ZOFI: ne fungovala jsem v brně jako školní psycholog a asi před rokem jsem hledala něco pro jedno dítě u nás na škole - ale teda už starší dítě, chtěli jsme buď rozumnou střední, nebo alespoň svépomoc.
Někde to tu je dole, dostalo se mi do ruky za ty dva roky několik nadprůměrně chytrých dětí, které se ovšem museli vychovávat sami, protože rodiny z nejdůznějších důvodů spíš nefungovaly.
No a tak se ty děti vychovali v tom, že učitelé jsou debilové a nemá smysl nic dělat. A pokud ti hrozí s výsledkem 96 percentil z ISA (komplikovanější test) nedokončená základní vzdělání, protože jsi prostě v pubertě a skoro všechny učitele máš aktivně proti sobě, tak je to fakt blbý.
Nebo mi tam jedna deváťačka (14 - raven 135) sice začala zabírat, jako že fakt chce na gympl, jenže zase se opila, vyspala se se mladším spolužákem a přijde řešit co s tím - těsně před pololetní písemkou, která díky tomu zase skončila mizerně.
A protože je fakt drzá a učitele vytáčí s chutí, tak se to moc nedá uhrát...
No a tak.
Vaše děti to mají super, že mají rodiče, kteří se starají. Kdyby se někomu chtělo zakládat školu pro chytré grázlíky a přesvědčit je, že ne všechni učitlé jsou jen<censored> **** </censored> a že má smysl něco chtít dělat sám a aktivně.
Ale uznávám, že to je ještě větší boj a já po dvou letech na ZŠ prchla ke schizofrenikům si odpočinout.