• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    AFRI
    AFRI --- ---
    AFRI: YES
    AFRI
    AFRI --- ---
    MATHES: fingers crossed

    MATHES
    MATHES --- ---
    V arene je ted dvoufazovej constructed event za 4k gemu. Pokud clovek udela 7 wins, tak se kvalifikuje na day 2. v day 2 je mozny vyhrat az 2k dolaru
    HEERO
    HEERO --- ---
    Nechcete se někdo někde sejít příští týden na commander? Že by byla konečně příležitost sfouknout ten dvoucentrimetrovy prach z balíků :)
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    WENOUSH: oki, super! A pod pojmem casual si kdyztak mam cca predstavit co? :-)
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    SOPTIK: běžně se hraje dvakrát do mědíce, plus se občas domlouvají akce mimořádně

    teď se teda nehrálo po čase karantény a od příštího týdne nás čeká rekonstrukce - z toho důvodu máme decentní kartičkový večer zítra, protože další bude asi až koncem měsíce...zatím je nás pár a bude určitě spíš casual, ale místa je dost ;-)
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    WENOUSH: OKi, ja hraju oboje, primarne casual EDH, protoze moc lidi, co by hralo cEDH neznam :-) Je treba byt s nekym na karticky v Chobotnici dopredu domluveny, nebo se da jen tak prijit?
    NYRLEM
    NYRLEM --- ---
    MATHES: mrkni se na Archon. Ma to byt vicemene volebni platforma, nikoliv volena commitee a prijde mi to dost fer. Uz dva roky se nadava na partner metu a to doted prehlizeli (ban LED oslabuje T+T), ted je to spis to povestne ucho co se utrhlo ..
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    SOPTIK: U nás v herně (Hedvábná Chobotnice) poslední půlrok čím dál tím víc oddělujeme cEDH a casual a dost se to osvědčilo, protože máme dostatek hráčů na obé
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    CHOBOT: No, ja psal cEDH a myslel cEDH, tedy stejny banlist, jako ma commander.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    zda se mi to, nebo tu solidne motate "cEDH" (competitive multiplayer edh) a "duel commander" (1v1 edh)? Plus s tím, že RC duelu fakt nemaj sebemenší vliv na cenu karet, pze je to droboučkej formát.
    RUI
    RUI --- ---
    MATHES: Souhlas, tahle rizika tam jsou a možná by to ve finále nestálo za nic. Nicméně všechny tyhle problémy má už současný systém a navrch ještě z podstaty věci kolosální střet zájmů (rozhoduje skupina lidí, jejíž zájem je primárně prodej nových karet). Takže horší než teď to být nemůže.
    MATHES
    MATHES --- ---
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    FORACE: Ja bych si treba cEDH rad zahral, uz me to dlouho laka - je v Praze nejaka komunita?
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUI: to jestli jsou ty lidi voleny nebo ne mi prijde irrelevantni. tak jako tak to ve vysledku bude extremne mala skupina lidi, ve ktery socialni vazby a pripadne historie muzou hrat roli a tim padem narusovat vnejsi duveryhodnost. jako se stalo prave ted.

    myslim, ze zaklinat se tim, ze "voleni PROs" to zachrani je extremne naivni predstava. jsou to taky lidi. a vezmi si, ze tahle mala skupina lidi nemalo hejbe cenama podle toho, jestli je karta banned, nebo ne.
    ASYD
    ASYD --- ---
    nestaci jen rozumna - pripadne sirsi verejnosti volena - komise, ale i nastroje mapujici metu na formatu
    to je momentalne minimalne stejne slozita vyzva pro nove vznikajici alternativu jako je ta komise - mit pokryti TOP8 turnaju jako ma soucasny duelEDH
    RUI
    RUI --- ---
    MATHES: Jo, tohle je dost smutný pohled, ale moc mě to nepřekvapuje - pokud tomu správně rozumím, tak současní správci nejsou nijak volení. To je v podstatě náhrada jednoho autokrata (WotC) jiným. Já myslím, že externí komise může fungovat, ale nutně musí být volena a mít časově omezený mandát. Každopádně tohle je parádní případová studie - z toho dopisu komunitě se zdá, že buď se současný systém demokratizuje, nebo vznikne nový.

    Jinak jsem nějakou dobu zvažoval, že bych duel commander zkusil jako alternativu, když mi WotC udělali z legacy za poslední rok v podstatě rotující formát, ale tohle divadlo mě od toho prozatím odradilo. Mimochodem, kdyby byl někdo v podobné situaci a hledal stabilní a přitom ne úplně obskurní eternal formát, vzniká nám v Praze premodern komunita. Je to formát od čtvrté edice po Scourge a výhoda je, že na něj WotC nemůžou (riziko, že se splaší správci banlistu, sice existuje, ale zatím vypadají docela příčetně). Kdyžtak pište soukromou zprávu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    RUI: tak tady muzes videt v praxi, jak to funguje, kdyz mas "externi nezavisly arbitry" na spravu banlistu:D
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    MATHES: ne, wotc si zalozili na MTGO vlastni duel commander banlist a pote (presne v duchu nejlepsich tradic wizardu) absolutne selhali ho jakkoliv spravovat, takze se na nej vsichni po case vykaslali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam