• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    MATHES
    MATHES --- ---
    OLA44: parkrat se mi to stalo - naprosto nahodne
    OLA44
    OLA44 --- ---
    Nestava se vam v Arene ze ztratite konektivitu, hra skonci a mate Draw? Vzdy se to stalo kdyz jsem mel prevahu v zapase. jakoby to protivnik udelal schvalne nejak...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    JJOXER: díky, ale mám pocit, že na 4 a 6 let jsou duel decky ještě pořád trochu high :)

    WIRUSS: FORACE: diky!
    WRATA
    WRATA --- ---
    SCHEEZE: Ja bych to vzal z jineho soudku. Kam cilis? Jde ti o to hrat obcas s nejakym kamaradem kdyz se sejdete ci jen tak si obcas zahrat s nekym v herne? Nebo chces chodi pravidelneji i na turnaje o nejake ceny?
    Pokud je pro tebe spise prvni moznost tak si muzes postavit opravdu co chces a asi te za to nikdo moc peskovat nebude. I pokud bys nemel s kym hrat tak kazdou stredu je v Cernem rytiri liga pro "zacatecniky" kde muzes potkat opravdu cokoliv, a sam hrat cokoliv.
    Pokud by te spise zajmalo to turnajove hrani a chces mit nejakou sanci tak se podivej sem: https://www.mtggoldfish.com/metagame/standard#paper jake balicky se aktualne hraji a kolik zhruba stoji. Cena je sice uvedena v dolarech ale zhruba sedi s tim za to co to stoji v korunach. Dany balik pak vetsinou rovnou muzes koupit v rytiri ci najade pokud si to tam naklikas do kosiku. Rozdil je samozrejmne ve formatech. Standardove decky se pohybuji od nejakych cca 1500 do 10k s tim ze rychle, agresivni baliky byvaji levnejsi a naopak kontroly jsou drahe protoze napriklad vyzaduji drahe zeme a planswalkery aby dobre fungovali.
    Co by ti mohlo hodne pomoct jsou zminene challanger decky ktere by meli stat kolem 800 korun a jsou pripravane na slabsi turnajove hrani a pokud dokoupis ten zbytek karet muzes z nich udelat ty tier 1 decky.
    Boostery bych novackovy nedoporucoval kupovat pokud opravdu nevis co z penezi.
    Opravdu to cele zalezi na tom kam to chces smerovat
    MATHES
    MATHES --- ---
    SCHEEZE: tak se neboj a klidne se ptej dal - stejne tady mame hovno co na praci, nez zacne spoiler season War of the Spark :)
    FORACE
    FORACE --- ---
    MATHES: jenom pozor, tyhle decky jsou plny veci co za par mesicu odrotujou....
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    úplně jasno v tom nemám ale díky za rady všem.
    MATHES
    MATHES --- ---
    SCHEEZE: UW a Azorius je to samy. Od doby co vysla prvni ravnica (pozdeji, kdyz vysla Alara a uplne naposledy Tarkir) dostala kazda dvou a tri bareveny kombinace jmeno podle Guildy (dve barvy) nebo podle shardu/klanu (tri barvy).

    SCHEEZE: tady popisujes presne tu past do ktery novacek casto spadne - najde si neco co se mu libi a zacne kolem toho stavet deck, jen aby o par mesicu pozdeji zjistil, ze vlastne stavel o tridu az dve horsi verzi balicku, kterej uz postavil a vyladil nekdo jinej a pak se dostavi zklamani, ze si vyhodil spoustu penez za prinejlepsim sub-optimal karty.

    Ted jsem random projel to co sem hazel Forace a na prvni pohled to vypada dobre - mas tam dve ruzny aggra, midrange a "tempo" (jmenuje se tempo, ale mne osobne to prijde spis do kontrolu nez do tempa).

    Vsechny 4 decky jsou slusnej zaklad na tier decky (tj decky o kterych panuje shoda, ze jsou dobry) a daj se pomalu ladit do turnajovy podoby, jak se ti bude chtit. A hlavne jsou idealni na to zjistit co te bavi, jak spravne podotknul _DOMINIK_. Stavet par mesicu kontrol abys pak zjistil, ze te to vlastne nebavi hrat je skoda (na tohle si myslim, ze je Arena dost dobra, protoze tam muzes splacat vicemene nejakej basic deck od kazdyho typu a jak to budes hrat, tak zjistis, co te bavi a jediny co te to bude stat je cas)

    Boostery jsou obecne velmi spatna "investice" pokud si chces vylepsovat balicek. Jasne muzes otevrit ten mythic, kterej potrebujes, ale sance je fakt mala. Navic jakmile se trochu rozkoukas a zorientujes, tak zjistis, ze existuje limited format, kterej je duvod, proc kupovat boostery (opet bych doporucil Arenu, protoze nikde jinde si draft zadarmo nezahrajes:))
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    ACHERON: Za me jsou fajn duel decky.
    FORACE
    FORACE --- ---
    ft.
    1 Arclight Phoenix
    2 Jadelight Ranger
    2 History of Benalia
    4 Runaway Steamkin
    1 Rekindling Phoenix
    3 Sulfur Falls
    1 Overgrown Tomb
    ....

    Challenger Decks 2019 | MAGIC: THE GATHERING
    https://magic.wizards.com/...18?fbclid=IwAR3oUW2LYzhm7a4xqWfowNwzRYDbOINQON7_2VyU7RfpxHK3ndFAB6mhg_Q
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    přijdu s něčím konkrétnějším později. Nebojím se "spálit". ;-)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    FORACE: tak to jsi to myslim trefil presne to co jsem chtel. Jaký je rozdíl mezi Azorius a UW? Zkusím postavit UW Aggro až si ujasním co to má splňovat(nějaká ta teorie). Co se SW a stránek na internetu už jsem asi oběhal všechny zde zmíněné. TappedOut jsem viděl též. Články o křivkách many a nějké ty výpočty pravděpodobnosti vyvolání v daném kole už jsem snad také "pochopil". Zatím sbírám informace :-D Proto se ptám i tady. Nic ve zlém, rady jako píšete jsem tak trochu čekal. Tak jsem se snažil si vybrat třeba podle obrázku a pak jsem valil bulvy kolik ty decky stojí a že ten Dovin z toho není to nejdraší ikdyž je tam vlastně třeba ve dvou variantách 6 :-D
    FORACE
    FORACE --- ---
    SCHEEZE: zrovna kolem dovina bych stavel naky UW (ci esper) legendary deck, Karn, Tezz, Teferi, Dovin, naky levnejsi artefakty, Mox Amber, a dalsi legendarky (treba Search for Azcanta, Azor´s Gateway (vyborna cesta jak se zbavit multiple kopii naky legendarky), Lyra Dawnbringer, Legion´s Landing, Tetsuko Umezawa, Fugitive, Sai, Master Thopterist ...) + Urza´s Ruinous Blast, ale zrovna tohle vyjde zrovna celkem dost draze a asi to ani nebude nak extra moc competitive.. ale z podobnejch karet by mohl bejt zabavnej singleton na arenu..

    Druha moznost kolem dovina je UW aggro..bud modry flyers s Favorable Winds, nebo white weenie s modrou splashi na dovina a negate.. to je vic budget option...

    kazdopadne k buildeni decku nacist clanky jak stavet a spocitat si manabase (ja treba ladim decky na tappedout.net, sou tam super statistiky), jak ma vypadat krivka (optimalni pocty karet za 1,2,3, ..... many).
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Za ~ $80 se dá postavit slušnej (asi bych tomu řekl i fritka) mono red aggro deck. Všechny blesky, Act of Treason a Guttersnipe. Já k tomu hraju ještě toho nekonečnýho Phoenixe a klasik gobliny.
    _DOMINIK_
    _DOMINIK_ --- ---
    SCHEEZE: tak posli odkaz na nejaky deck, ktery se ti libi, a ktery "bys chtel zlevnit". pak ti muzeme doporucit neco konkretniho

    imho je dulezity ujasnit si, co te bavi (aggro/control/combo/midrange). a pak postavit neco, co bude tak akorat kompetetivni na tu zacatecnickou ligu (neni nic horsiho, nez zacatku porad dokola dostavat od tier1 netdecku. nebo naopak s turnajovym deckem znechucovat jiny zacatecniky)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    protože to jěště nemám vyzkoušené je těžké poznat jak ten daný deck funguje. Ale děkuji všem za rady. Myslím že jsem se nevydal úplně slepou cestou(z něčeho vyjít, postavit to kolo nějakých dvou karet třeba) jen asi rada: "přečti si tohle a nebudeš na turnaji za blbce", neexistuje :-D
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    JOHNNYCAGE: to je přesně to co nechci(divit se na turnaji). Našel jsem si různé decky které potřebuji jen zlevnit(600 dolců je 600 dolců :-D) Chápu tě. Chci vyjít z nějakého základu ale pak přichází na řadu hledání vhodné náhrady a občas ta cena znamená že rozbiju to okolo čeho je ten deck postavený :-D
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    JOHNNYCAGE: jak říkám, nechci teď kupovat boostery, chci teď něco postavit z toho co mám a pak případně dokoupit jednotlivě. Ale ano, boostery jsou sranda :-D Snažím se to stavět kolem Ravnica Allegiance abych až to dostavím nemusel půlku decku nahrazovat z novějších edic :-D Mám ten deckbuilder toolkit a bylo tam pár hodnotných kousků. Mám Assassin's Trophy a Lyra Dawnbringer.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    SCHEEZE: ono právě začít uplně z ničeho je dost těžký, aspoň se podívej jak ty balíčky na daném formátu vypadají a jak fungují. vymýšlet něco uplně nového je sice dobrodružství, ale časem zjistíš že je to celkem náročný a většinou ne moc úspěšný proces :)) samozřejmně tohle neplatí pro hry co hraješ doma s přítelkyní, tam si můžete stavět co chcete ale zkus s tim potom přijít na turnaj ;-)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    FORACE: díky, já se chci bavit tím stavěním, ale nevím kde čerpat a jak "začít".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam