEVáclav Havel *5.10.1936 - +18.12.2011
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    JUNIPETRUS: tak tohle je už ale celkem tragikomický, když člověk vidí s jakym hajzlem je K.S. ve straně
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Karl Schwarzenberg
    Pane prezidente Havle, za pravdu a lásku a jejich vítězství budeme nadále bojovat. Neustaneme, můžete se na nás spolehnout. Děkuji.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Madeleine Albrightové
    Jako vězeň konfrontoval své věznitele pravdou, protože kolaboraci považoval za odpornou. A naději za mocnější než jakoukoli zeď. Jako prezident vdechl nový život nejen této republice, ale také hluboce zakořeněným tradicím humanismu Komenského a Masaryka. Jako světoobčan vnášel světlo do míst nejhlubší temnoty. A vytrvale nám připomínal, čím jsme si navzájem povinováni.
    SHEANY
    SHEANY --- ---
    ECO: souhlasím
    TEKKRO
    TEKKRO --- ---
    ECO: trefně napsané
    ECO
    ECO --- ---
    Uf chlape,kazdy zastava nazor ktery je pro nej s casti nejak dulezity.Myslim ze na tema Havel bude jeste mnoho kontroverznich otzek,a verim tomu ze dnesni noviny a masmedie vubec toho cloveka pretvorej k obrazu sveho.Nejsem krestan ale myslim ze lidi kterejm dopomoch se nejsk prosadit,angazovat a rozvijet svuj talent a schopnosti na nej nikdy nebudou vspominat jak napriklad na loutku klause.Pro mne to byla nej.ikona v Ceskych a vubec Ceskoslovenskych dejinach ktera sice byla ve spravny cas na spravnym miste,ale myslim ze to nebyl clovek ktery si necha vse nadepsat a pak to jenom precist.Jeho obycejnost kdyz jeste neznamenal nic byla pro mne vskutku pravdiva,a to urcite vic nez dnesni jakykoli dobromyslny gesto tech sasku ktery delaj dobry skutky,veci jen proto aby se zviditelnily.Vsichni jsme si postavily kolem sveho majetku plot aby jsme vsem ukazaly co mame a jak se mame,ale proc neotevrit vratka a poslechnout si taky nazor lidi co si o tom myslej.Verit sam sobe je dulezity,ale proc si nevyposlechnout nazor taky lidi ktery maj k tomu co rict ale nikto je neposloucha.Myslim ze Havel nebyl jen jeden z tech sasku jak dnes co kuli tomu aby dostaly sve prachy tak budou mluvit hovna.Pro mne to byl OBCAN ktery si prosel svym a muze soudit a ne kadrovat jak tomu zamezil.namaste
    KECAM
    KECAM --- ---
    ECO: Nejde o to si jej brat do huby, nejsem bulvar, nicmene ten obrazek dnesnich dnu typu :ECO: me osoben velice rmouti, nebot, mnoho zmen, ktere prosadil ukazuji spise na to, ze kral je nahy.
    ECO
    ECO --- ---
    Mozna byl loutkou ale celek nedela jeden nazor.A jsem rad ze se narodil a zmeny ktere prosadil muzeme vyuzivat az do dnes,a sorry ale brat jeho jmeno do drzky je to same jak spolupracovat s bulvarem.NAMASTE
    ECO
    ECO --- ---
    Zemrel kral,a ja dekuji za vse
    KECAM
    KECAM --- ---
    Cely ten kult, ktery je aktualne mozne pozorovat uz me docela znechucuje. Dle meho Byl Havel spise loutkou s moralnimi myslenkami, ale naprosto tragickym konanim a neschopnosti opravdu dostat tomu, co rikal. Bohuzel jeho slova a ciny byly, dle meho, v rozporu.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Anti-Havel | Dělníci kultury - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/delnici-kultury/c1-54273130-anti-havel
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    otisk1.jpg (3760970 B)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PREVIT: To by me zajimalo, jestli je ILOVEYOU/CHAJIM takovej klausovec, ze mi dal tem minusek...:)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    CISLO42: strasne si protirecis
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Rozumný krok vlády - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozumny-krok-vlady-0o3-/p_cirkus.asp?c=A111221_225516_p_cirkus_nef

    Viz odstavec "Dotaz čtenáře"
    CISLO42
    CISLO42 --- ---
    FAKTU: Smícháváš moc věcí dohromady. To že pro něj smutní hodně lidí, což mi přijde naprosto v pořádku. Že má velký pohřeb, což je dané hlavně počtem těch lidí, co se ho chtějí zúčastnit. Podle mně taky v pořádku. Pokrytectví - to v pořádku samozřejmě není, hlavně z těch co jdou proti jeho poselství, nebo chtějí být jen na první stránce Blesku.
    K jásání o tom že se na nás zaměřují média, přijíždějí sem státníci atd. - nevím o nikom, koho by to v tuhle chvíli nějak zvlášť vzrušovalo, kromě médií, které potřebují titulky a články. To že si média našla na chvíli téma co jim zajistí čtenost ještě neznamená, že takhle šílí i národ. Číst to a prožívat to jsou dvě různé věci.
    Jediná zajímavá věc co mi stojí opravdu k zamyšlení je leda ta ironie, kdy se z člověka, co chtěl vždycky působit jako jeden z lidu, dělá pomalu světec. A různá ta absurdní symbolika, co se kolem jeho pohřbu objevuje a je občas v rozporem s tím, co by on sám asi chtěl. Ale to nemusí být nutně špatně, respektive nic zvláštního. V tuhle chvíli už nejde tolik o Havla, jako o lidi, co potřebují určitou katarzi a přehození vyhýbky. Potřebují se smířit s Havlovou novou rolí, a to rolí člověka ne živého, ale nyní už jenom velké mrtvé historické postavy. A velkým mýtickým pohřbem se tahle role dobře zahajuje. Vladaři, pokud nebyli ješitní, většinou tyhle velké pompézní věci asi moc nepotřebovali. Kdo je ale potřebuje, ba přímo tohle pozlátko a majestátnost ze své přirozenosti u svých vůdců či velkých celebrit vyžaduje, je lid.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FAKTU: jako to asi jo, no. až se začnou zdejší ODSácké či jiné elity hlásit "k nehynoucímu odkazu Havlismu", tak mi probuď... zasměju se :-)

    Pojmenovat po něm např. letiště mě přijde vcelku "v normě". (Dřív nebo později by mohlo skončit pojmenované po někom horším...)
    FAKTU
    FAKTU --- ---
    XCHAOS: "Specifickou formou je kult osobnosti posmrtný, kdy určité společenské seskupení legitimuje hojným uctíváním zesnulé autority věrnost jejímu odkazu či souhlas s aktuálním stavem věcí v daném hnutí nebo společnosti, přičemž ony konkrétní věci (např. společensko-politické pohyby) byly reálně či fiktivně uvedeny do pohybu zejména onou uctívanou osobou. Po smrti uctívané autority může rovněž dojít k určité deformaci jejího pěstovaného obrazu pro „lepší použití“ ve veřejném diskursu."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam