• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATEEJ: No proti 90. letem se limited dost změnil, dřív to byla kupa irelevantních karet a občas nějaká limited bomba, která vyřešila celou hru. Teď se to dost srovnalo, velká většina karet je na limited hratelná a hlavně potvory jsou mnohem lepší.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    RORSCHACH: Jasně, ale já si nebyl jistej, jestli to do tohohle formátu nějak neposunuli, i když v onlinu je samozřejmě dost nepraktickej.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    KUTAS: Hele já to naposled hrál někdy v 90. letech, možná se to od tý doby změnilo, ale tehdy to bylo relativně běžný. Třeba u Fireballu bych vážně nechtěl, aby ho měl v decku někdo, s kým sedím u stolu - tím spíš, že u draftu se stává (nebo přinejmenším stávalo), že se hra zapikuje (případně se k tomu dá i směřovat), a masivní Fireball do hráče to jistí. Už si nevybavuju, jaký další karty jsme tehdy takhle brali vyjma direct damage, asi velký lítačky, samozřejmě vždycky záleželo na kontextu karet, co člověk zrovna držel v ruce. Ale je možný, že dneska už to nedává smysl.
    OBOJETNIK
    OBOJETNIK --- ---
    MATHES: jak to je ve skutečnosti nevím, ale nezdá se mně, že by to bylo podle lidí; protože jinak by nemohly chodit tak pozdě některý common bomby typu Sauroform Hybrid nebo Grasping Thrull... Nehledě na to, že se zdá, že boti úplně ignorujou "gate" deck jako archetyp - píšu teda celou dobu o RNA, jiný sety jsem tak hodně nedraftil.
    MATHES
    MATHES --- ---
    OBOJETNIK: mam za to, ze boti draftujou podle algoritmu, kterej se aktualizuje datma "jak draftujou lidi" a protoze skoro nikdo dual dal neposle, tak je neposilaj ani boti
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    MATEEJ: Ano, to stále platí. Je to celkem logický, jinak by na to draftování byl nějakej časovej limit a musel by si všechny hry odehrát hned po draftu :)
    OBOJETNIK
    OBOJETNIK --- ---
    zomg, hatedrafter!! Kde mám vidle? :]
    Don't Hate Draft! | MAGIC: THE GATHERING
    https://magic.wizards.com/en/articles/archive/beyond-basics/dont-hate-draft-2016-07-28

    Jinak ale ano - draftíš proti botům, takže opravdu nemá smysl brát karty z důvodu toho, aby je neměl někdo jiný. Co se však naopak dá, tak brát (rare/mythic) karty, které chybí v kolekci - i když já ani toto moc nepraktikuju, protože boti bohužel berou rare hodně brzo (i třeba shock landy, což je vyloženě od WotC "zlodějina", protože shocklandy jsou do limited dost špatnej pick)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MATEEJ: Ono ma v draftu nekdy smysl “krast” karty ostatnim? Prijde mi, ze tu ztrata kvalitniho picku nenahradis nikdy oslabenim jednoho soupere...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Měl bych dotaz k draftu k Areně - je to tak, že draftuju proti botům a následně hraju proti lidem, co si nadraftovali stejným způsobem z jiných poolů karet? (Tj. nemá smysl draftovat karty, které bych bral jen proto, aby je neměl někdo jiný.)
    Podle toho, co jsem vygooglil, to tak je, ale vztahovalo se to k určité vývojové fázi Areny, takže si nejsem jistej, jestli to pořád platí.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    JULIAN: Tak s Hearthstonem bych to uplně nesrovnával. To je čistě novej produkt, kde Blizzard něco za malý peníze zkusil a nějak to dopadlo.

    Rozdíl je v tom, že Blizzard kvůli tomu nerozkopal všechno ostatní. Wizardi zrušili Pro Players Club, Nationals, World Magic Cup, ke kvalifikaci na Pro Tour už nedostaneš letenku a navíc se bude dát kvalifikovat jen na lokální Pro Tour (tzn. žádný cesty do Japonska nebo na Havaj s MTG) atd. Prostě zrušili kotel věcí, aby někde vzali prachy na předstírání, že MTG je nějakej moderní esport, v kterym je kotel peněz. Bohužel ale ten klient tomu vůbec neodpovídá a není tam pro to žádná podpora.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    JULIAN: to že máš obrat miliardy dolarů ale znamená že si solidní vývojovej team můžeš dovolit. že na to srali 15 let a serou na to dál je smutný :-)
    MATHES
    MATHES --- ---

    Pokud by se pořádal Nyx turnaj v Arene

    26 hlasy od 26 respondentů

      BURKHAR
      BURKHAR --- ---
      RASTASHAMAN: Sám běž. A zavři za sebou dveře.
      RASTASHAMAN
      RASTASHAMAN --- ---
      Bezte uz s tou arenou do...
      JULIAN
      JULIAN --- ---
      RORSCHACH: to ze mas penize neznamena ze to nasypes vsechno do jednoho produktu. HS taky nevyvyjel team o 50 lidech, ne ze zacatku. A nevim o tom ze by Wiz meli nejakej velkej game dev team. Pred par lety naprogramovali MTGO ve visual basicu snad a od te doby delali neco?
      MATHES
      MATHES --- ---
      RORSCHACH: tak o tom zadna. na ty arene je hodne videt, ze ji chtej hrozne tlacit, ale jednak moc nevi jak a hlavne ten klient na to neni (hands down, fakt neni) ready.

      na druhou stranu tak trochu chapu, ze chtej lidi do areny natlacit klidne i silou, protoze si uvedomujou, ze bez ohledu na soucasnej stav je to budoucnost MTG.

      Nicmene turnaje fakticky uz jsou realne mozny v arene poradat, jasne porad to bude "external resources heavy" (externi app treba - https://challonge.com/ , prizepool si musis udelat sam atd atd), ale od chvile co umoznili direct challenge poradani turnaju vlastne nic nebrani a vlastne si uz ted muzeme udelat nejakej vlastni nyx turnaj v arene (v HS jsme jich uspesne odehrali nekolik).
      RORSCHACH
      RORSCHACH --- ---
      SCHEEZE: To by platilo u nějakýho herního studia o 15 lidech, kterejm došli prachy a museli tu hru vydat. Tohle je firma, která má obrat v miliardách dolarů a navíc Wizardi už 15 let provozujou jinou hru, kde věci jako turnaje a ligy jsou.

      Jako bylo by mi to celkem jedno, kdyby tu Arenu prezentovali jako nějakou "for fun" hru pro nový a casual hráče, ale bohužel to tlačí jako nějakej úžasnej esport a kvůli MPL zařízli Pro Players Club a spousta dalších věcí kolem papírovejch turnajů. Bohužel ta Arena na to není ani zdaleka připravená a třeba kvalifikace na ten Mythic Invitational byla absolutní nesmysl, kde hráči honili do poslední minuty prvních 8 spotů na elo žebříčku, u kterýho vlastně nikdo neví jak funguje a jak v danou chvíli vypadá.
      BURKHAR
      BURKHAR --- ---
      A jak jste na tom v ranked vlastně? Já doufám, že do konce ligy to dotáhnu do mythic v ranked, s fritkou zatím 75% výher.
      MATHES
      MATHES --- ---
      JOHNNYCAGE: jeste ze to tam neni bys tryhardil a pak machroval:D
      JOHNNYCAGE
      JOHNNYCAGE --- ---
      MATHES: ono to snad časem přijde, ale zrovna k magicu mi to dost patří a je to prostě škoda, hrozně sem chtěl stalkovat tvůj rank a tak
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam