• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Za ~ $80 se dá postavit slušnej (asi bych tomu řekl i fritka) mono red aggro deck. Všechny blesky, Act of Treason a Guttersnipe. Já k tomu hraju ještě toho nekonečnýho Phoenixe a klasik gobliny.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    SCHEEZE: tak posli odkaz na nejaky deck, ktery se ti libi, a ktery "bys chtel zlevnit". pak ti muzeme doporucit neco konkretniho

    imho je dulezity ujasnit si, co te bavi (aggro/control/combo/midrange). a pak postavit neco, co bude tak akorat kompetetivni na tu zacatecnickou ligu (neni nic horsiho, nez zacatku porad dokola dostavat od tier1 netdecku. nebo naopak s turnajovym deckem znechucovat jiny zacatecniky)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    protože to jěště nemám vyzkoušené je těžké poznat jak ten daný deck funguje. Ale děkuji všem za rady. Myslím že jsem se nevydal úplně slepou cestou(z něčeho vyjít, postavit to kolo nějakých dvou karet třeba) jen asi rada: "přečti si tohle a nebudeš na turnaji za blbce", neexistuje :-D
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    JOHNNYCAGE: to je přesně to co nechci(divit se na turnaji). Našel jsem si různé decky které potřebuji jen zlevnit(600 dolců je 600 dolců :-D) Chápu tě. Chci vyjít z nějakého základu ale pak přichází na řadu hledání vhodné náhrady a občas ta cena znamená že rozbiju to okolo čeho je ten deck postavený :-D
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    JOHNNYCAGE: jak říkám, nechci teď kupovat boostery, chci teď něco postavit z toho co mám a pak případně dokoupit jednotlivě. Ale ano, boostery jsou sranda :-D Snažím se to stavět kolem Ravnica Allegiance abych až to dostavím nemusel půlku decku nahrazovat z novějších edic :-D Mám ten deckbuilder toolkit a bylo tam pár hodnotných kousků. Mám Assassin's Trophy a Lyra Dawnbringer.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SCHEEZE: ono právě začít uplně z ničeho je dost těžký, aspoň se podívej jak ty balíčky na daném formátu vypadají a jak fungují. vymýšlet něco uplně nového je sice dobrodružství, ale časem zjistíš že je to celkem náročný a většinou ne moc úspěšný proces :)) samozřejmně tohle neplatí pro hry co hraješ doma s přítelkyní, tam si můžete stavět co chcete ale zkus s tim potom přijít na turnaj ;-)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    FORACE: díky, já se chci bavit tím stavěním, ale nevím kde čerpat a jak "začít".
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SCHEEZE: jó tak pokud ti jde o dobrodružství, tak jsi u boosterů správně!! :-D
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    jak rika Johnny, jestli chces hrat tu zacatecnickou ligu, tak boostery urcite nekupuj. za cenu dvou boosteru postavis treba kompletni budgetovy bily kone (neco jako tohle: https://www.mtgtop8.com/event?e=21359&d=342795&f=ST , jen vyskrtej mythicy a rera a nahrad nejakyma levnyma mlaticema. loxodony muzes i nakoupit)
    FORACE
    FORACE --- ---
    no mel bych na prodej kompletni Mono blue aggro na standard, ale nevim jestli je to uplne deck pro zacatecnika, vypada jednoduse, ale opak je pravdou :)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    JOHNNYCAGE: jj, ale zas je to dobrodružství. Neříkám že ze mě padají peníze, ale zas mě pár stovek nezruinuje. Myslím že chápu tvůj příspěvek. Nechci to rozšiřovat kupováním boosterů ale něco už mám. Třeba jednoho Dovina, tak zvažuji koupit ten deck a mít tak dva a přestavět si ho tak nějak podle svých představ. A případně po otestování v reálné hře vyměnit nějaké karty za další kopie už existujících(kusovky). Já totiž ještě nevím jak ten deck postavit a proto se snažím to postavit okolo toho Dovina a dát to co mám a ve hrách zjistit jak co funguje a pak to ladit. Když to hraji proti své holce tak vím co má v decku(Spellslinger beginners deck). Tak chci udělat něco s čím mohu zkusit jiné protivníky. Zatím jsem postavil něco jako "mono-white control deck" a hrozně ji drtím ty její mega příšery. :-D
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SCHEEZE: nevim co na to řeknou ostatní tady ve skupině, ale myslim si že kupovat jakékoliv boostery je pro začátečníka spíš nevýhodné, pokud víš jaké karty bys chtěl zhruba je fakt lepší si koupit kusovky. V boosteru taky nemusí být nic co by se ti hodilo i když tim že koupíš ten guildovní tu šanci trochu snížíš...
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    JOHNNYCAGE: diky. Už nějaké karty mám. Zvažoval jsem si koupit Planeswalker deck s Dovin a pripadne booster podporujici danou guildu(Azorius) a obohatit ji tím co mám z Core 2019 a Ravnica Allegiance(boostery a deck builder toolkit). Je to cesta pro začátečníka? Právě na ty odkazované turnaje bych se rád šel podívat ale nejraději už s nějakým constructed standard deckem abych ho mohl zahrát proti ostatním začátečníkům(a otestovat ho jinak než na svojí holce :-D).

    Arenu se mi zatím na Linuxu nepodařilo rozjet(ještě to nevzdávám). Papírové kartičky se mi líbí mnohem více(jak to šustí, jak voní a hlavně mě baví že za peníze dostanu něco hmatatelného co si mohu alespoň dát na nástěnku).
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SCHEEZE: doporučuju postavit co nejlevnější deck na Standart formát a zkusit zajít na nějakou akci pro začátečníky jako třeba tady liga v rytíři:

    Černý rytíř - svět fantastických her
    http://www.cernyrytir.cz/index.php3?akce=2001&ukcl=81

    tam se dáš určitě do řeči s někym kdo ti poradí a prohlídneš si pár balíčků abys viděl jakým směrem by tě to bavilo
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    ICARUS: to je rada jako prase :-D týpek najde doma karty a ty ho pošleš hrát online :-D
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    SCHEEZE: Mrkni se na magic:arena.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    ahoj. po letech jsem narazil na mtg a chtěl bych si zahrát nějaký vlastní deck. Mohl by mi někdo ze zkušených poradit jakým směrem se vydat? mám karty z Core 2019 a ravnica allegiance a pár jiných. mám pár hodnotnejsich karet. zvažuji že bych zakoupil nějaký guild set nebo planeswalker set a ten obohatil. poradí někdo nebo se ptám blbě? chtěl bych si ho pak zkusit zahrát proti nejakemu jinému zacatecnikovi v najadě nebo rytíři. Díky
    FORACE
    FORACE --- ---
    ACHERON: kdyz uz se konecne sejdem kuli ten kartam, klidne ti pribalim balik shitovek, mam celkem dost dominarie a core 2019, ale mam nekolik beden shitu od RTR dal..
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    ACHERON: Skoč si do ČR pro welcome decky, bez problému ti je daj...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Zdravím, mam takovou prosbu, nepostradal by nekdo shitovy karty z ixalanskych edic, pripadne i jinych, co by nechal jen tak nebo za čaj/kafe? Učím synky magicu a vzhledem k věku nemá smysl používat něco lepšího, ja moc shitu doma uz nemam a dinosauři by byli plus :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam