• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATHESMAGIC THE GATHERING : Vrazda v salonnim kupe
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATEEJ: Ty to měli vždy nejtěžší... ;-)

MATHES: Dobře, stejně se jen při psaní, zvláště přes net nemám moc šancí shodnout, jelikož každý to vidí svým pohledem...

Abych jen nespamoval, tak jsem zase neshromáždil nějaké kódy a jede na March přebejvá, kdo bude nejrychlejší je jeho ;-)
    7B090-DDD8E-96777-37F44-11493
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Břímě bílého elfího muže made my day.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: podruhe (a naposled) te zadam abys tohle tema opustil. dekuji.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Dávám rovnítko mezi to, že některé věci mohou ničít vše další co o tom bylo napsáno. Elfové vznikli a měli nějak vypadat, to samé platí i o dalších rasách (jen u elfů je to podstatnější, jelikož je to i jejich břemeno), jak jsem řekl neexistovala tam evoluce. I to, jak byli stavění mělo vliv na tisíce let dějin té rasy, pokud chi na počátku něco změnit, musí to ovlivnit to mezi tím (když to převedu na boj s phyrexiany tak by byl prostě jiný), to je efekt motýlích křídel.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: pokud davas rovnitko mezi tmavou barvu pleti a phyrexiana, tak se nemame o cem bavit a uz na tohle tema mlc. dekuju.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    BESH: Pokud někdo bude kreslit Urzu, jako phyrexiana, tak je to úplně putna a přeci to nezmění příběh i vyznění celé postavy...
    BESH
    BESH --- ---
    WIRUSS: Hele ne, sorry, tohle neni o zadny levicovosti. Ale proste kdyz se nekdo podiva na nove LotR karticky, tak mu odstin pleti je uplne putna, a nekomu to odstartuje myslenkovy gulas o rasovem lore v Tolkienove svete. Misto toho, aby se pak chytil za nos, jestli nahodou neni sam trochu rasista, tak z rasismu obvini autory karticek. Wtf, ty jo.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Hele mořská víla mě je úplně u zadku, jen mě dostává dle traileru, že její otec i matka jsou bílí, ale holka černá ;-). Ale princip v tomhle je fan-baiting, tedy hromada lidí na to nadává je to reklama a pokud to náhodou nevyjde (což zrovna u té víly nevyšlo, sice vydělala, ale v porovnání mnohem méně než měla, za což může spíše nekvalita scénáře, než nějaká jedna černá postava), tak se řekne, že lidi jsou rasisti, a proto na to nechodili.

Chápu, že levicovém Nyxu se o těchto otázkách nemluví a moc dobře jsem věděl, že za to schytám od některých (kteří o historii a sociologii normálního i nějakého imaginárního fantasy světa ví prd) schytám - . Ale tohle je podobné, jak když bys sis koupit zájezd po 5 hvězdičkového hotelu u moře a dali ti dvě hvězdy ve vnitrozemí a jako jediný argument by měli no jste přeci v zemi, kam jste se chtěl vypravit.
    MATHES
    MATHES --- ---
    a ted uz jsem uspesne ve fazi "whatever, treba si k tematu najdou cestu i jiny deti"
    MATHES
    MATHES --- ---
    kdyz jsem to videl poprve, tak me to zaskocilo a nemel jsem z toho uplne radost, ale rozhodne to neschovavam za nejaky pseudo-objektivni duvody, ale je to ciste o tom, ze jsem mel jiny ocekavani (protoze latku znam take dobre), ale jako uplne nerozumim tomu totalnimu nasrani :)
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: nezlob se na me, ale to cos tady sepsal, je za me sracka srovnatelna s shitstormem na webu pote, co se objevila cerna morska vila.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MATHES: Hele ta schopnost, je taky fajn, celkově je tahle sada fajn až na ty lore sračky. Já jsem přesně ten člověk, co by si rovnou koupil, tak 2-3 boxy a chtěl bych tuhle sadu mít celou, po dlouhé době vyfoilovanou v albu. O to víc mě štve to vědomé a vlastně rasistické ničení předlohy - LOTR, je svět kde se od sebe rasy lidí prostě mnohem více, než jen barvou. Už od počátku byli takto stvořeny. Eru je tvořil s jistým záměrem, dle písně, a to je právě na tom to zajímavé. Zde udělali to, že bez jakéholiv vnitřního smyslu některé postavy "hodili do černé" a bylo jim naprosto jedno, jaká je jejich historie či příbuzenské vztahy. A proč píšu rasistické? No proto, že ve světě, kde nejde o barvu kůže přidali, jen jednu aktuálně preferovanou rasu a úplně se vyprdli na ostatní. Pokud budeme brát, že většina obyvatel Středozemě je europoidní, tak přidali negroidní na mongoloidní australoidní a kapoidní se vysrali. Přičemž pro Rohan (který vycházel z anglosaské tradice, tedy dost severské téma), oblékli do mongolského vybavení, tak proč nepoužili i další rasu, ale jsou negroidní? Jasně, nedával bych stejně na ničení lore, ale alespoň by mě to dávalo vnitřní smysl, na kterém si Tolkien zakládal.
    MATHES
    MATHES --- ---
    WIRUSS: ale ta karta me fascinuje... tyhle mindgames karty me bavi :D
    MATHES
    MATHES --- ---
    ROBIN_SNNS: ne, DT se aplikuje pri dmg, pokud ma bytost FS a DT, tak jako prvni probehne FS a protoze ma DT, tak branici bytost zabije driv, nez prasti.

Pokud by to byla 3/3 DT (bez FS), tak by se se 4/4 vymenila, protoze obe bytosti delaji dmg ve stejnou chvili.
    ASYD
    ASYD --- ---
    jj vse vporadku, as always
    RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    ROBIN_SNNS: mělo by to být v pořádku. Spolu by odešli na věčnost jen v případě first strike proti first striku.

whenever a source with deathtouch deals any amount of damage bigger than zero to another creature, that creature is destroyed.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Změnilo se něco v pravidlech nebo si to jenom blbě vykladám?
    Měla jsem teď v aréně 4/4 Thundering raijuu proti BG 3/3 First strike, deathtouch.
    Protivník lízne raijuu firststrikem a proti mému očekávání raijuu zemře aniž by vzal protivníka s sebou.
    Deathtouch se přece aplikoval vždycky až na konci souboje... tak jak to že se teď aplikoval ihned po firststriku?
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    WIRUSS: Přesně, takovýho dědka by Aragorn a Arwen dohromady zkopali do kuličky, ale Aragorn and Arwen, Wednesday má Power 3 a tenhle Toughness 4, SMH...
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Tak vítěz za nejdebilnější kartu, která naprosto odporuje lore vyhrává Círdan!

RUNYAR
    RUNYAR --- ---
    Dění menu gemy na aréně 400g za 1500z
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam